nobody is going to hit harder then life

2011-12-30 @ 23:34:33 Filed in: Personligt
Kommentarer: 1

and there's no stopping us right now

2011-12-30 @ 16:09:46 Filed in: Häst
Kommentarer: 2
ryser hela jag så bra den är.


helt och fullt kan du aldrig bli min igen

2011-12-27 @ 16:29:10 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
onsdag. 21 december

jag åkte till myrviken, tände ljus och lyssnade på sunes jul med axels klass, spelade spel och fick frukt med astons klass och träffade alla fina människor som finns där.
det här är linnea och hon är en mycket mycket vacker vän.
gud vad jag har saknat er allihopa


jag och linnea åkte in till stan, mötte josefin och åt pizza och öppnade julklappar på via grande
och utanför fönstret såg vi många charmiga människor
vi köpte glass bara för att det var extrapris (och glass är ju alltid gott)
och så avslutade vi dagen med en promenad och dear john

all i want for christmas is you

2011-12-24 @ 14:49:32 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
ville bara önska alla en riktigt god jul!

i can live without you but without you i'll be miserable at best

2011-12-20 @ 17:28:49 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
söndag. 18 december
oj, vad gjorde vi i söndags. Inte mycket tror jag. Vi lekte i snön och jag och Cålle tog en ridtur. Axel fyllde ju år också och momma och moffa kom på middag. Vi åkte lite skoter och så där. Det hände inte så jättemycket speciellt annars.

måndag. 19 december
Jag och pappa åkte in till stan, vi köpte skor till hästen och hämtade ved. Sen tog vi skotern och körde upp ved till huset för vi var lite lata. Jag och Cålle tog en liten ridtur och på kvällen åkte vi till skolan för att kolla på Albins teateruppvisning.

dom var väldigt väldigt duktiga
vi fick fika

och gabbe var också där.

tisdag. 20 december
efter att jag hade tagit ut världens bäta häst vid sju somnade jag i soffan och där tillbringade jag större delan av förmiddagen. Sen slog jag in julklappar och plockade ur diskmaskinen.

jag och cålletroll tog en härlig ridtur i halsring i snön. det var första gången i halsring på evigheter och oj, vi hade nästan glömt hur otroligt underbart det är!

sen har jag fixat stallet, broddat skor och lagat mat till min familj. jag hade lust att tolka men det blev svårt när jag var ensam hemma. snart åker mamma och grabbarna på träning och jag blir själv igen. då vet jag inte riktigt vad jag hittar på.

imorgon åker jag och hälsar på på myrviken och sen åker jag in till stan. på torsdag följer jag med josefin till wargen och hälsar på. och sen jag kom hem har det snöat konstant. det tycker jag är bra.

it's not much but it is home

2011-12-17 @ 20:48:40 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
och det är allt jag behöver.

Igår var cålle tomtetrollunge på träningen och han vart riktigt fin mot slutet. När vi travade av dök pappa upp på läktaren. Vi åkte in till Linköping och köpte julklappar och åt sushi och packade transporten. Jag packade alla mina saker och bytte julklappar med fina Elin och Maja. Fick en fin röd discogrimma av Elin och ett fint fleecetäcke av Maja :D Sen låg vi och pratade ett tag och somnade tillslut.

Vid kvart i sju knackade pappa på dörren och vi åt frukost, packade bilen och åkte till stallet. Vi packade hästen och allt det sista och sen åkte vi iväg. Vi stannade lite då och då för att titta till bästa hästen, tanka och så. Ungefär halvvägs stannade vi och tog en promenad med hästen. Det tyckte han var härligt. Efter ungefär 11 timmar klev vi ur bilen i ett snöigt fint Månsåsen och hästen blev glad. Han tyckte det var lite konstig att Yra var borta men när han fick lite mat blev han glad.

Imorgon fyller Axel åtta stora år och vi ska åka skoter, tolka, galoppera i snön och äta tårta bland annat.


det här är att komma hem

för när jag ser dig min vän kommer allt tillbaks igen

2011-12-14 @ 19:28:02 Filed in: Personligt
Kommentarer: 3
Ändrade planer, jag åker hem redan på lördag! Så det är dags att börja tvätta och packa nu. 3 dagar.
Nu ska jag skriva lite på svenskan, slänga mig i duschen och sen skriva lite mer på svenskan.
ville bara säga att jag saknar er. jag saknar er allihopa.

som om tio kampsportshundar tuggat taktfast på min halspulsåder

2011-12-13 @ 22:43:07 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
världens bästa lilla pudding. min gladis och busunge. hur ska jag klara mig utan dig hyperhund? du är bäst. jaga så många kor du vill och spring ifrån alla skotrar du ser. jag älskar dig, vila i frid min vän.

men ibland när jag ska sova minns jag en andedräkt i nacken bara

2011-12-11 @ 23:02:06 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Gick upp halv sju, fodrade hästarna, sov på en spånbal i en timme, tog ut hästarna, mockade fem boxar, gjorde hinkar till fem hästar, gick tillbaka till huset, åt lite frukost, åkte till sharpman med frida och hennes familj, köpte ett grönt schabrak för halva priset, varma strumpor, tåvärmare och en reflexväst, åkte till stallet, tog in hästarna, gjorde höpåsar till fem hästar, gick tillbaka till huset, åt mat, bytte om, gick till stallet, red hästen med nytt schabrak, han var fin, fodrade hästarna, gick tillbaka till huset, åt knäck, skrattade med roliga människor.

min dag för den som var intresserad.

unge saknar du att inte vara astronaut

2011-12-11 @ 22:48:32 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
så bra. så otroligt makalöst bra. bara jämtland kan göra något så underbart.
det här är vad dom säger

unge saknar du att inte vara astronaut

2011-12-11 @ 22:48:32 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
så bra. så otroligt makalöst bra. bara jämtland kan göra något så underbart.
det här är vad dom säger

i can breathe and you will choke on your average fuckin' mediocre life

2011-12-10 @ 22:27:07 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Somnade vid ett ungefär. Gick upp halv sju och gick till stallet. Fodrade, satt och pratade med Malin i en timme, tog ut hästar, mockade tre boxar och fixade mat. Gick tillbaka och kollade på några filmer. Gick till stallet helv tre, tog in hästar och red ut med Malin. Red Cålle barbacka och Malin red Lillen. Cålle ökade traven massor och jag skumpade och skrattade så jag nästan åkte av. Efteråt stod två hästar i stallgången i gråa stallet, Tove stod och putsade, Malin plockade unadan grejjer och Frida mockade när det plötsligt blev mörkt. Då gick strömmen och hästarna blev oroliga. Strömmen var borta i kanske 30-40 minuter, och under den tiden hann vi komma på en del problem om strömmen inte skulle komma tillbaka snart. Som att vattenkopparna inte funkar och vi inte skulle komma in i vårat hus. Strömmen kom tillbaka i alla fall och vi gjorde klart det vi höll på med. Malin red sin häst och jag fick också rida lite, i tygskor sådär. Bosse är söt. Frida longerade sin häst. Malin red Märta och Frida red Marli. Då var klockan åtta och vi fodrade och gick hem. Nu kollar vi på upp och äter godis och jag har precis försökt mig på att baka knäck. Det hade ju kunna gått bättre men förhoppningsvis blir det gott!

and i'll find strength in pain

2011-12-10 @ 00:42:57 Filed in: Häst
Kommentarer: 2
jag älskar dig vännen. förlåt.
du anar inte hur mycket du har lärt mig. du har fått mig att kämpa. det gick inte att kuva dig. du gjorde som du ville och även fast det så ofta gjorde mg helt vansinnig så har det lär mig så mycket. för varje gång jag känner att det inte går mer, jag måste ge upp nu. då behöver jag bara tänka på dig och då vet jag att det går visst. kämpa. låta aldrig någon få dig att göra något du inte vill. ge aldrig aldrig någonsin upp. skithäst vad du är bra. och jag ska kämpa för dig.

vila i frid min vän

the one that wins will be the one that hits the hardest

2011-12-07 @ 22:26:23 Filed in: Personligt
Kommentarer: 1
Stalltjänst, några klappar på små söta föl, nästan fem timmar på läktaren framför dressyrclinic, skynda skynda i stallet, spring till boendemöte, gymma i en timme, äta några mackor, kolla några minuter på 2 fast 2 furious, duschen, och nu så här:
mihihihi, jag stal kakan på boendemötet

jag vill förtvivlat gärna att det inte ska sluta här

2011-12-06 @ 22:08:45 Filed in: Ridpass
Kommentarer: 0
Idag tränade vi för Therese Thor idag. Det gick riktigt bra. Vi hade gymnastikhoppning, lite stuts, några linjer, travbommar, galoppbommar och lite så. Cålle var jättefin och hoppade runt och fint! :) Vi hoppade en oxer på 1.45 också, inte illa för en liten arab ;) Jag är i alla fall väldigt nöjd över honom, det var länge sen han kändes så här bra. Therese passar mig och Cålle mycket bättre än Karin också, även om Karin är bra så är Therese bättre för Cålle och hon ser vad vi måste göra för att han ska hoppa bra och för att jag ska rida bra. Hon tycker dessutom att Cålle är jättetuff och att jag rider mjuk och fint och det är ju inte helt fel att höra det heller :)
så fin han är min lilla älskling

Nu ska jag städa, duscha och sen ska jag läsa min fina, inte alls så tjocka bok :)

varje slag i mitt bröst är ett slag för dig

2011-12-05 @ 20:30:41 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
Igår var vi på årets sista tävling, i Mantorp. Det gick helt okej, även fast det inte gick riktigt lika bra som jag hade önskat och behövt. Två lagom bra rundor. Det här året har inte riktigt varit vårat år på tävlingsfronten men man kan inte alltid vara bäst, tyvärr ;)

I 1.10 var han inte riktigt framme. Vi tog inte ut svängen till kombinationen riktigt och den kom väldigt snabbt ur sväng så det blev tokigt in där och han fick plats med två galoppsprång istället för ett, nästan i alla fall. Han rev ut. Sen rev han sista hindret också, lite nochalant med bakbenen sådär. Det var väldigt långa vägar mellan dom flesta hinder, inget som passar mig och Cålle. Tråkiga omhoppningar var det också, så det va kanske "lika bra" att vi inte tog oss dit ;)


I 1.20 kändes han mycket bättre, jag red däremot som en klant och backade på i stort sett alla hinder. Vad skulle det vara bra för? Så vi rev tvåan, helt mitt fel. Hade jag ridit bra hade han varit jättefin :)

om ryttaren kunde lära sig att rida framåt också så vore det helt okej.

i may have failed but i have loved you from the start

2011-12-05 @ 20:11:28 Filed in: Ridpass
Kommentarer: 0
Okej, en liten film från clinicen för Johan Spetz i onsdags. Det gick ju som det gick. Jag red som en gurka eller nåt annat konstigt som inte rider så bra och Cålle gick inte så bra han heller. På slutet fick vi däremot till en ganska bra runda men jag hade inte någon bra känsla i magen efter den träningen. Dessutom tror jag inte att Johan gillade mig. Unde framridningen red jag i ca en halvtimme utan att han sa ett ord till mig. Antingen tyckte han att jag red så dåligt att det inte var någon ide att säga nåt för det skulle ändå inte hjälpa (fullt möjligt eftersom jag red som en gurka), eller så tyckte han att jag red så bra så han behövde inte säga nåt (inte lika troligt eftersom jag red som en gurka) eller så har han helt enkelt något emot araber och ville därför inte hjälpa mig. Och när jag tänkte så blev jag bara arg och ville slå till honom så då red jag ju lite bättre i alla fall. Jaja, här är filmen:

but compeared to your eyes nothing shines quite as bright

2011-12-03 @ 21:58:49 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Igår kollade jag och Malin på Kalle & chokladfabriken och sen pratade vi ända till halv sex. Då somnade jag, dumt nog. Gick inte upp förns tre och då gick jag till stallet. Mockade och fixa mat för att sen  gå tillbaka till boendet, åka till hemköp med Maja och Elin, ta ut pengar och sen åka tillbaka till stallet.

Jag red igenom Cålle lite, hoppade några språng på ett litet räcke, ett språng på en oxer på kanske 1m och ett språng på ett räcke på ca. 1.10. Han kändes riktigt bra men oj så svettig han blir. Vill inte klippa honom heller eftersom han ska hem och ungefär 20 dagar och är han klippt då kommer han frysa ihjäl. Funderar på om jag kanske ska klippa halsen på honom ändå, och klippa resten när vi kommer tillbaka efter lovet.

När vi hade ridit klart spolade jag av honom, flätade svansen, strechade, putsade grejer och packade ihop litegrann. Imorgon åker jag med Elin till Mantorp. Vi ska hoppa 1.10 och 1.20, och det ska gå så jäkla bra! :) Vi åker inte förns ca. 11 imorgon så sovmorgon får vi också :)

Nu har jag precis ätit pizza, och peppar inför morgondagen med chips, äppeljuice, stand up för the champions, en dusch och lite senare how i met you mother!

RSS 2.0