STANNA LIVET DET GÅR FÖR FORT

2013-05-29 @ 23:00:15 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 1
Fan vad tiden går fort hela tiden. När är det tänkt att jag ska hinna med livet? Insåg nu när jag skrev lite på min loggbok till idrotten att jag inte har varit ute och sprungit på en vecka. Det är dessutom bara två dagar kvar på den här veckan (helgen räknas liksom inte), det är tre dagar tills gulingen åker hem, det är en och en halv vecka kvar i skolan (fast halva ena veckan är vi lediga) och det är 19-20 dagar tills jag är hemma. Det här är dessutom listan med grejjer som måste göras innan skolan slutar:
 

engelska debatt
(smittskyddsupg)
religionsupg
svenska prov
(historia prov)
mål och träningplan niu
loggbok idrott

Svenska bok-analysen gjorde jag klart idag och har inte allt för höga förhoppningar om. APL-rapporten blev dessutom idag den med. Imorgon är det åter igen skola från 8.10 till 16.30, imorgon ska dock bara en häst ridas och på fredag är det fullt upp med dubbla körlektioner på förmiddagen, hovslagaren på eftermiddagen och en eller möjligen två hästar att rida.

Idag blev båda ridna, testade ett nytt bett på gulingen och tyckte faktiskt att det funkade lite bättre. Tror nog att en hel del kan sitta i det nu när det inte blev så jättemycket skillnad ändå efter att hon raspade tänderna. Får se vad vi testar för nåt imorgon. Hon skötte sig hyfsat bra men jag får inte riktigt ordning på vart svagheterna sitter i henne. 

Älgen var lite studsig idag men jobbade ändå på bra, jobbade mest med traven och det är helt sjukt hur det kan va så jobbigt för henne. Travade utan något som helst tryck i henne, bara lungt och fint och inte i någon form överhuvudtaget utan jobbade med att hon inte skulle hänga i handen och bli framtung och hon tycker att det är så himla jobbigt, speciellt i höger varv där hon skjuter ut rumpan en massa. Hon galopperade väldigt fint sen också men orkade inte riktitg hålla ihop galoppen och hamnade därför i slängtrav då och då. 

Nä, nu blir det lite svenska plugg och sen ska jag försöka lyckas somna också. Får väl se hur det går med det. Som vanligt antagligen.


May. 28, 2013

2013-05-28 @ 22:50:39 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

Sovmorgon, körlektion och halkan (så himla roligt!!). Stallet på kvällen och utmanade ödet med en tur på slingan med älgen. Hon skötte sig över förväntan faktiskt, hyfsat bra även om hon bråkade lite mer än vad hon gjort senaste tiden. Härligt var det i alla fall, sol och linne. Fick skjuts hem från stallet av fritid, tur som jag har ibland. Nu en dusch och sen lite historia plugg, vi har prov imorgon och jag kan iiiingentiiing.


FÖRGYLLDE MIN DAG

2013-05-28 @ 21:29:05 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
The silly cats

YOU CAN GET ADDICTED TO A CERTAIN KIND OF SADNESS

2013-05-27 @ 20:09:05 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


DET ÄR SÅ MÅNGA KÄNSLOSTORMAR I MIG

2013-05-27 @ 20:01:10 Filed in: Personligt
Kommentarer: 1
Åt helvete med den här världen och alla dessa orättvisor.
Det här ska inte hända nån som du. Alla tankar till dig!
 ♡
 
 

DET HANDLAR OM ATT TAPPA BORT SIG I NÅGONS FAMN OCH ALDRIG VILJA HITTA VÄGEN UT

2013-05-23 @ 19:58:02 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

FULL FART

2013-05-23 @ 11:58:07 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

Fick mig i alla fall en timmes sovmorgon och låg sen och drog mig ett tag innan jag gick till stallet och mockade och gjorde hinkarna. Skrev över femhundra ord på apl-rapporten och tog sen en springtur på idrotten och en dusch på det. Nu har vi snart en himla massa historia och sen iväg på körlektion. Sen vidare till stallet, får se hur det blir med ridningen idag eftersom tandläkaren kommer men förhoppningsvis kan jag rida båda ändå.


JAG VILL TAPPA BORT MIG I NÅGON DRÖM OCH ALDRIG HITTA TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN

2013-05-23 @ 00:28:48 Filed in: Häst
Kommentarer: 0

Lång dag på skolan som vanligt och ändå känns det inte som om jag har gjort något vettigt överhuvudtaget. Blev dock klar med religionsuppgiften så imorgon har jag sovmorgon (=upp tidigt och fixa stallet). Dessutom slutar vi 14.10 istället för halv fem. Slipper alltså skolka för min körlektion.

Red den gula ganska ordentligt idag, backade nåt steg då det känns dom om vi stått stilla väldigt länge och nästan gått bakåt. Såg till att rida fram ordentligt och ha stöd på tygeln. Red ordentliga hörnpasseringar och jobba med både rakriktning men även mjukgörande. Jobbade sen lite övergångar trav-skritt-trav som hon har väldigt svårt för då hon inte vill slakta av. Travade sen av henne i en låg form.

Konstaterade att hon är i stort sett helt rak i vänster varv och att hon har mycket svårare i höger varv. Där är hon fortfarande lite sne och hon går gärna högerställd när det blir jobbigt.

Imorgon kommer i alla fall tandläkaren och kollar både gulingen och älgen så förhoppningsvis blir ridningen mycket lättare framöver, speciellt på älgen, men jag hoppas även att hon hittar nåt på gulingen eftersom hon är rätt så tjaffsig i munnen.

Nu har jag skypat med bästa pojken i en och en halv timme och pluggar körkortsteori. Klarade både fas b och c på första försöket idag, fas fordon är det värre med dock.., fast jag va faktiskt bara två fel från godkänt!


SOVIT CA 12 TIMMAR OCH SOMNAR FORTFARANDE PÅ LEKTIONERNA??!

2013-05-22 @ 12:41:04 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
sigh

NAJA NAJA HOPPTRÄNING

2013-05-21 @ 23:37:00 Filed in: Häst, Naja Naja, Ridpass
Kommentarer: 0
Thilda fick också hoppa idag, började med en ganska lång bana lite lägre och hoppa sen en liten kortare sväng lite högre. Början på första banan blev lite kaos då jag hade hene lite för mycket tillbaka (helt otroligt), hon gick inte av där hon skulle på första, fick in sex istället för gem till andra och fick ett väldigt stort språng på oxern då hon kom lite nära så jag tappade balansen. Vi började om istället och då gick det mycket bättre. 
 
När vi höjde lite hopade hon fint dom första sprången och lyssnade sen inte tillbaka till oxern, jag gjorde ingenting åt det på den långa vägen, vi kom i ett mellanläge och det gick inte att justera eftersom hon inte lyssnade tillbaka och jag vill inte trycka iväg henne för då får jag aldrig tillbaka henne igen. Hoppade omd et och då hoppade hon bra men hoppade inte upp sig på plankan. Hon blev rätt så trött så vi tog bara plankan en gång till och då hoppade hon riktigt bra.
 
 
 
 
 
Hoppade även Ubald på förmiddagen, fick ett himla tryck i honom vilket gjorde det svårt att få tillbaka honom när vi skulle gå på sex galoppsprång mellan hindrerna då han var väldigt taggad. Hoppade en liten banan och det gick bra. Fick några snärtar i ryggen och nacken också av svansen, inte jätteskönt.
 
Skulle ut och spring och sen städa mitt rum och plugga körkort när jag kom hem, lyckades dock somna och har sovit från halv sex till strax innan tio, och är lika trött för det. Ingen springning, mitt rum ser forfarande förjävligt ut och jag lär väl somna i körkortsböckerna idag med, precis som igår.

ZAHARA HOPPTRÄNING

2013-05-21 @ 23:03:00 Filed in: Häst, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
Idag fick gulingen va med på en hoppträning och trava över lite bommar samt skutta över ett litet hinder tre gånger eller nåt sånt. Det var lite läskigt och framåtbjudningen var inte helt okej, men jag tyckte ändå att hon skötte sig hyffsat bra. Hon hade ju ganska mycket koll på fossingarna i alla fall.
 
 
 

IDAG ÄR HELA VÄRLDEN UPP OCH NER SÅ JAG LEVER FÖR IGÅR

2013-05-19 @ 22:39:36 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

Lugn dag idag med, packade lite påsar och red crazy och milou på förmiddagen. Åt lunch och halvsov med mysis och jobbade bara en timme efter lunch eftersom vi blev klara så snabbt. Hem och kollade lite scrubs, åt lite glass och ladda upp med lite redbull innan jag drog mig till stallet. Fixade allt och stod och mockade när Andreas svängde förbi igen på väg hem. Kramade lite på honom och tog sen en välbehövlig ridtur med Malin på den gula. Hon har varit riktigt duktig och hoppat över diken, gott över småträd utan att snubbla allt för mycket, hoppat över ett litet träd och slängt in lite bocksprång i galoppen. Det va roligt att va ute i skogen tyckte hon.

Älgen fick vila idag eftersom hon annars skulle fått gå fem dagar i rad och i alla fall tre av dom gångerna hårt. Känns lite oschysst mot henne.


LÖRDAG

2013-05-19 @ 22:26:54 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

Ganska lugnt att jobba nu när in stor sett alla hästar går ute. Mockade lite och red två hästar på förmiddagen, söta lilla spacy och söta lilla midori, samt mockade en hage och fixade lite småsaker på eftermiddagen, tog ut och tog in hästar.

Red älgen ute i skogen, hon va riktigt lugn och kunde till och med skritta. Jobbade mest med min sits så att hon inte ska kunna skuta upp mig ur sadeln och att hon inte ska hänga så mycket i handen. Den gula imponerade inte så mycket, hon var tjaffsig, ville inte jobba och gick inte fram ordentligt. Fick aldrig riktigt tag på henne och är inte nöjd med ridpasset.

Åt tacos, kollade helt oangagerat på mello (=kollade inte), åt glass med hemgjord chokladsås och somnade bredvid bästaste pojken.


TROTS ATT JAG EGENTLIGEN MÅR BRA NU SÅ GÖR JAG DET ÄNDÅ INTE

2013-05-17 @ 21:22:23 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
Känslan av att va ledig hela förmiddagarna på fredagar istället för att ha matte 2 i tre timmar 


Gav upp körkortsteorin halv två i natt men somnade inte förns runt fyra nån gång, underbart! Har sedan vaknat till och från sen halv sju ungefär, byggarbetarna spikar och sågar en massa och lyssnar dessutom på ganska hög musik. Gick upp runt nio, åt lite frukost och gick sen till stallet. Fixade allt och red sen den gula. Hon tjffsade en hel del i början, ville inte jobba och knockade mig även i ett dåligt försök att stegra sig. På slutet jobbade hon på riktigt bra i traven och var till och med ganska så stadig i formen. 
 
Gick till skolan och åt pizza och hade sen tränings- och tävlingslära och sen hoppträning. Tränade lite lydnad (chocken så uppstår) och att variera antal galoppsprång. Älgen var riktigt lugn från början men blev sen trött, arg, upprörd och lite för taggad och stod inte still eller sammarbetade eller lyssnade eller nåt överhuvudtaget.Vet inte riktigt hur jag ska göra nu under veckan för tandläkaren kommer inte förns på torsdag och hon får skav på nosryggen av hacket trots ludd. Vill ju inte att hon ska vila och typ bara longeras eller nåt heller eftersom vi kanske ska tävla nästa helg...
 
Hästarna fick gå ute tills kvällsfodringen sen eftersom det är så otroligt bra väder. Vi gick hem och tog en springtur längs göta kanal, hade ju kunnat gått bra om jag inte ska få den där jävla hållen hela tiden. Tog en dusch och sen va det pizzafredag ute i solen. Nu är det väl dags att ta tag i körkortsteorin igen och i helgen väntar jobb i skolstallet.
 
 
 
 
 
 

GOOD THINGS COMES TO THOSE WHO WORK THEIR ASSES OFF AND NEVER GIVE UP

2013-05-14 @ 21:05:38 Filed in: Häst, pepp
Kommentarer: 0
 

SÅ LÄNGE FÖTTERNA BÄR SÅ LÄNGE LUNGORNA KAN

2013-05-14 @ 20:55:00 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Började dagen med att longera skolhäst, ganska lugna stalldagar nu eftersom i stort sett alla skolhästar går ute på bete. Byggde lite bana innan lunch, gick hem och åt och sen hade vi nivåtest. Lyckades hinna mocka på rasten vi hade på förmiddagen så efteråt packade jag mat och longerade den gula så hon fick röra lite på sig. Sen hem, tryckte i mig några mackor, hoppade i duschen och så iväg på körlektion. Hem igen, en springtur som gick förvånansvärt lätt, en sväng till i duschen, lagade riktig mat och nu funderar jag på om jag ska orka städa lite innan jag ska plugga lite körkortteori. Antagligen inte, men kan ju tänka på det i alla fall. 

ÄLGEN NIVÅTEST 1.15

2013-05-14 @ 20:45:00 Filed in: Häst, Naja Naja, Ridpass
Kommentarer: 0
 
Vi fick oss i alla fall en felfri runda, med lite tokiga spång på slutet dock. Tror att både hon och jag blev lite trötta och lite för okoncentrerade eller nåt. Hon skötte sig väldigt bra i alla fall, var väldigt lugn och drog inte allt för mycket. 

KÄNNER MIG SOM EN KNARKARE ELLER NÅT

2013-05-14 @ 20:32:48 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

Huvudvärk osv...


DU ÄR FAN DET BÄSTA JAG VET

2013-05-13 @ 23:07:43 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt
Kommentarer: 0
Har haft en jättebra helg, fått massa god mat, sovit en hel del, solat, ätit glass i stora lass, träffat en massa nya människor, pussat på adennrar, kollat på film, busat och haft väldigt roligt och mysigt. Kom tillbaka till vreta igår kväll, fixade stallet och åkte hem. Pratade, kittlades osv ett tag innan vi gick och la oss.
 


 
Andreas åkte hem vid halv tolv idag ungefär och jag la mig och kollade på scrubs ett tag. Råkade dock somna precis innan jag hade planerat att gå upp och orkar sen inte gå upp så log och halvsov ett bra tag. Gick upp vid fem, vilket är helt sjukt, och gick till stallet. Fixade allt där och red älgen. Hon var fin stundtals men däremellan var hon bara jävligt stark och drog mest bara iväg. 
 
Nu har jag precis ätit lite pizza och ska väl snart hoppa i duschen och gå och lägga mig. Imrgon har vi stalldag och sen nivåtest, hoppas på en felfri runda och inte helt usla stilpoäng, men ska väl inte hoppas på för mycket när det gäller dom där stilpoängen...

ÄR DET DU SOM ÄR GALEN ELLER VÄRLDEN SOM ÄR SJUK?

2013-05-10 @ 13:53:00 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
Stallet fixat, två hästar ridna och nu skulle jag precis ut på en springtur när Andreas ringde och sa att han va på väg, så slänger mig i duschen istället. 
 
Älgen va trött idag så hon skötte sig inte riktigt lika bra som igår, hon bytte galopp över bommarna och bråkade lite och var inte lika lätt att korta. På slutet gick hon dock i en väldigt låg och fin form, även om hon hängde på lite väl mycket, och slappnade av bra. 
 
Den gula var fortfarande trött igår sen två rätt så tuffa ridpass trots en vilodag däremellan, så hon fick jobba lite i skritt barbacka ett varv runt slingan bara. Idag är jag inte så nöjd med henne, hon var väldigt tjaffsig i munnen, slängde med huvudet, va väldigt sne och gick inte att rätta, va inte så sammarbetsvillig och så vidare. Får väl hoppas på att det är lite träningsvärk som gör det.

MEN TÄNK OM JAG VÄNTAR PÅ NÅNTING SOM ALDRIG KOMMER HÄNDA

2013-05-09 @ 23:57:14 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
Upp kvart i sju, till stallet och fodra, hem och sova i 20 min, till stallet och släppa ut hästarna, mocka, spåna, packa mat osv. Hem, äta, scrubs och sova lite till och så till stallet för att rida.
 
Den gula skötte sig ganska bra, lite tjaffsig och försöker smita undan jobb och så, men däremellan går hon väldigt bra. Jobbade först lite mjukgörande och sen övergångar skritt - trav, och testade även att flytta henne lite för skänkeln i skritt.
 
Älgen var så otroligt duktig idag! Jobbade med lite bommar, bockar osv. Det började med att faktiskt skritta under hela tiden vi skrittade fram, och sen jobbade riktigt fint i traven, hade ett bra, lugnt tempo och vissa stunder inte alls hängde så mycket i handen. I galoppen gick hon att korta riktigt bra, och det blev nästan för långt med fem galoppsprång mellan två bommar på 21 m. Trodde jag aldrig. Jobbade mest med att försöka hålla galoppen och veta hur långa galoppsprång hon skulle ha men varierade även galoppsprången lite. Jobbade sen på volt med bom - bock - bom och det har hon betydligt svårare för. Hon flyter ut och orkar inte riktigt jobba genom hela volten. Dock är det jättenyttigt för henne och det ska vi träna mer på! Sen skuttade vi även över några små bockar på volt och med lite varvbyten samt korta svängar. Hon blev väldigt trött så på slutet va det v'äldigt jobbigt för henne att korta sig och hålla ihop galoppen och när jag travade av kändes det åter igen som om jag bar runt på en elefant i händerna. Men idag är jag mycket nöjd över henne!
 
 
Gick hem en sväng, skypade med familjen, gick till stallet igen, fodrade och ställde mig sen och klippte älgen. Hon var väldigt snäll och blev klippt både på benen och hela huvudet. Nu ser hon kanske i alla fall inte lika mycket ut som en älg utan sin älgpäls. Kom hem runt tio och har precis hoppat i duschen och krypit ner i sängen. Imorgon går jag till stallet hyffsat tidigt för sen åker jag hem till Andreas och spenderar helgen där. Skönt att komma härifrån ett tag.

SÅNNA CHANSER KOMMER EN GÅNG BARA ALDRIG ATT DOM KOMMER TVÅ

2013-05-09 @ 22:50:23 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


ÄLGEN HOPPTRÄNING 7 MAJ + LITE DRESSYRBILDER

2013-05-09 @ 22:37:59 Filed in: Häst, Naja Naja, Ridpass
Kommentarer: 0
 
 
 
 

JAG VILL SKRIKA OCH JAG VILL SLÅ NÄVARNA BLODIGA

2013-05-08 @ 19:44:00 Filed in: Personligt, pepp
Kommentarer: 0
 

MÅSTE BORT HÄRIFRÅN DET HÄR ÄR INTE SUNT

2013-05-05 @ 22:53:22 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
bra dagar är sällsynta nu för tiden
 

JAG VET INTE VART ALLT GICK FEL

2013-05-03 @ 20:37:40 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Lite sovmorgon, till stallet och fixade allt där, en macka på väg till bussen, körlektion, besök på banken och känner mig nu alldeles för vuxen (läskigt), hem en sväng, äta, scrubs osv, en häst riden och nu fredagspizza, trocadero, lite scrubs och körkortsteori. 
 
Imorgon väntar morgonfodring och jobb på treårstestet från 7.15 till runt halv sju. Woohoooo.

RSS 2.0