EN LITEN UPPDATERING

Har varken så mycket tid, ork eller lust till att skriva här just nu. Den här veckan har ju varit rätt så lugn med lov men snart börjar praktiken och då blir det förmodligen ännu längre dagar än tidigare. Kan väl försöka komma på vad som har hänt sen sist i alla fall:
 
- Älgen var felfri i 120 och kom åtta och debuterade dessutom 130 med två nedslag men en väldigt bra runda (något dålig broms kanske..? ;)) den 2 februari på Ekenryttarna.
- Älgen var felfri 130 på nivåtestet den 11 februari men blev aningen stark och lång mot slutet (hehe). JÄVLAR vad hon hoppar nu för tiden!! 
- Även Corinne hoppade nivåtest, med Ellen som inte hade någon häst. Hon hoppade 110 med två nedslag och en volt, ganska duktigt med tanke på att hon inte hoppat bana på flera månader.
- Corinne har hopptränat för Johan Spetz, det var jobbigt tyckte hon men hon skötte sig bra. Hon har även dressyrtränat för Caroline Carlstedt, det var också jobbigt och hon var något tjurigare men ändå duktig.
- Älgen rev två hinder i både 120 och 130 den 16 februari i Mantorp (Mjölbys tävling), hon var inte riktigt så fin som hon varit senaste tiden i 120 men i 130 var hon sig själv igen. Det är den där bromsen vi skulle behöva träna endel på bara.
- Corinne har äntligen blivit filmad till försäljning och ligger ute på annons (kolla här) och hoppade hela 140 cm, duktig häst.
 
Det är väl i stora drag vad som har hänt. Älgen har sår i mungiporna som inte vill ge med sig så går nu på hack och har den här veckan även hon fått lite lov, några extra vilodagar och roliga uteritter. På söndag ska hon få massage och hoppas på att hon blir lite mjukare då, just nu är hon helt stel, som en planka, i högersidan. Så kan vi inte ha det. Någonting vi får jobba mycket med nu när hennes hårdträning börjar igen. 
 
Idag är faktiskt sista lediga dagen för mig, och jag lyckades sova lite längre än vanligt. I helgen jobbar jag i skolstallet och sen börjar som sagt praktiken. Nästa söndag ska Corinne hoppa 110 på banhoppningsträning på Sjögestad och efter det ska Älgen mot Mantorp för att hoppa 120 och 130.
 
Jag sitter just nu och kollar igenom alla tävlingar och försöker komma fram till något bra. Sår här ser det ut just nu för Älgen:
 
v. 9 Mantorp 120 & 130
v. 10 Linköping 120 lördag, 120 & 130 söndag
v. 13 Mantorp 130 lördag, 125 & 130 söndag
v. 14 Jönköping 130 lördag, (125) 135 söndag (debut)
 
Efter det är det lite tävlingar som går in i varandra och beroende på hur fräch hon känns och hur det har gått innan åker vi antingen och hoppar någon lite mindre klass eller så satsar vi och åker på dom lite större tävlingarna. Vi får helt enkelt se hur det känns om hon kan gå så mycket som det blir ett tag eller inte. Förmodligen borde det inte vara några problem men vi får se.
 
Film från 130 i mantorp nu i helgen:
 
 
Som ni kanske ser håller vi på att missa både ettan och tian på grund av lite dålig broms och den där högersidan, till ettan blev jag aldrig riktigt klar heller. Därimellan fungerar ju bromsen lite sådär, och till nian kom vi lite för mycket i botten för att hon skulle hinna upp. Annars så hoppade hon betydligt bättre än i 120, så det va ju bra i alla fall. 
 
Tyvärr har jag ingen film från varken 120 eller 130 i Ekenryttarna, vilket är väldigt synd för det kändes så himla bra och jag skulle verkligen vilja se dom rundorna. Men då jag var ensam där och min mobil låg död i bilen hela dagen så kunde jag tyvärr inte göra så mycket åt det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback