MEN JAG VILL INTE SLOCKNA UTAN ATT HA BRUNNIT FÖRST

2013-07-31 @ 20:21:36 Filed in: Häst, Naja Naja
Kommentarer: 0
Här en häst som ser ut som allt från en riktigt himla ful älg (om inte det är en förnedring mot alla älgar)...
 
 
...till en helt okej fin ridhäst...
 
...till en riktig hopphäst...
 
...till en nordis...
 
hahahaha vad har jag för häst??
 

JAG KAN INTE RÄKNA ALLA GÅNGER JAG SKRIKIT "JAG ORKAR INTE MER" MEN FORTSATT ÄNDÅ

2013-07-31 @ 14:16:38 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Insåg igår kväll att bara för att älgen varje dag har kommit fram till staketet på kvällen när jag har ropat in henne behöver inte det betyda att hon tänker göra det klockan nio på kvällen när det spöregnar. Då tycker hon att det passar alldeles utmärkt att jag ska gå genom skyhöga brännässlor, bränna mig ändå upp till hakan, hämta henne och sen gå tillbaka. Dessutom är älgen inget stort fan av salladsblad i krubban, det är livsfarligt och kraften går absolut inte att äta då. 
 
Tog sovmorgon idag med, eftersom jag har världens bästaste pappan som släpper ut älgen på morgonen och jag sover så otroligt dåligt. Gick upp, ut och fixade stallet, fick helt helt slut på energi och har nu precis laddad upp med lite pizza. Nu är det dags att lasta ur och gör iordning transporten, fixa lite ordning i stallet igen, ut och galoppträna, frsöka komma på vad jag ska göra med betslingen, och sen röjsåga lite runt stallet, eftersom det har lyckats växa igen igen. Sen ska bilen städas, jag ska försöka få lite ordning på mina grejer här inne och se om jag kan hitta på nåt roligt med småbröderna innan en dusch, mamman ska få noppa min ögonbryn och så blir det sjöterrassen med familjen ikväll.
 
 

BJUDER PÅ DOM FULASTE BILDERNA MAN KAN TA PÅ EN ÄLG OCH STRÖR LITE MER SALT I SÅREN

2013-07-30 @ 19:34:36 Filed in: Häst, Naja Naja, Tävling
Kommentarer: 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Johnny Lundgren, Stina Olofsson

DET FINNS EN FÖRSTA PLATS SOM INTE GÅR ATT NÅ

2013-07-29 @ 20:05:42 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Tävling, pepp
Kommentarer: 1
Förra helgen var ett riktigt äventyr, körde transport för första gången någonsin, ända till Sundsvall, alldeles själv, med älgen, för att tävla lite. Kom utan några egentligen större missöden fram till stallet där älgen skulle stå, åkte till Näset för att kolla om jag kunde få tag på boende efter att ha ringt utan svar minst 15 gånger, ködre fel och sov i bilen istället. Hoppade en felfri 1.10 runda på fredagen, en riktigt dålig runda där ingenting stämde, vi kom fel på allt vi red på och fick ca 10 sekunders sämre tid än segraren. Forsatte sova i bilen resten av helgen också, tänkte att det va ju faktiskt det billigaste alternativet, och hoppade 1.20 med fyra fel i omhoppningen på lördagen. En bättre runda men med missar lite här och där. Var i alla fall bara ungfär 5 sek långsammare än segraren och fick 15:de och sista placeringen. På söndagen hoppade vi 1.25, en a1:a där vi var 6 felfria efter grunden av ca 45 starter. Efter lite vila fick vi fyra fel i omhoppningen, en rätt så rejäl rivning där jag lät henne bli lite för lång. Hade oavsett ca. 3 tiondelar sämre tid än segraren och kom tvåa trots en rivning, vilket även ledde till en tredjeplats i norrlandsmästerskapen för young rider, mer än vad jag någonsin hade förväntat mig. 
 
Den här helgen började i torsdags med att klockan åtta åka mot östersundstravet med häst och allt för att förbereda inför tävling och har sedan hållt igång minst 12-13 timmar om dan samt knappt sovit någonting. Av gammal vana vet jag ju att att kombinera det med tävling inte riktigt funkar för min kropp eller hjärna eller något. Det gjorde det inte i år heller. Vi fick en helt otroligt fin runda i 1.25m i fredags där sista hindret i omhoppningen av någon dum anledning ramlade ner, varken mitt eller hästens fel och den hade lika gärna kunnat legat kvar. Fick sen en felfri 1.10 runda i lördags, första omgången i junior-dm. Igår kändes allt perfekt inne på framhoppningen till 1.25 förutom att hon har varit så tjafsig i munnen hela helgen. Hon hoppade riktigt bra, jag red bra, allt blev rätt. Kom in på banan och hästen bara pös ihop och rev första hindret. Det blev lite bättre och bättre men inte alls så bra som det kan va. Kände redan innan 1.15, där vi behövde vara felfria för att ha någon chans i dmet att det aldrig skulle gå vägen, hon skulle inte orka lyfta på fötterna. Och nej, det gjorde hon inte heller, hon la energin på att studsa omkring och rev sen trean. Nu känns allt bara helt meningslöst, som att det minsan aldrig är tänkt att gå hela vägen för mig. Borde inte tänka så, för jag har haft hästen i ca 5 månader och det är våran tredje tävling tillsammans. Men efter 2-3 år med bara stolpe ut eller helt kaos känns det som om det någon gång kan få vända och bli min tur. Börjar bli riktigt bitter av att se alla andra få massa framgångar och inte komma någonstans alls själv. Är trött på när folk frågar vad man har gjort och man inte har gjort någonting.
 
Jaha. Bryta ihop och komma igen. Har efter att ha kolla på filmer från dom senaste två helgerna, läst sm-vinnares bloggar, kollat tävlingsterminen osv fått så himla mycket motivation så jag vet inte vart jag ska ta vägen. För jag vet inte var jag ska göra av det. På torsdag kommer Andreas, älgen ska få ta det lite lugnt närmaste veckan men ändå ut och galoppträna osv, så att hon orkar med meeting utan att pysa ihop till sista dagen och jag har, vilket jag inte riktigt har fattat än, mindre än en veecka kvar hemma. För på söndag åker jag och älgen hem till Andreas och sen är det ca två veckor till skolan börjar. Och jag vill för allt i världen inte tillbaka till Vreta. Jag vill inte bo där, jag vill inte till skolan men främst av allt vill jag inte tillbaka till träningarna. För jag vet att det ger i stort sett ingenting och jag kommer inte få göra det jag vill. Jag vill tränar för Arnold och jag vill träna för Klaus och jag vill rida olika hästar och jag vill lära mig att rida ordentligt. Men lycka till med det på Vreta.
 
Jag vet inte vad jag ska göra, vad jag ska ta mig till eller vart jag ska ta vägen. Vill bara bort från allt det här, vidare mot något som kan göra mig bättre. 
 
 
 
 

TRE DAGAR HOS VÄRLDENS BÄSTASTE + ETT KÖRKORT MED HEM

2013-07-16 @ 11:50:38 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MITT LIV ÄR ETT ENDA STOR "ÄÄHHHHHHH"

2013-07-16 @ 11:41:01 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt
Kommentarer: 0
Bråkade med hästen igår i säkert 30-45 min eftersom jag min idiot skulle gå ner till vattnet och se om hon ville gå i eller inte. Det ville hon inte. Och jävlr vad envis hon är. Va ute i säkert minst två timmar så igår fick hon ordentlig träning. Idag vilar hon, hade tänkt lastträna men vill samtidigt inte ge mig in på det när jag har en tid att passa, känns dumt om vi blir stående ett tag. Nu har jag bara två jobbdagar kvar, idag börjar jag vid två och imorgon vet jag inte när jag börjar men förhoppningsvis kan jag börja lite tidigare så jag får sluta lite tidigare och hinner va med på tävlingsmötet på kvällen. 
 
Sen är det faktiskt inte långt kvar till allt det roliga, den jobbiga delen av sommaren kanske är över nu. I helgen tävling, träning på tisdag, förberedelser för tävling samt tävling på travet nästa helg, Familjen kommer förhoppningsvis hem nästa fredag och sen är det en vecka ledigt med dom och kompisar innan Andreas och Nena kommer upp. Nena kommer den femte och Andreas kommer antingen den första eller den femte. Sen får vi väl se vad som händer resten av sommaren. 
 
 
 
 

KROPPEN KÄNNER AV NÅGON SLAGS ABSTINENS OCH MITT HUVUD SNURRAR FORTARE ÄN KARUSELLERNA PÅ LISEBERG

2013-07-15 @ 13:26:28 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Tävling
Kommentarer: 0
Här är det dött.
Har verkligen ingenting att skriva om, varje dag ser likadan ut. Upp, ut med hästen, fixa stallet, vara lat och inte orka göra nåt, rida beroende på när jag börjar jobba, jobba och oftast jobba bra mycket längre än vad jag ska, vet aldrig när jag slutar, hem, in med hästen, skypa med bästa pojken, sova. Och så börjar allt om igen. Trött och less och uttråkad är jag, men inte orkar jag göra något åt det. Vädret suger dessutom och det verkar som om vi fick våran jämtländska sommar i fredags. Förutom den dagen har det regnat minst en gång om dan och gärna hela dagen, dessutom är det mellan 8-15 grader ungefär. Lovely!
 
I fredags va jag i alla fall in till stan en sväng på rasten och köpa ett kiblewick bett och ett ylletäcke till älgen. Bråkade med kedjan på bettet ungefär en halvtimme igår och lyckades ändå inte lösa hur jag ska göra för att kunna ha en läderrem istället för kedjan, får väl se om det går bättre idag. Hoppade lite småhinder igår, tränade svängar och att hoppa i nedförsbacke, något som är så sjukt svårt för henne. Hon skötte sig däremot väldigt bra, var lugn och lyssnade och tjurade bara ihop en gång när hon inte riktigt klarade av vad jag bad henne om. Tror att hon gillade bettet rätt så mycket, hon va otroligt lätt i handen, lyssnade utan "våld" och skummade betydligt mycket mer än hon brukar. Tror att det blev mycket behagligare för både henne och mig.
 
Idag ska vi ut och galoppträna i segbackarna på vällviksvägen och imorgon är det vilodag med kanske en skrittur. På onsdag ska vi trimma lite samt hoppa några få språng lite högre om vädret tillåter och på torsdag ska vi trimma igenom henne lite lugnt. På kvällen åker vi sedan mot sundsvall för att under helgen tävla på näset. Vi ska hoppa 1.10 på fredag, 1.20 på lördag och 1.25 på söndag. Alla klasserna ingår i norrlandsmästerskapet för YR och mitt mål med helgen är lugna, fina, koncentrerade rundor med nolla i i alla fall 1.10 och 1.20 och inte mer än 8 fel i 1.25. Har ju liksom ingen aning om hur trött hon kommer bli eller någonting, och jag vill inte sätta för mycket press på nån av oss. Vi tar det som det kommer helt enkelt men satsar på att göra vårat bästa. Jag vet ju ungefär hur taggat hon blir när hon ser en framhoppning (kan inte skritta eller hålla fötterna på marken typ).
 
På måndagen får hon sedan ta det lugnt, kanske lite smått mjukgörande i skritt och trav bara för att sedan på tisdagen åka in till travet och träna för Helana lite lugnt. Vill kunna hoppa några hinder lite högre lite ordentligt bara inför tävlingen. Resten av veckan tar vi det någon ganska lugnt, lite trimning, jobba vidare med att hon ska va lugn osv. Antagligen får hon åka in till travet på torsdagen redan igen och sen hoppar vi 1.25 på fredagen, 1.10 (junior-dm omg 1) på lördagen och 1.25 och 1.15 (junior-dm omg 2) på söndagen. Får se om hon orkar med alla dom klasserna, har ju som sagt ingen aning om hur hon är på tävling och meeting men känner jag henne nog bra som kommer hon göra sitt allra bästa väl inne på banan. Hoppas på ett bra resultat i junior-dm då det är mitt sista år som junior och har som mål även denna tävling att får lugna, fina och koncentrerade rundor med bra språng och sammarbete. 
 
Nu ska jag ut och fixa stallet och rida och sen förhoppningsvis lastträna lite. Har dock några problem jag måste lösa inför helgen, har varken boende eller stallplats. Har både mejlat och ringt till Färsta flera gånger men får inget svar. Har nu skrivit till ett annat ställe så vi får väl se hur det löser sig. Förhoppningsvis löser det sig på något sätt i alla fall. Just nu är dessutom min bil på väg hem från Askersund, så snart får jag köra den också, underbart!! Har även märkt att mamman inte bara lämnade mig med en bil med tom tank utan även utan olja och nästan ingen kylarvätska. Tack för den! Tur att jag har en momma och moffa som köper så jag slipper betala. Ska försöka se om min mobil sammarbetar så jag kan lägga upp lite bilder också och inte bara en himla massa text som ingen ändå läser. Har samlat på mig en hel del bilder sen sist.

DU ÄR SÅ FASLIGT LÅNGT BORTA

2013-07-10 @ 23:30:47 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
 

JAG ÖNSKAR ATT JAG VAR NÅGOT MER ÄN DEN JAG ÄR

2013-07-05 @ 11:14:49 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

Igår: ut med hästen, fixa stallet, rida, en tur till dollar med Daniel och matte, jobb 14-20, hem, matlagning och film med Ingela (som somnade i soffan och inte gick att väcka), sova.

Idag: upp, ut med hästen, fixa stallet, köpa hö. Nu laddar jag upp med saft och chips inför ridning och duschning innan jobb för 14-20 idag med.

Saknar min bästaste pojke alldeles för mycket och vill mest av allt i hela världen vara hos honom. Tiden går alldeles för sakta och idag är det 24 dagar kvar till han kommer hit...


.

2013-07-03 @ 08:30:20 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
 
alla dess jävla måsten. vill inte. vill inte vara hemma. vill inte åka till jobbet. vill sova bort all tid så att bästaste kommer hit snart. eller bäst av allt, sluta på jobbet, packa in hästen i transporten, sätta mig i bilen och åka ner dit och inte åka hem igen. jag vill inte vara här alldeles ensam utan dig. 

RSS 2.0