BETTER GRAB A HOLD AND HOLD ON FOR YOUR LIFE BECAUSE YOU DON'T GET LUCKY TWICE

2013-04-29 @ 18:55:00 Filed in: Häst, Naja Naja, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
 
Två bilder på älgen från Klausträningen som Sara Marklund har fotat och jag stal lite brutalt. Nu har hon nästan precis kommit tillbaka till sjögestad men jag hoppas på att det inte tar allt för lång tid innan vi är tillbaka på flemma igen! Underbart ställe och underbara människor.
 
Red dressyrträning på gulingen idag och hon drämde mig i backen innan jag ens hunnit sätta foten i stigbygeln. Flög som en liten vanten och har nu ett väldigt fint skrapsår på höften, samt lite på handen. Huvudet, axeln och armbågen verkade dock klara sig bättre. Och när jag ändå håller på så stjäl jag lite bilder på Zahara av Malin också.
 
 
 
 
 
 
 

ALLA KRIGAR PRECIS SOM DU

2013-04-28 @ 22:47:00 Filed in: Häst, Naja Naja, Ridpass
Kommentarer: 0
Har haft en hekt otrolig helg på praktiken, så otroligt inspirerande, lärorikt och roligt, både att rida och titta på. Hade dessutom en väldigt trevlig kväll igår och en rolig (och egentligen helt otrolig) natt. Vi var dock lite trötta och slita allihopa imorse men jag hann piggna till rätt så snabbt. Hästen har skött sig två dagar i rad och jag har fått otroligt mycket hjälp! Filmer kommer när jag orkar, hehe. 
 
Tråkigt att praktiken är slut men kanske ändå skönt att komma tillbaka in i rutinerna och kanske ha lite mer tid till allt som ska göras. Hoppas kan man ju i alla fall.
 

VARFÖR TRO ATT NÅGONTING SKA GÅ BRA FÖR EN GÅNGS SKULL?

2013-04-24 @ 21:54:12 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


IBLAND VILL MAN BARA SKRIKA RAKT UT OCH SLÅ SÖNDER HELA VÄRLDEN

2013-04-23 @ 22:46:45 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0

THILDA BANHOPPNINGSTRÄNING

2013-04-19 @ 23:04:19 Filed in: Häst, Naja Naja
Kommentarer: 0

BLANDADE BILDER FRÅN PRAKTIKEN

2013-04-19 @ 17:11:41 Filed in: Häst
Kommentarer: 0

Franke är min nya bästa vän typ (och ideris lite också), vad är det med mig och fuxar?? Har under praktiken än så länge i alla fall skrittat lite hästar, gjort iordning hästar, ridit två av Malins hästar, ridit fram Emilia, gått på promenader, borstar och hoppat på Calle. Hon va riktigt rolig, ett sto på 17 år tror jag efter Cardento. Och så har vi självklart gjort alla vanliga stallsysslor och lite extragrejjer.

Idag är jag dock sjuk, har feber och känns som om jag ska brinna upp. Va uppe vid halv sex imorse, åkte in och hade körlektion och insåg när jag bröt ihop i bilen efter att ha kört att jag kanske måste hem och sova lite. Har sovit konstant sen halv tio till fyra, är fortfarande så otroligt trött och mår piss. Nu ska jag orka ta mig till stallet, hästarna får vila ännu en dag tyvärr och sen väntar fredagspizzan och sängen.


PÅ PROMENIX MED FRANKE

2013-04-16 @ 14:54:46 Filed in: Häst
Kommentarer: 0


ORKAR FAN INTE

2013-04-15 @ 23:38:43 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Zahara
Kommentarer: 0
Bra men jobbig praktikdag. Har gjort dom vanliga stallsysslorna, gjort iordning lite hästar, skrittat av en häst, ridit en varsin häst osv. Efter lunch krattade vi ridhuskanterna, så himla jobbigt! Behöver inte må dåligt över att jag inte hinner gå till gymmet i alla fall. Fortsatte sen kratta en del av stallplanen innan vi tog in hästarna och begav oss hemåt. 
 
Fixade allt i stallet och släppte ut Thilda i skritten medan jag jobbade Zahara lite från marken. Hon var ganska så dryg, koncentrerade sig inte alls på mig och ibland undrar jag nästan över hur många hjärncellor hon har egentligen ;) Ibland är hon verkligen helt troligt trög. Hon var lite duktigt där ett tag i alla fall, även fast hon inte alls är så kvick som jag skulle vilja ha henne. Typ nånn reaktionsförmåga ibland. Ställde in henne och longerade Thilda ett tag. Hon sprang på som en jävla travare, med huvudet uppe i vädret trots inspänning och allt, kunde inte ta det lugnt och det fanns liksom inte riktigt nåt mellanting mellan att stå still och att springa järnet. Aja, hon fick springa av sig lite i alla fall. 
 
Kom hem vid tio nångång, helt slut och ville bara lägga mig ner och aldrig behöva gå upp igen. Har i alla fall lagat lunch tills imorgon och hoppat in i duchen och nu borde jag väl ta upp körkortsböckerna men det finns fan inte ork till det. En bra sak med den här praktien är ju i alla fall att jag är så slutkörd så jag har inga problem med att somna längre. En mindre bra sak är att jag är så slutkörd så jag orkar fan ingenting och då blir jag stressad över att jag inte gör det jag borde göra och då blir allt helt plötsligt mycket sämre.

DESSA HÄSTAR ALLTSÅ

2013-04-13 @ 13:24:12 Filed in: Häst, Naja Naja, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
Gick upp vid åtta imorse för att hjälpa Malin ta ut hästarna och fixa stallet på förmiddagen. För det första fick jag mocka ur en massa pissblött spån och hö ur älgen box eftersom den var vattenfylld under natten och sen var den gula helt dum i huvudet när vi skulle gå till ridhuset. Jag fattar verkligen inte vad hon höll på med. Reste sig mot mig (inte inte lite heller utan riktigt högt), slog med frambenen mot mig, sprang rätt över mig, kunde inte gå rakt fram, sprang på sidan och runt runt hela tiden och gick inte att flytta överhuvudtaget. Imorgon måste jag verkligen se till att orka ta på repgrimman och gå upp på ridbanan ochträna lite ledarskap och så med henne. Annars skötte hon sig ganska så bra när jag red, inte så bra som hon har gått men normalt typ.
 
Älgen går faktiskt nästan att rida nu. Hon håller inte alls på och dummar sig lika mycket och går att jobba i alla gångarter. Avslutade henne, slängde ut henne i hagen och putsade av alla grejjer inför banhoppningsträningen imorgon. Nu ska jag slänga mig i duschen.

IF YOU WANT SOMETHING YOU HAVE TO WORK FOR IT AND IF YOU DON'T GET IT YOU HAVE TO WORK HARDER

2013-04-13 @ 00:00:52 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
Fick gå från vreta kloster till flemma imorse på grund av att första bussen var sen och den andra var tidig. Dessutom snöade det en hel del. Blötsnö. Kom fram efter 40 minuters promenad, hade praktik hela dagen, åkte hem igen strax efter fem, hann faktiskt med bussarna, åt lite och gick till stallet. Kom hem nu vid elva, underbart! Den gula var otroligt dryg, jobbig, lyssnade inte på mig och jobbade inte alls som hon skulle, vilket gjorde ig på ganska dåligt humör. Vårat stall är helt översvämmat och Thilda står med en decimeter vatten i hela första metern av boxen. Det har regnat hela jävla dan. Mina ridbyxor är blöta men jag orkar inte byta byxor. Min mobil dog precis när jag höll på att skriva ett sms och den vägrar starta. Thilda är bara otroligt dryg och jag tror att hon gör allt för reta mig. Jag är trött. Jag är hungrig, fast ändå inte. Ugnen va inte på när jag kom hem eftersom jag inte hade nån mobil och jag vet inte ens om jag vill ha min pizza och jag känner bara för att lägga mig ner på golvet och tjuta lite och sen typ gå och dö eller nåt. Skitdag helt enkelt.
 
Dock finns det ju en hel del ba saker med den här dagen också. Praktiken var otroligt bra, människorna var otroligt trevliga, vi fick göra många roliga saker (jag åkte bland annat med Cissi till Sofia Möller när hon skulle rida en unghäst där, jävlar vilket ställe!), vi fick kolla på när dom red och hoppade (vilket var otroligt inspirerande för dom red båda så mjukt, lätt och fint och jag vill bara kunna rida så jag också), jag är anmäld till banhoppning på söndag, Thilda va faktiskt ganska så fin, jag lyckades nästan flytta henne lite och det kändes som om hon släppte lite i höger, min mobil har startat igen, min pizza är klar (och det va faktiskt riktigt gott) och snart kan jag gå och lägga mig!

JAG VILL BARA ATT DU SKA LIGGA BREDVID MIG INNAN JAG SOMNAR OCH ENDA TILLS JAG VAKNAR

2013-04-11 @ 23:00:27 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Utrustning, Zahara
Kommentarer: 0
Så himla stolt över min lilla älg idag! Idag kan jag till och med säga att jag tycker om henne ganska så mycket faktiskt. Hon stod dessutom still i gången (tog upp dom till gråa stallet när jag gjorde iordning), utan att skrapa och stod ett tag helt lös. Jobbade i alla fall en del över lite bockar med svängar, broms, hålla ihop galoppen, inte gå iväg innan hindret och inte springa för kung och fosterland efter hindret. Jävlar vad duktig hon va! Kortade galoppen som aldrig förr och lyssnade riktigt bra. Kunde svänga direkt efter hindrerna och hoppade några små lydnadsbanor på dom där små bockarna till slut. På slutet blev hn dock väldigt väldigt trött och då var det svårt att hålla ihop galoppen, så det blev ett ganska kort men intesivt pass idag och hon gjorde bara sina små skutt två gånger under hela passet!! Och då gick hon ändå bara i skritten igår.
 
Innan jag red älgen red jag även den gula, hon skötte sig även hon. Inte till ridhuset dock, då höll hon på att springa över mig, hade inte så mycket koll överhuvudtaget och lyssnade inte så bra. Så fort jag satt upp jobbade hon dock på bättre än någonsin tror jag. Riktigt, riktigt fin var hon! Det är dom där övergångarna vi måste träna på så att hon blir kvickare och nu när vi snart får börja rida "på riktigt" så kan vi ju träna att svänga också. Härligt!
 
Hade körlektion idag också, och det gick ju inte så himla bra. Har inte kört sen sportlovet så hade det inte riktigt i mig, bilen var väldigt ovan och jag har aldrig kört i stadstrafik förut. Att gå från att köra på landsvägarna och grusvägarna i jämtland där man typ får köra om en traktor då och då till att köra inne i Linköping där mellan fyra och fem, hehehe. Har bokat körlektion torsdag och fredag morgon nästa vecka i alla fall och har även bokat in riskettan. Nu ska jag bara hitta tid till att plugga teori också. 
 
Tog en tripp till ikano också, först en sväng till hööks där jag köpte ett par ridskor och chaps för mommans födelsedagspengar. Det som blev över får gå till ridbyxorna tillsammans med det som blev över från mammans och pappans födelsedagspengar. Dom ska faktiskt Karro köpa åt mig i helgen då jag inte kunde beställa på deras hemsida. Köpte även med mig tre par trosor från cubus, jag som inte skulle köpa nåt mer. Men är i behov av underkläder så. 
 
 
 
 
RIDBYXA MED FLAGGA JW  RIDBYXA MED FLAGGA JW  
JULINE RIDBYXA OSKODD CHARLIES JULINE RIDBYXA OSKODD CHARLIES

JAG KOMMER ÄLSKA DIG NÄR JORDEN GÅTT UNDER

2013-04-11 @ 22:10:37 Filed in: Coleburn, Häst, Personligt
Kommentarer: 0
 
saknar dig så jävla mycket så det gör ont i hela mig
bästaste bästaste vän

PARADISE

2013-04-11 @ 10:00:19 Filed in: Italien, Personligt
Kommentarer: 0
just nu ser det här alldeles för lockande ut och jag längtar lite för mycket

LE MOT DOM SOM KROSSAR DIG FÖR DET KROSSAR DOM ATT SE DIG LE

2013-04-11 @ 00:54:26 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Sov till runt tolv idag, gick till skolan för att prata med Karin, åkte och kollade på nya praktikplatsen, verkar ju lite vettigare i alla fall då det finns runt 30 hästar (istället för 8) osv. Åkte till skolan igen, hämtade lite post, ett stort paket från italien och ett lite mindre paket från momman. Från morfar, Brigitte och Nena fick jag en grön fin väska med en vespa på, två magneter, ett fint kort och en fin burk med kakor i. Av momman fick jag ett fint kort och lite trosor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har i stort sett inte gjort någonting hela eftermiddagen. Åkte iväg en sväng och köpte lite foder till älgen och åt på max. Tur att Andreas är så snäll, annars skulle hästan bli utan mat. Gick till stallet alldeles för sent, Thilda fick gå i skritten medan jag fixade i stallet och Zahara fick vila idag också..
 
Imorgon har jag körlektion, ska till stallet och rida båda på förmiddagen och sen blir det förhoppningsvis en tripp till hööks också.

ALWAYS UP FOR A LAUGH SHE'S A PAIN IN THE ASS

2013-04-09 @ 23:46:38 Filed in: Häst, Naja Naja, Tävling
Kommentarer: 0
några otroligt charmiga (ironi) bilder från kinda förra helgen. ser verkligen inte klokut nånstans. vi
får ta och fila på våran stil helt enkelt. failsprånget är med också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DET ÄR INTE LÄTT ATT HÅLLA DRÖMMAR VID LIV NÄR MAN LIDER AV SÖMNBRIST

2013-04-09 @ 23:42:54 Filed in: Häst, Naja Naja, Ridpass
Kommentarer: 0
Red ut Thilda på slingan med Malin idag, vilket gick betydligt bättre än tidigare gånger när jag ridit själv. Idag hoppade hon bara runt lite (lite för mycket när vi skrittade av dock...) och lyssnade hyffsat bra. Skrittade ett bra ta goch pratade en hel del, sen skulle vi trava men det tyckte inte älgen så vi galopperade några varv med lite skrittpauser istället och så skrittade vi ett bra tag igen. 
 
Mockade och fixade till båda och va klar i stallet strax efter nio. Zahara fick vila idag eftersom hon har gått två dagar i rad nu. 

PRAKTIK SUGER

2013-04-09 @ 23:38:00 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Upp vid fem, bussen vid sex och framme vid praktiken vid sju. Gjorde ungefär samma saker som igår, mockade en jävla massa, sopade, tvättade fönster, putsade, fick faktiskt göra iordning en varsin häst, sopade skritten, mockade lite mer, putsade, sprang med en treåring några gånger. mockade osv. Vi har dock varit två som har borstat på en häst och sen är det ju dom där stunderna när man står och gör ingenting. På eftermiddagen skulle vi klippa en häst så jag klippte och Malin typ kollade på och va sällskap. Hehe, ja men jaaaa. Jättebra. 
 
Vi har dock bestämt oss för att byta praktik, känner att det inte finns nog mycket att göra för att det ska ge någonting. Har ju hellre fullt upp hela tiden än en lugn praktik faktiskt, trots allt. Sen har jag ingenting emot att gå upp på morgonen, men att göra det för att stå där borta och sopa eller bara göra ingenting känns väldigt onödigt. Nästa vecka kommer det även två till praktikanter och då känns det verkligen inte som att det kommer finnas nåt att göra. 
 
Så imorgon har vi sovmorgon och ska ringa våran förhoppningsvis nästa praktikplats och kolla allt med dom. På torsdag är vi nog också lediga och jobbar ihop det på någon helg istället, för då ska jag in till körskolan på körlektion och förhopningsvis förbi banken och fick lite bankdosa och så kanske. 

JAG HÅLLER MIG UPPRÄTT I DIN FAMN

2013-04-08 @ 23:34:06 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


SVENSKA SPRÅKET ÄGER INTE TILLRÄCKLIGT MÅNGA SVÄRORD FÖR ATT BESKRIVA HUR JAG KÄNNER

2013-04-08 @ 23:28:27 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
Så jävla värdelös dag. Gick upp vid fem, tog bussen in till rese vid sex, satt där och väntade ett bra tag, hoppade på bussen mot tallboda, lyckades hoppa av på rätt busshållplats, gissade ungefär rätt väg, stoppade en stackars kvinna på cykel och frågade om vägen och kom fram till praktiken till slut.
 
Inte värt det kan jag säga. Vad har vi gjort idag? Ingenting känns det som. Känns som jag har klarat av mer under den tiden jag var i stallet ikväll och fixade ch red ett pass än vad jag har gjort på hela dagen. Lågt tempo, oeffektivt, dom som jobbade verkade inte ha så mycket koll, fanns inget att göra osv. Tror att jag har eftermiddagsmockat fem gånger, vissa gånger ca en kvart efter varandra. Har även stått och putsat minst sex gånger, ett träns i taget typ. Vissa perioder har vi dessutom stått och bara väntat på att hästarna ska gå klart i skritten eller liknande i ca. 20 min i brist på saker att göra. Och då ska vi dessutom va två till sista veckan. 
 
Förhoppningsvis har vi en lösning på det i alla fall så imorgon kör vi fullt ut på att få slippa det här. Annars va det ett fint och mysigt stall och gård, och fina hästar.
 
Tog en sväng förbi ica på vägen hem och köpte lite sallad till middag. Åt, latade oss ett tag, beklagade oss en del, pratade med fritid och lite så. Gick till stallet alldeles för sent (halv åtta) och kom hem strax efter tio. Mockade och packade mat och så först och sen var Malin typ världens bästa, snällaste och ställde upp och red Zahara så att jag också skulle komma hem nån gång. Gulingen är trots allt den som ä snällast av dom (inte för att Malin inte klarar av bråkiga hästar dock, haha) och jag tänkte att det kunde va bra för mig ett få se hur hon rör sig, beteer sig osv. Hon skötte sig bra, vet inte riktigt hur hon kändes men såg ut att gå fram ordentligt och slappna av bra. Dessutom kan det ju även va bra för henne med olika ryttare.
 
Under tiden red jag Thilda, som helt otroligt nog gick att RIDA även idag. Jobbade på bra (för att va henne) i skritten och traven och försökte bara resa sig och sådär en eller två gånger. Galoppen var också hyffsat bra, hon blev lite lång och va svår att få tillbaka men gick ändå bra. Tills hon bestämde sig för att hon inte kunde galoppera rakt fram längs spåret. Då började hoppen och galoppombytena osv. Fattar inte det roliga med att gå i förvänd galopp, måste ju bara bli jobbigare? Bråkade med det ett tag tills hon skötte sig hyffsat och travde sen av henne. Hon hade lite svårare att hålla ihop sig då och rykte en del i tygeln osv (trött heest) men skötte sig ändå bra och sprang inte iväg. Vet dock inte riktigt hur jag ska göra med högersidan, hon sitter fast en del i den och jag får inget stöd i vänstertygeln, speciellt i höger varv. Skulle vilja jobba med sidvärtsövningar och flyttade henne mycket för att jobba fram ordentligt till vänstertygeln men eftersom hon överhuvudtaget inte går att flytta vetefan. Så fort jag lägger an skänkeln flyger hon i luften och gör sina små skutt. Tror att jag ska ta och fråga TT om hon ska ha nån dressyr- eller markarbetesträning som vi kan hänga på så att jag kan få lite bra iga tips.
 
Nu ska jag sova fem kvart i timmen minst för imorgon står klockan på kvart i fem igen och jag är alldeles för trött redan.

TANKAR ÄR I ALLA FALL VIKTLÖSA

2013-04-08 @ 04:54:00 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

KRYPER NER I SÄNGEN BREVID MALIN OCH TAGGAR PRAKTIK

2013-04-07 @ 23:05:15 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


18, WOHOOOO....

2013-04-07 @ 22:36:42 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
Började dagen på bästa sätt genom att vakna bredvid bästa pojken, fortsatte den lite sämre genom att inse att klockan va halv åtta och jag va tvungen att gå upp och jobba. Jobbade till runt halv tolv, åt lite mat, pratade med momman, gick till stallet och mockade och jobbade sen igen från typ tjugo i två till strax innan fyra.
 
Sprang till stallet för att se om jag hann va med och hoppa lite banan för Therese Thor. Det hann jag, så sprang och gjorde iordning hästen, fick skritta runt ett tag medan dom andra som va i lite bättre tid hoppade, bra träning för henne så hon får tagga av lite. Red fram lite och jävlar vilken skillnad det va på henne jämfört med dom senaste dagarna! Kunde både trava och galoppera lugnt och bråkade bara lite. Hoppade runt en bana på runt en meter bara för att försöka få lite ordning på henne, hon var lite jobbig i högersidan, släppte inte stödet eller tog inte stöd och blev därför lite vinglig på hinder och hon blev ganska lång och svår att få ihop. (GYMMET HERE I COME?) Tavade av henne och hon var så otroligt fin. Jag kunde rida ordentligt, hon försökte inte dra iväg och gick lungt och jobbade på bra! Red lite längre bara för att liksom, när hon väl gick där va det ju bara att utnyttja läget och jobba henne lite för en gångs skull. 
 
 
Red den Gula på utebanan också. Hon började dåligt, spänd, okoncentrerar, flängig, lyssnade inte osv. men avslutade bättre än någonsin! Hon slappnade av jättebra, jobbade på i en låg, fin form och gick fram ordentligt utan att rusa. Någnstans där i mitten tyckte hon dock att hindermaterialet som stod utanför staketet va livsfarligt (efter att hon hade gått förbi det flera gånger utan att bry sig) så det blev lite cirkuskonster och så. Va dock duktig på att sitta upp ordentligt idag så idag satt jag säkert. Nä, jag är mycket nöjd med henne i alla fall och om en vecka kan vi börja rida på riktigt!
 
 
Förutom att hästarna har varit otroligt mycket bättre än vanligt och helt klart över förväntan så har den här dagen sugit. En av dom sämsta dagarna på länge och helt klart den sämsta födelsedagen någonsin (inte för att jag vet varför jag bryr mig om det för jag tycker ju knappt om födelsedagar). Har en sån där dag när saknaden bara skär i själen efter allt och alla, jag inte vet vad jag ska ta mig till med något, jag har ångest över det mesta och jag håller på att bryta ihop flera gånger om. Jag har ingen aning om varför heller. Varför liksom? Vad är det som är jävla dåligt nu då? 
 
 
Blev bjuden på tårta i alla fall, och vacker sång och lite fyrverkeri, så det lös ju upp dagen lite. Har dessutom fått (köpt själv för mamma och pappas pengar) ett par gröna hörlurar (happy plugs) och ett par converse med engelska flaggan på (som jag har letat efter i typ tre år och som dessutom va sista paret i min storlek). Fick dessutom en noblesse-ask och trisslotter av Andreas så nu har jag nått att tröstäta på :)
 

DU FÅR VA HUR DU VILL MEN JAG KOMMER VA MIG SJÄLV

2013-04-07 @ 21:40:43 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass
Kommentarer: 0
I fredags tog jag en ganska långsovmorgon och gick sen till stallet. Fixade allt där och red den gula. Hon gick inte alls lika bra som dagen innan, tjurade ihop i övergångarna, slappnade inte av lika bra osv. Fick tag på mitt dressyrspö sen i alla fall och då gick hon fram bättre, så på slutet gick det ändå helt okej. 
 
Så mycket mer hände inte den dagen, hade pizzafredag på grillen och va sen upp lite för länge och kollade på avramlingar och stefan och krister. 
 
Igår började jag jobba vid åtta, vi var snabba och va klara halv tolv, halvsov bort nästan hela lunchen, jobbade lite mer, fick stopp i avloppet så det drog ut på tiden, gick hem och vilade ett tag, gick till stallet, red älgen på utebanan och gulingen fick vila. Älgen var faktiskt duktigare än jag trodde att hon skulle va med tanke på att hon vilade dagen innan. Hon bråkade dock endel men ställde inte så mycket krav på henne och hoppade ett litet hinder som stod på banan så hon tyckte det va lite roligt. Att stanna efteråt va inte lika roligt. Det blev en del kaninhopp då också. Tog några språng på ett hinder på typ en meter också bara för att. 
 
Av någon anledning skulle jag fodra fast att det inte alls va jag som hade fodringen så det va väl bara att slänga åt hästarna maten och sen åkte vi hem. Åkte och handlade lite och fick lagad mat utan att behöva laga den själv, mumsigt :D Kollade på pippi resten av kvällen, nostalgi på hög nivå! 

HANDLA SOM OM DET DU GÖR SPELAR ROLL

2013-04-04 @ 23:43:49 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
Åkte gratis även idag och nu är jag klar med teorilektionerna. Så himla skönt. Bara börja plugga nu då och försöka bli lite duktig på att köra också. 
 
Kom till stallet och båda hästarna var redan skodda, helt otroligt! Igår förstörde hovslagaren hela min dag och idag räddade han den. Hästarna fick gå ute i hagen och mysa i solen medan jag mockade och packade mat och sedan var det dags för ridning. 
 
Började med älgen och red henne på utebanan. Bråkade med henne i typ 50 min eller nåt innan det gick att rida hyffsat bra. Fick som tur va låna en håltång till slut så jag kunde korta martingalen igen. Hon blev lite sur i början men sen blev det bra mycket bättre. Kände dock aldrig att det blev bra. Håller hon inte på med sin skutt och galoppfattningar så ligger hon på jättejättemycket på bettet och bara drar. Försöker göra övergångar ofta, halvhalter,  förhållingar osv och inte sitta och segdra men hon fattar inte så mycket. Kan ta tag i henne ordentligt en gån goch direkt när vi sätter igång igen så drar hon iväg. Måste komma på nåt för att få henne att lyssna och måste komma på varför hon håller på som hon gör. Efter typ en och en halv timme fick det räcka och då kunde hon faktiskt skritta till och med.
 
Zahara fick gå i ridhuset idag så hon skulle kunna koncentrera sig. Hon skötte sig riktigt bra, även fast det bara blev ett ganska lungt ridpass för att jag av någon anledning fick så otroligt ont i magen så jag knappt kunde gå. Vetefan vad som hände. Hon jobbade på bra i alla fall, gick fram bra (förutom i nån övergång till trav som hon tjurade ihop i) och sökte sig neråt nästan direkt. Hon gick dessutom mycket stadigare i form och var väldigt positiv och fin :) 
 
Fodrade och gick hem och nu har jag till och med sällskap på boendet igen. Imorgon har jag för första gången det här lovet sovmorgon, och det är välbehövligt. Nu tänker jag alltså sova, och gärna inte vakna på ett bra tag!

DU FÅR MIG ATT FLYGA NÄR JAG BARA FALLER FALLER FALLER

2013-04-04 @ 04:21:00 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

HÅLL OM MIG NÅNTING HOTAR KVÄVA MIG

2013-04-03 @ 22:19:32 Filed in: Häst, Naja Naja, Personligt
Kommentarer: 0
Så himla smidigt när det inte funkar att betala med bankkort på bussen och man får åka gratis. Dom senaste tre gångerna jag har varit in till körskolan har jag åkt gratis varenda gång. Jag klagar inte!
 
Gick till stallet direkt när jag kom hem eftersom hovslagaren skulle komma vid tre. Fixade Palle ponnyn, borstade båda hästarna ordentligen (dom hade varit lortgriar och rullat sig i leran båda två), hängde fram grejer och satt och gjorde ingenting fram till fem då jag till slut (efter två timmar) tröttnade och ringde för att höra vart han tagit vägen. Nä, det visar sig att han inte kunde komma idag och att jag under den där tiden hade kunnat ridit båda hästarna och på så sätt varit klar i stallet vid fem.
 
Istället var jag klar vid sju, efter att ha ridit älgen i lite över en timme. Hon bråkade faktiskt inte så mycket idag men jag kom aldrig till nån ordentlig ridning för hon bara sprang, lussnade inte på mig och slog med huvudet. Red på det vanliga tredelade idag och hon gick ju bättre att jobba på det förut. Vet inte om det beror på bettet eller nåt annat, får väl se hur hon beter sig imorgon. Inte så speciellt nöjdmed ridpasset i alla fall, men men.
 
 
 
Var lagom trött och hungrig efter att ha ridit henne (eftersom jag bara hade ätit en skål musli på grund av att jag stressade iväg till stallet eftersom hovslagaren skulle komma och inte hann äta då) och inte på världens bästa humör. Dessutom var ridhuset upptaget till nio och jag hade tänkt rida den gula där så att hon kunde koncentrera sig lite. Hon fick vila idag istället, jag orkade helt enkelt inte med det. Kände att jag inte skulle kunna göra varken ett ridpass på utebanan eller lite jobb från marken till något bra utan att jag bara skulle bli irriterad över att hon inte kunde koncentera sig och att hon för det mesta är så seg i sina reaktioner. 
 
Måste dock träna lite ledarskap med båda hästarna, speciellt älgen har verkligen inte respekt alls, hon bara trampar på och skiter i mig. Har blivit alldeles för dålig på det här med att jobba från marken sen jag flyttade. Måste dessutom träna på mitt tålamod med älgen och jag måste få sova ordentligt och jag måste lära mig att äta ordentligt. Orkar dock aldrig laga mat så kanske borde anställa en kock eller nåt? Idag gjorde jag faktiskt en äggmacka och två avokadomackor till middag, så har levt på dom + en skål musli + godis och chips idag. Perfekt. Jättebra. TJOCKIS.

VI GRÅTER ALDRIG VI SKRATTAR ÅT LIVET SOM ETT SKÄMT

2013-04-03 @ 10:42:45 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 1
Sovmorgon till halv nio, stallet är klart och snart drar jag mig mot bussen för lite mer teorilektioner på körskolan. I eftermiddag kommer hovslagaren (ÄNTLIGEN!!) och sen ska båda ridas. 
 

DU SPELAR ETT SPEL JAG FÖRLORADE FÖR LÄNGE SEN

2013-04-02 @ 21:20:00 Filed in: Häst, Ridpass, Zahara
Kommentarer: 0
Hästarna fick gå ut i hagen ett tag medan jag mockade och fixade. Så himla härligt nu när det är bra väder och ljust länge så att dom kanske få gå ute lite extra. 
 
Bestämde mig till slut för att Zahara fick gå ett lite lugnt pass på utebanan och Thilda fick vila idag (vilket jag lär få sota för imorgon ;)). Vi började rida strax innan åtta och va klara tjugo över ungefär och det var fortfarande inte mörkt ute. Helt otroligt! Hon skötte sig i alla fall bra i skritten, jobbade på, slappnade av och hade lättare för att koncentrera sig. Traven var det sämre med, hon körde upp huvudet och gasade på, framåtbjudningen är ju bättre i alla fall ;) Hon var dessutom lite tjaffsig i munnen och ville inte ta mina förhållningar. Vi travade ett tag i alla fall och sen jobbade vi ännu mer i skritt för att avsluta positivt. 
 
Fick dessutom klumpedunsen på foten idag, högerfoten till och med. Härligt. Fan att jag ska göra mig illa hela tiden då, jag fattar inte hur jag lyckas? 

DET HANDLAR OM ATT VÅGA

2013-04-02 @ 18:10:43 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Tog en liten sovmorgon imorse innan jag hoppade in i duschen och tog bussen in till körskolan. Har sedan haft två teorilektioner, väntat på bussen, stannat för i tornby för att köpa lite födelsedagspresenter till mig själv från mamman och pappan och handla lite och har nu precis kommit hem och ätit lite mat. Nu drar jag mig lite över att gå iväg till stallet för jag vet att jag kommer komma hem sent, men det blir ju inte bättre av att jag sitter här och väntar ännu längre? Vet heller inte riktigt vad jag ska göra med hästarna, kan nog bli så att dom får ta det lite lugnt idag och så går jag till stallet och fixar innan körskolan imorgon och rider på eftermiddagen istället.
 
Aja, det är väl bara att gå och tejpa ihop fingrarna och dra iväg till stallet då.
 

DRÖM STORT, FÖR DRÖMMAR BLIR TILL MINNEN OCH FAN, DET ÄR ALLT JAG LEVER PÅ

2013-04-01 @ 22:47:07 Filed in: Häst, Naja Naja, Ridpass
Kommentarer: 0
Gick upp vid sju imorse, fodrade, gick hem, hann precis somna innan klockan ringde, gick till stallet och släpte ut hästarna, gick hem, sov och gick inte upp igen förns vid ett nån gång. Fick skjuts till stallet vid två ungefär, tog in hästarna och sen tränade jag och älgen lite hoppning för Therese Thor.
 
Älgen skötte sig bra och det gjorde jag också. Galopperade på volt över tre bommar, samt hoppade lite diagonaler som uppvärmning, en med bom, hjälphinder, ett galoppsprång med en bom mellan till ett räcke och en bom, kryss, bom. Bra träning för att få henne att vänta då jag kunde hålla i henne ett extra galoppsprång när hon försökte dra och hon fick hjälp av bommarna om det blev fel då. Hoppade även en serie på långsidan med tre små oxrar med ett galoppsprång mellan. Där fick jag jobba ganska mycket med min sits, både för att få tillbaka henne och för att jag kniper fast knäna endel på henne. Fattar inte varför jag gör det när jag rider henne? Fick även hoppa en liten bana och det slutade med att vi hoppade diagonalen med räcket och en till diagonal med galoppbommar till en kryssoxer där jag också fick träna på min sits. Hon hoppar ju så otroligt mycket, flyger som en liten vante. Fick till två riktigt bra språng där på slutet i alla fall och då var hon trött så vi avslutade där. 
 
Gick heme n sväng och åt lite, gick tillbaka till stallet, mockade och fixade allt åt älgen och den gula och fixade sen Karros häst. När jag var klar hade jag en timme kvar till kvällsfodringen så jag satt mig och kollade på Louise Haaga träningarna tills klockan blev åtta, fodrade och gick hem.
 
Nu har jag precis ätit upp restarna av laxpastan igår, pratat med mamma och pappan om foder och jobb och hovslagare som inte går att få tag på osv, druckit upp Andreas cola och nu tror jag minnsan att jag ska gå och lägga mig. Imorgon får jag lite sovmorgon innan jag ska in till körskolan för lite teorilektioner.
 
hittade en bild på min lilla trollunge från klubbens tävlingar i somras som Johnny Lundgren har fotat. fint med pappas för stora tröja och allt, så går det när man gömmer tävlingströjan.

JAG ÄR HÄR VID MOLNEN SÅ NI KAN INTE NÅ MIG

2013-04-01 @ 21:50:00 Filed in: Häst, Zahara
Kommentarer: 0
Igår fixade stallet och allt på morgonen eftersom jag hade fodring och in- och utsläpp. Gick hem, åt lite och kollade på scrubs ett tag. Lyckades slumra till lite i soffan också. Gick till stallet och longerade Älgen vid två, tog in hästarna och fick sen besök av Zaharas ägare som kom och kollade när jag red henne. Hon skötte sig bra, hon var inte riktigt lika fin som på lördagen men hon var ändå fin. 
 
 
 
 
stäl film och lite bilder av Malin :)
 
Fixade det sista i stallet och gick hem, hade tråkigt ett tag och tog sen en sväng in till maxi, köpa lite mat och godis, tog en sväng förbi mcdriven och köpte lite glass eftersom vi glömde det på maxi, åkte hem, lagade mat,åt mat och kollade på jägarna 2. Bra kväll.

RSS 2.0