.

2014-01-28 @ 12:03:36 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

ATTITUDE IS EVERYTHING

2014-01-27 @ 20:53:35 Filed in: Corinne S, Häst, Naja Naja, Personligt
Kommentarer: 0
Det  mesta går åt helvete som vanligt. körde i diket i lördags, varken broms eller styrning funkade. funderar allvarligt på om den där bilen är olycksförföljd, eller om det kanske är jag? ryttargalan på lördagkvällen, trevligt men kanske inte värt dom pengarna egentligen. drog ut på krogen efter att själva galan va slut, insåg att högklackat är farligt när jag ramlade omkull och slog handen rejält. spenderade söndagskväll på akuten, som tur va inget brutet eller så. det gör bara förjävla ont. 
 
Idag åkte jag till stallet tidigt, mockade lite och så (ajaj sa handen), red älgen i djupsnön på ett av fälten och försökte sen ta mig till ridhuset med den andra. hon tvärvägrade. jag hoppar aldrig av en häst som vägrar gå för att leda den framåt, men när den här började resa sig och dessutom har slagit över några gånger tänkte jag inte riskera nåt. gick en sväng, bråkade endel osv. vet inte om jag har tålamod att testa utan sporrar och med spö imorgon eller om jag går med henne direkt... (har dessutom dragit på mig feber, halsont osv och då tappar jag allt tålamod + börjar tjuta vid minta lilla motgång). 
 
imorgon är det träning för johan spets och jag hoppas att älgen sköter sig så min hand inte får allt för ont.

BILDER FRÅN DOM SENASTE DAGARNA

2014-01-25 @ 11:00:03 Filed in: Häst
Kommentarer: 0







DOM SÄGER VI SIKTAR FÖR HÖGT OCH SPÄNNER BÅGEN FÖR HÅRT DOM KOMMER ALDRIG FÖRSTÅ

2014-01-24 @ 22:18:25 Filed in: Corinne S, Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass
Kommentarer: 0
Fick med mig en ny bil hem i onsdags, en ny räcerådi fast grå istället. Kom hem runt halv tio nån gång och gick och la oss rätt så direkt. Upp fem på torsdag, brjade dagen bra med punktering halv sex på morgonen. Kom tillslut till stallet och hann få ut hästarna samt mocka innan jag behövde åka mot skolan. Hade lektion hela förmiddagen, åkte sen mot linköping för att fixa lite grejer. Sen till stallet, fixade klart där, pysslade med lite grejer som man inte lägger tid på annars osv. 
 
Hoppade tre hästar i ridhuset, började med älgen och hoppade lite studs samt upphöjda travbommar. Hon var riktigt riktigt fin och jobbade på bra, hon behöver verkligen sån där träning och jag borde göra det oftare. Därefter Corinne, hon gjorde samma sak som Älgen. Första gången jag red hästen och det känns så himla bra att kunna sätta sig på en helt ny häst och veta hur man ska rida den och vad man behöver jobba på efter fem minuter. Hon skötte sig rätt så bra hon med, en trevlig häst att rida. 
 
Hoppade lilla Polando sist, han hoppade lite högre idag, runt en meter tror jag att det blev. Han va inte på sitt bästa humör plus att han fegade ur lite. Men han skötte sig ändå helt okej. Kom hem vid tio ungefär och gick och la mig rätt så direkt. 
 
Upp kl fem idag med, släppte ut hästarna och lyckades sen somna på stallgolvet och sova i ca 40 min... Hann klart i stallet ändå och kom bara 5-10 min sent till skolan. Har även räknat ut att jag mockar en box på ca 2,5 min, helt okej tycker jag! 
 
Fredag = stalldag och det är så jävla jobbigt på fredagar. Stalltjänst osv, hoppade stora Chronos på förmiddagen, han var duktig. På eftermiddagen tömkörde jag och maja Lord, han blev riktigt fin till slut. Han är lite "allt eller inget" och blir väldigt hög i nacken, spänd och trycker in mulen nästan i bogen. Idag sträckte han ut överlinjen riktigt ordentligt och sparkade nästan sig själv på hakan. Mycket bättre för honom att gå så när han annars nästan alltid går så där kort och hög. 
 
Åkte till stallet och började med att rida Corinne till ridhuset. Jobbade med mjukgörande och övergångar för att få henne kvickare för skänkeln. Hon blev riktigt fin och väldigt trevlig. Lite för lite stöd på tygeln men annars så va det helt okej. Älgen fick ut och galoppera runt på militärområdet, kort galopp och med bakbenen under sig. Det va jobbigt tyckte hon :)
 
Nu ska jag äntligen sova, ovaggad efter dom här två dagarna och lite god mat osv. Imorgon har jag lite sovmorgon innan jag ska till stallet, rida två hästar och på kvällen är det ryttargalan.

DOM HOPPAR FRÅN RYMDEN JAG FALLER PÅ MARKEN

2014-01-22 @ 08:50:39 Filed in: Corinne S, Häst, Personligt, Ridpass
Kommentarer: 0
Riktig lyxvecka, ledig måndag, igår en kort lektion från 3-4 och idag har jag ingen bil = "ledig". 
 
Igår kom det en ny häst till stallet, Corinne S e. Carte D'or - Almeto Z, 173 cm. Har gått 110 med kapacitet för mer. Verkar väldigt lugn och tillfreds. Börjar det hela bra med vilodag idag då vi ska åka till Örebro och kolla på en bil och imorgon ska vi som sagt hoppa lite studs, trava över lite upphöjda bommar osv. Det blir älgen, corinne och lilla polando som får följa med till ridhuset. 
 
Håller tummarna för att jag får med mig en bil hem idag!!!
 
 
 
 

FÖR VARJE STEG VI TAR, BLIR VI BARA STARKARE

2014-01-20 @ 19:39:51 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Star Dust SG
Kommentarer: 0
Pizza på lördag, pizza till frukost söndag, pizza på söndag, pizza till frukost måndag. Pizza är azum. Studiedag idag, HÄRLIGT. Fuxen åkte vid ett-tiden idag efter lite övertalande för att komma in i transporten. Älgen får nu 8kg extra hö resten av januari, mums! 
 
Älgen galopptränade lite idag, mer åt styrketräning än kondition. Hon har ju vilat rätt så mycket nu, red henne på kimblewickbettet för att slippa dragkamp och få henne att bära upp sig själv lite mer. Hon jobbade på bra i kort galopp, fick kröka lite på bakbenen och få in dom under sig, jobbigt tycker älgen. Hon var riktigt fin iaf och bråkade nästan ingenting alls, bara när hon inte fick galoppera som hon ville. 
 
Imorgon börjar jag kl 15, har en kort lektion och sen är det stallet som gäller hela kvällen. Hoppas på att kunna köpa en ny bil i veckan, behövs verkligen nu! På torsdag ska nog tre hästar hoppas lite gymnastik- och styrkeövningar. 

Är även anmäld till första tävlingen med älgen, 120 hos ekenryttarna v. 5, det är ju faktiskt inte långt kvar men det känns som evigheter. Hårdträning som gäller nu älgen!!

DOM SÄGER ÅT OSS ATT VARA OSS SJÄLVA OCH SKRATTAR ÅT OSS NÄR VI ÄR

2014-01-18 @ 15:30:06 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Star Dust SG
Kommentarer: 1
Ändrade planer i torsdags, hästarna fick lite massage, älgen fick bort en låsning och fuxen blev lite uppmjukad. Så dom har nu vilat tr dagar i rad eftersom dom inte skulle ridas dagen efter massagen. Oplanerat och så, men kan kanske va bra för dom med lite återhämtning. 

Igår hade vi som vanligt stalldag, blåser så sjuk mycket där borta så det är ju helt sjukt. Åtta pers på stalltjänsten också, jippi! Red dressyr för Malin på Rekardo på förmiddagen. Otroligt bra pass, Malin är en helt otrolig tränare och det vore inte helt fel att träna lite för henne på älgen, synd att vi inte får det. Nu har jag iaf träningsvärk mest överallt, hehe. På eftermiddagen red vi unghästar på slingan, lagomt kallt + att jag fick pamira som bockar endel. Hon va otroligt dryg i hanteringen men väldigt lugn och trevlig när vi red. 
 
Lovade att hoppa en av araberna i stallet på eftermiddagen, hennes transport tjorvade dock och eftersom hans skor va så dåliga så det inte gick att få i nån brodd gick det inte att rida ner. Till slut kom vi iaf iväg och han skuttade runt riktigt duktigt. Fick nästan av mig en gång när han drog igång med en riktig bocktur, annars va det mest bara små busbockningar. Ska försöka komma iväg och hoppa honom lite mer regelbundet nu. 
 
Nu ska jag alldeles strax åka till stallet, tror hästarna får ta det lite lugnt idag. Fuxen åker snart, kanske redan på måndag, och sen har jag lite annat spännande på gång. Är dessutom ledig på måndag och börjar sent på tisdag, gud så härligt!!
 
 
 

DU MÅSTE LEVA OM DAGEN OM DU VILL SOVA OM NATTEN

2014-01-15 @ 09:56:28 Filed in: Häst, Naja Naja, Ridpass, Star Dust SG
Kommentarer: 0
Skola hela dagen i måndags, dressyrträning på eftermiddagen och älgen va så himla himla fin. Visst, hon hänger ju otroligt mycket i handen, har svårt för att vänta osv. Men hon bråkade ingenting, gick hela tiden att rida och jobbade på så bra hon kunde. Fuxen fick vila.
 
Igår började jag skolan klockan 16.15 och hade bara träningen under hela dagen. Är glad att vi tog oss till skolan och hem igen, levande och utan att fastna någonstans. Ett tips: dra inte transport med en framhjulsdriven saab om ni vill överleva. Älgen hoppade iaf hur jävla bra som helst, hade sånt jävla sug efter hinder och allting bara klaffade. Kändes helt underbart som första riktiga ordentliga träning med lite högre hinder efter skadan. 
 
Fuxen red jag innan skolan och hon fick lyfta lite på fötterna ute på ett fält, det va jobbigt tyckte hon. Idag får nog båda hästarna vila, jag åker hem och tar det lite lugnt istället och pluggar lite. Imorgon tänker jag inte åka på någon träning om det är samma förhållanden som igår, utan då rider jag nog till ridhuset med båda hästarna och hoppar lite markarbetesträningar istället.
 
 

FRÅN I FREDAGS

2014-01-12 @ 17:01:36 Filed in: Häst, Naja Naja, Star Dust SG
Kommentarer: 0




FELET MED VÅR VÄRLD ÄR ATT DE DUMMA ÄR SÄKER PÅ SIN SAK OCH DE KLOKA ÄR FULLA AV TVIVEL

2014-01-12 @ 17:00:00 Filed in: Häst, Naja Naja, Ridpass, Star Dust SG
Kommentarer: 1
Igår fick fuxen vila efter sin mycket ansträngande fredageftermiddag/kväll med klippning, hoppning, nytt ridhus osv. Inte lätt att va lite bebis då inte. Älgen fick sig en skrittur på 50 min i låg form, hon gled runt lite på alla is men blev ändå hyffsat lösgjord och avslappnad. Tog in hästarna, putsade av alla grejer, rulla upp lindor, vek ihop täcken osv, pratade med pappan, kvällsfodrade och kom hem i hyffsad tid för en gångs skull.
 
Idag va det jobbigt att gå upp när klockan ringde 06.10 då jag inte somnade förns runt kl 2 igår, igen... Hästarna fick gå ut och fick mat, tog god tid på mig och mockade, la in mat till alla, packade lite påsar, sopade osv. Började rida älgen, friserade henne innan, broddade och bestämde mig för att träna lite på att knoppa, så hon fick bli offer för det. Gick över förväntan, det va inte så många som blev helt misslyckade ändå. Sen fick hon sig lite galoppträning runt på militärområdet. 
 
Fuxen gick att fånga nästan direkt och hon fick sig också lite galoppträning på militärområdet. Första gången hon har fått mig att skratta, av annat än att jag blir så trött och irriterad på henne så jag inte vet om jag ska skratta eller gråta och väljer att skratta, var när hon tog sig ett litet grodskutt över en halfrusen vattenpöl. Fjantigare häst får man leta efter, hon hoppar och skuttar hit och dit, byter galopp fram och tillbaka, gör en tvärbromsing här och där osv. Balansträning, men gud så irriterande det är.
 
Flätade båda hästarnas man lite nu när dom har börjat fått gå med hals, fuxen trykte jag på cålles gamla hals som har helt fel spännen för det täcket hon har, men den sitter där iaf trots att den åker över öronen lite ibland ;) Älgen fick ett nytt, varmt, mysigt täcke från biltema idag, samt en grimma då hon, såklart, lyckats he sönder sin. Det går åt en del grimmor med den där hästen. Köpte även en till flaska arnika då min nästan är slut. Nu är jag pank. Älgen, ta inte sönder nåt mer nu!!

FILM PÅ FUXEN FRÅN IGÅR

2014-01-11 @ 20:48:33 Filed in: Häst, Ridpass, Star Dust SG
Kommentarer: 0

OCH DU LÄRDE MIG VÄNDA RYGGEN TIL VÄRLDEN SOM VÄNT RYGGEN TILL

2014-01-09 @ 10:27:30 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
DÖD idag. Har inte kunnat sova på två nätter. Eller sovit har jag ju gjort men inte så mycket som min kropp behöver. Upp klockan fem två dagar i rad dessutom. Längtar inte tills imorgon när vi dessutom har stalldag från åtta till fyra... 

Blir dessutom så arg på den här skolan. Igår var våran lärare som vi skulle ha hela förmiddagen sjuk och vi gjorde ingenting, jag hade alltså hunnit rida båda hästarna innan skolan men eftersom vi inte fick något sms om det kom vi ju hit allihopa. Idag har vi också en enda lektion hela förmiddagen, och vi har fått en uppgift som tog ca 15 min att göra, den har vi fram till kvart över elva på oss att göra. Värd skoldag. Har ett litet samtal med syo efter lunch och sen massa timmar ledigt innan träningen klockan 16. Orkar inte med det här. 

Förresten, i ett samtal med min mellersta lillebror här om dan frågade han vad jag gjorde. Jag svarade med att jag var på väg hem från stallet och han sa att han satt i soffan och snart skulle gå och borsta tänderna. Hn sa också att det va skola imorgon så han behövde gå och lägga sig tidigt. Jag svarade med att det vore väldigt skönt att sova för jag skulle upp klockan fem. Han svarade med att han tyckte att jag skule gå och lägga mig då och tyckte att det va ett väldigt stort problem att jag varken hade ätit middag eller kommit hem än och klockan va nästan halv tio. "Livet som hästtjej" kommenterade jag det med och han verkade bara väldigt förvirrad. Kan förstå honom, ibland ifrågasätter jag själv varför vi gör allt det här. Kommer aldrig fram till någon vettig förklaring. 
 
 
 

PEOPLE WILL JUDGE YOU NO MATTER WHAT YOU DO SO FUCK WHAT THEY THINK AND DO WHAT YOU WANT

2014-01-08 @ 21:49:22 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Star Dust SG
Kommentarer: 0
Älgen fick testa det nyfunna ridhuset igår och där trivdes vi bra. Även fast älgen tyckte att det va ganska jobbigt. Svårt att komma åt henne så bra när man rider ut. Hon har ju som ganska svårt för att vänta och det blir ju inte bättre ute i skogen. Min pannlampa slocknade halvvägs tillbaka till stallet och jag insåg att jag hade glömt sätta den på ladning under natten. Fuxen fick alltså vila och gå idag istället för tvärtom. 

Fuxen var ute och galopptränade idag, hon blev väldigt väldigt trött men det behöver hon. Springa av sig lite energi osv. Älgen fick vila idag då hon gått rätt så mycket och ska gå ännu mer i slutet av veckan. Imorgon förhoppningsvis hoppträning, på fredag eller imorgon ska fuxen klippas och hoppas samt filmas för eventuella fodervärdar eller köpare. Älgen kanske får hoppas egenom lite ordentligt på fredag också om det blir så att vi hoppar fuxen då, eller så får hon bara ta några språng, har inte riktigt bestämt mig än. På lördag får fuxen gå lite lugn uteritt och älgen ridas egenom lite, beror dock på hur det blir med tävlingen på söndag. 
 
Har dessutom bestämt mig för att byta klubb och tävlar i år för Västervikortens RF. Sorligt, men känns som att det är lite mer aktuellt för mig just nu. Hoppas på att kanske komma tillbaka till Brunflo senare i livet på något sätt. 
 
Har dessutom planerat om lite bland tävlingarna. Jnköping verkar inte bli av, åker istället till ekenryttarna och hoppar 120 v. 5 så får vi se om det blir en 130 där också. Sen är det mjölby och mantorp v.7 och 9 och linköping v. 10. 

Känns som om jag har massor med roliga saker på g just nu och hoppas att det blir så bra som det skulle kunna bli. Vore roligt för en gångs skull :) Kände här om dan att jag behövde en stor dos motivation och där här skulle ju faktiskt kunna hjälpa till på traven. Håller tummarna så får vi se vad den närmsta framtiden har att komma med.

FUXJÄVEL

2014-01-08 @ 19:39:21 Filed in: Häst, Star Dust SG
Kommentarer: 0



JAG ÄR MITT EMELLAN PANIKEN OCH DET UNDERBARA

2014-01-07 @ 13:26:48 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Star Dust SG, Tävling
Kommentarer: 0
Insåg igår när jag klockan halv sju på kvällen hoppade upp på en nyklippt, väldigt arg Älg, efter att ha mockat sju boxar och tagit in alla hästar, att dom dagarna hon är som värst, när allt mitt tålamod och all min styrka, plus lite till, går åt är även dagarna när hon är som bäst, dom få stunder som hon faktiskt gör det hon ska göra och inte står på bakbenen, hoppar som en kanin eller tränar på spansk skritt och inte går framåt. Började ridturen med att flyga rakt upp i luften efter ca fyra steg, ta sats, gå några steg på bakbenen för att sedan flyga framåt och landa som nån slags groda eller nåt. Sedan fortsatte hon trippa framåt med huvudet rakt upp och ryggen nere på baken ungefär. 

Men när hon väl jobbar dem här dagarna, jävlar vad hon jobbar. Har med tiden med henne lärt mig att för att få det bästa måste man också stå ut med det värsta och har lärt mig att få ut det bästa ur det värsta. Sen kan man ju bara önska att hon någon gång kunde lära sig att lugna ner sig, vänta lite och kanske möjligtvis bära upp sig själv lite så jag slapp bära runt på en hel elefant i händerna. Har dock haft hästen i snart ett år nu och det verkar bara vara ett evigt tjatande och aldrig något som fastnar inne i skallen på henne. Men jag fortsätter väl tjata, vi har trots allt gjort några rejäla framsteg. Ibland undrar jag bara hur jag orkar.

Fuxjäveln har ännu i vuxit upp, trots att hon numer faktiskt räknas som femåring. Något mer jag ifrågasätter nästan varje dag är hur jag dag ut och dag in orkar jaga den där dryga jävla hästen runt hagen i en timme innan hon går att få tag på. Hon verkar ha lärt sig lite nu i alla fall, men är fortfarande riktigt dryg så fort man kommer ut i hagen med ett grimskaft. Igår tog vi en lugn lite skritt och travtur för att försöka få henne att coola ner och slappna av lite. Det verkar dock vara ett omöjligt uppdrag då jag sedan hon kom bara har ridit två olika rundor för att få henne att slappna av, känna igen sig och känna sig trygg. Fortfarande är hon dock lite spänd som första gången vi red ut. Måste se till att komma in i ett ridhus med henne så snart som möjligt så jag kan jobba henne lite för så här kan vi inte ha det. 
 
Hade planerat första tävlingen i Mantorp nu i helgen då fuxen skulle få hoppa 90 och 100 och Älgen 120. Det blir dock ingen tävling än på ett tag med fuxen, kanske om jag har tur att vi kan komma ut på nån pay and jump i början på februari. Älgen hade jag gärna kommit iväg på dock, då det är enda tävlingen innan den planerade 130-debuten i Jönköping v. 6, men då jag inte verkar ha någon bil i helgen så verkar det också skita sig. 

Fuxen måste som sagt in i ett ridhus och bli lite ridbar, hon måste hoppas en hel del och hon måste verkligen lära sig att gå på transporten. Önskar att jag kunde träna det lite oftare men vågar inte försöka när jag är ensam då jag vill få på henne när jag väl börjar. 

Kom hem från stallet halv tio igår efter att ha fixat hela stallet, ridit båda hästarna, tagit in alla hästar, kvällsfodrat, putsat av alla grejer samt bärt ut den där jävla mellanväggen i transporten som helt ärligt väger TON. Att mocka sju boxar har blivit till vardag och snart är det väl bara att inse att även gå upp klockan fem och komma hem sent även det kommer bli vardag då dom nu för tiden har lagt våra träningar på kvällstid. Får se om det går att lösa på nåt sätt annars kommer jag ha några tuffa veckor framför mig innan praktiken börjar. 

Idag är jag utan bil så det blev ingen skola för mig (ånej, stackars mig), ska dock ta och åka till stallet så fort Andreas kommer hem från jobbet så jag kanske kan komma hem lite tidigare idag är igår. Nu ska jag sätta mig och kolla igenom tävlingsplaneringarna samt försöka få ihop någon träningsplanering.

RSS 2.0