& AKTA DIG FÖR MÄNNISKOR FÖR MÄNNISKOR GÖR DIG ILLA OM DOM KAN

2012-09-30 @ 23:27:12 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

F5 F5 F5 F5

2012-09-29 @ 21:34:00 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Gjorde om lite och ska bara bli lite kreativ och fixa en ny header. 
HEHEHE

SOM JAG ÖNSKAR DU VAR HÄR NU JAG VILL BARA HÖRA DINA HJÄRTSLAG

2012-09-29 @ 21:08:33 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Har sedan strax innan tio till fyra gått runt med Jennifer och försökt fått en massa lotter sålda. Det har gått ganska så trögt kan jag säga och mina fötter och min rygg är inte jätteglad på mig. Jag fick däremot med mig en mycket fin pikétröja hem för 79 kr. Och dessutom fick jag mina gröna ridbyxor (som jag ju egentligen vill ha själv men som sitter så dåligt så jag aldrig använder dom) sålda för 100 kr. Det tyckte jag var bra. 
 
Hästen fick vila och bara gå runt lite i hagen medan jag mockade, tyckte att han förtjänade det, jag orkade inte rida ut om det skulle börja regna igen och han behöver inte gå mer i ridhus än vad han redan gör för det är så tråkigt tycker trollis. 
 
  

DU BORDE SETT ATT JAG VAR FULL AV LIV

2012-09-28 @ 23:28:57 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Efter lite matte med ekvationssystem och grejer, svenska med dabattartiklar, djuren biologi med renar, getter och hästar och entreprenörskap med bråk med hemsidor som till slut slutade ganska så bra så somnade jag nästan i Fridas soffa. Sen begav jag mig till stallet, mockade, packade mat och tog med hästen ut på en skrittrunda i lite mer än en timme. Han är bra mysig han. Blev kvar i stallet till åtta eftersom jag var vänlig nog att mocka och packa mat och Wendy, pussade på Cålle en hel del, fodrade och bara satt och pratade. 
 
Imorgon åker jag och Jennifer till Mantorp tjugo över åtta för att jobba på Hästmässan. Det kan nog förhoppningsvis bli ganska så spännande. 
 
Förresten så är Ungen här också, Frida lillasyster, och hon är ju bara för underbar! 
 

DET FANNS INGEN INSTRUKTIONSBOK ATT LÄSA I DET HÄR VAR BARA LIVET

2012-09-27 @ 22:25:32 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

SAKNAR ER

2012-09-26 @ 23:25:49 Filed in: Personligt
Kommentarer: 2

TO INFINITY & BEYOND

2012-09-26 @ 23:22:29 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
Hästen var riktigt himla jättefin idag, jobbade mest i traven och fick igenom högersidan riktigt bra. Galoppen behöver vi jobba lite mer på men han var fin där också. Igår hoppade vi bara några små skutt på kanske 50 cm och sen jobbade vi mycket med traven då också. Han skötte sig riktigt bra och var väldigt fin på slutet. Imorgon fick vi två gratis starter på pay & jumpen (score) så då hoppar vi 1.10 & 1.10 och hoppas på att vi sköter oss båda två. 
 
Annars har jag inte gjort så mycket annat än haft ont i huvudet, ätit glass till middag & skypat med bästa linnea  i nästan en timme (& insett hur himla otroligt jättemycket jag faktiskt saknar henne). Nu väntar nog duchen och en film.
 

DET ÄR BARA MINNEN FÖR LIVET OCH DU TAR ALLTING FÖR GIVET

2012-09-26 @ 22:41:42 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
Duktig häst!

bortskämd häst...
 
Magnus Uggla i minin på väg till Falerum.
 
Och världens sötaste stallkompis!

DU VET VAD JAG FLYR FRÅN MEN INTE VAD JAG LETAR EFTER

2012-09-23 @ 22:47:02 Filed in: Häst, Tävling
Kommentarer: 0
Har haft en mysig helg i Falerum som började med ett besök på Charlies. Där fanns det lite för mycket grejer att dreggla över och jag fick med mig ett fint nytt blått JW schabrak åt Cålle och två par KL-strumpor på rea. Visade sig däremot att det var låga strumpor, alltså inga ridstrumpor, så det sög ju....
 
Igår stod vi lite för länge i spöregnet och försökte få in en liten bebis i lastbilen. Det slutade med att vi fick lyfta in henne, toker. Sen fick vi nästan lyfta ut henne också. Jag och Maja tog en mysig ridtur, jag red barbacka och Cålle var inte alls så spänd som han har varit på Vreta senaste tiden. Däremot var han precis lika livrädd för kossor som vanligt. Knäppa lilla häst. Kvällen slutade med en supergod kladdkaka och film.
 
 
Idag tävlade vi i lervälling, allting är jätteskitit men hästen var i alla fall hyffsat lätt att hålla ihop. I första 1.10 var han ganska så dum och stannade utan någon som helst anledning på trean, en vattenmatta. Tror att det kan ha varit lite för att den var så tidigt i banan så han inte hade hunnit komma in i det riktigt men det verkade inte heller som om han var så speciellt rädd för den egentligen. Sen rev han två till vilket var ganska så onödigt. 
 
I andra 1.10 gick det däremot bättre. Han var jättefin i grunden, tittade på ett hinder vi red förbi i en ganska snäv sväng till tian vilket slutade med en jättekonstig sväng, en ryttare i lite obalans, vingel och dåligt avstånd. Han hade behövt hoppat nästan stillastående och det var en oxer så han vågade inte riktigt. Sen rev han elva, ett räcke, och det var mest bara ganska onödigt. Det slutade i alla fall med en femteplats, ärevarv på en väldigt väldigt stor häst (lilla Bamse :)), min första gröna rosett någonsin, en plakett och lite morötter till trollis :D Hoppas för allt i världen att han faktiskt är på väg tillbaka nu men vågar heller inte hoppas på för mycket eftersom han är tillbaka på Vreta och Sjögestad nu...
 
 
Imorgon har vi studiedag men inte får jag sova för det, klockan nio åker jag och Lovisa mot Gamleby för att förhoppningsvis hitta en fin liten häst. Spännande! Nu ska jag sova så mycket jag kan, fattar inte varför jag är så himla trött...
 
 

DU FÅR SKYLLA DIG SJÄLV OM DU KÄNNER DIG ENSAM NÄR DU ALDRIG RIKTIGT SLÄPPER IN NÅGON

2012-09-20 @ 21:31:20 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 1
Känner att jag borde skriva nåt här men jag vet inte riktigt vad. Det händer inte så himla mycket spännande även om det händer saker hela tiden. Vi redovisar tal och gör matteprov och kollar på kameler och äter chokladbollar och är i stallet mest hela dagarna. 
 
Imorgon åker jag och Cålle till Falerum och hoppas på två fina rundor på tävlingen på söndag. & på måndag har vi studiedag. Helt jätteokej för mig.
 
Hehe ja det är väl ungefär vad jag har att säga tror jag.

DET HAR SLITIT MIG ITU / DET FINNS INGEN BARA DU

2012-09-14 @ 23:24:22 Filed in: Häst
Kommentarer: 4
Och nu har jag tagit det antagligen svåraste, tuffaste och jobbigaste beslutet i hela mitt inte så långa liv. På riktigt. Jag har bestämt mig för att sälja Cålle.
 
 
Och ungefär hälften av tiden faktiskt känner jag bara en stor lättnad, för det här är ändå något som jag visste skulle hända förr eller senare och som jag har tänkt på i nästan ett år nu. För jag vet ju att jag kommer inte längre på honom, vi har stått på i stort sett samma stället i två år (och nästan backat senaste tiden). Och det är ju det här jag vill. Jag vill ju bli bäst i världen, hur cheesy det än låter. Och jag vet att det blir jag inte på honom. Och det vore konstigt om jag gjorde det på någon annan häst i min prisklass. Men jag kanske i alla fall kan komma lite närmare. Och visst, det är som alla säger, det är säker rätt beslut och det är bra tänkt och bra resonerat. 
 
 
Men resten av tiden gör det bara ont i hela mig för jag kan verkligen inte tänka mig ett liv utan Cålle. Han har varit hela mitt liv i över fyra år nu och jag kan bara inte se mig själv möta en annan häst i boxen när jag går till stallet och lägga ner all min tid på en annan häst. Jag älskar verkligen Cålle aav hela mitt hjärta och jag vet att utan honom kommer jag att vara helt tom. Vi har varit med om så mycket tillsammans och vi har nästan till och med växt upp tillsammans. Vi har gjort varandra till dom vi är och lärt oss nästan allt vi kan tillsammans. Vi har alltid stått vid varandra sida, genom vått och torrt, genom framgång och totallt misslyckande. Och ofta känner jag bara att jag kommer aldrig älska någon som jag älskar honom, jag kommer aldrig någonsin hitta en så bra vän som kan mig utan och innan, förstår mig utan ord och alltid alltid ställer upp och jag kommer aldrig hitta någon som jag kommer få ett sånt starkt band till som jag och Cålle ändå har. 
 
 
Men jag märker också på honom att det funkar inte längre. Han trivs inte här, han vill gå ute i en stor hagen hela dagen, hoppa kanske bara en gång i veckan, busa ute i skogen och bara ha det roligt. Han vill inte den pressen som jag känner här nere och sätter på honom. Andra kanske inte märker det, men jag ser direkt att han är en helt annan häst här nere än vad han är hemma. Och jag vill inte utsätta honom för det här. Jag vill inte behöva tvinga honom över hindrena (och han hoppar ju när jag rider ordentligt för han är så jävla snäll) och jag vill inte att han ska må dåligt. Jag vill ju hans bästa även om det är så förbannat jobbigt. 
 
 
Så det är så här det får bli helt enkelt. Jag vet ju egentligen att jag kommer hitta en annan häst som jag också kommer älska (och som kommer vara precis lika jobbig att sälja) och att jag kommer lära mig att leva med saknaden. Jag har ju ändå varit med om det förut. Jag har bara lite mer val just nu och det är då det blir jobbigt att ta beslut. Jag gör det för våran skull även om det bara känns helt bakvänt för jag är aldrig någonsin så lycklig som jag är när jag är med Cålle (speciellt hemma). Men det kommer att bli bra tillslut, jag måste bara intala mig själv det. Jag ska hitta ett jättebra hem till Cålle där han får ha roligt, vinna rosetter i lite lägre klasser utan så mycket press, springa ute i skogen, gå i en stor hage hela dagen och bli älskad av någon annan. Och jag kommer att hitta en häst som jag inte behöver vara osäker och nästan lite hopprädd på, som jag kommer att älska och ha roligt med och som jag förhoppningsvis kan komma en bit med. Vi behöver det här båda två hur jobbigt det än är.
 
hjärtat ♥
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=650650

VARFÖR ÄR JAG SÅ SVAG NÄR DET FINNS DE DÄR UTE SOM INTE HAR NÅGOT ANNAT VAL ÄN ATT VARA STARKA?

2012-09-14 @ 22:51:18 Filed in: Häst, Personligt, Tävling
Kommentarer: 0
Jo jag känner att det händer inte så mycket här. I livet däremot händer det alldeles för mycket. Det känns som om jag mest bara stressar hit och dit, försöker hinna med allt jag vill och ska göra + lite till, aldrig riktigt hinner ändå och dagarna bara rinner iväg. Mitt i allt det ska jag dessutom försöka ta en massa olika beslut och lära mig att leva med det också. Nä, jag fattar inte varför saker och ting inte bara kan funka på riktigt. Dessutom ska man hinna med att sova också och det känns ju som om det går lite sådär med det. 
 
Men vad är det som händer egentligen? Grejen är att jag vet inte riktigt, allt är mest bara ett enda stort kaos i mitt huvud. Matteprov som gick skit, engelskaredovisning som ändå gick hyffsat bra (kanske bara för att Kersin är så bra och snäll) (hehe fick i alla fall ett B på det), svenska tal nästa vecka som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, en häst som inte riktigt funkar, en massa saker som ska betalas med pengar som knappt finns, ett företag som ska startas upp (och egentligen två) och dessutom fick jag jobb i stallet imorgon också (vilket inte är helt fel med tanke på pengarna som inte riktigt finns). 
 
 
Har även lite annat på gång också. Och sen va det det här med tävlingsplaneringen. Egentligen hade jag tänkt tävla på Vikbolandet i helgen, men eftersom han har gått två helger i rad och det i sånna fall bara var en klass som vi skulle ha efteranmält till kändes det lite onödigt. Istället fick han bli behandlad med ultraljud av Ramona igår och hoppas på att högersida blir lite bättre. Nästa helger åker vi till Åtvid och hoppar 1.10, 1.10 och sen tror jag att det är en helgs vila igen faktiskt (har inte helt koll på datumen) innan det är tävling här på Vreta där vi hoppar 1,10, 1,10, 1,15 (lite beroende på hur han känns, men det är vi anmälda på i alla fall). Sen har vi inget mer riktigt inplanerat (kanske Kinda) förns efter lovet då vi hoppas få skjuts med nån till typ Linköping, Åtvid och Mantorp om vi har tur. 
 
Ja, det är väl typ det jag kommer på just nu. Imorgon taggar vi att antagligen mocka mest hela dagen och klockan står på sju, jag som hade hoppats på sovmorgon hela helgen (nej jag klagar inte, bara önskar lite). 

TÄVLING

2012-09-08 @ 13:11:16 Filed in: Häst, Utrustning
Kommentarer: 0
http://www.chevalridsport.se/ / Carlssonpåtaket

FÖR MIG ÄR DU LIVET

2012-09-08 @ 10:55:52 Filed in: Häst, Tävling
Kommentarer: 0
       

I DON'T WANT SOMEONE BETTER I JUST WANT YOU

2012-09-08 @ 10:50:55 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
      

OH SIMPLE THING WERE HAVE YOU GONE

2012-09-08 @ 10:45:21 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
 
   
WHEN LIFE KNOCKS YOU DOWN CAMLY GET BACK UP SMILE AND SAY "YOU HIT LIKE A BITCH"

2012-09-08 @ 10:37:00 Filed in: Häst, Tävling
Kommentarer: 0
Igår red jag och Malin iväg och klättrade med hästarna, det blev ett ganska lugnt ridpass men det var mysigt det med. Imorgon lyckades jag få skjuts med Karro så vi slipper rida till Heda. Vi hoppar 1 m och 1.10, bara så att han får ha roligt och ha chans till lite ärevarv så han får upp självförtroendet och viljan igen. 
 
1 m 
 

1.10 m

JAG VET HUR DET SLUTAR

2012-09-04 @ 11:59:17 Filed in: Häst, Personligt, Tävling
Kommentarer: 0
1.20 i lördags gick ju helt enkelt bara skit. Hästen va spänd och jag red sämre än sämst. Fick två stopp och hann knappt ut från banan innan jag blev meddragen på dopingtest. Då va jag lagom glad kan jag ju säga. Hästen va däremot duktig och kissade efter ungefär 20 minuter så vi fick komma därifrån efter kanske 30 minuter istället för typ 2 timmar. För resten av klassen va det blåa helgen för nästan alla kom hem med massa blåa rosetter. 
 
Igår åkte vi in till Linköping igen på Don't drink and drive, snurrade i bilar, blev filmade av tv 4 och av någon konstig anledning blev jag intervjuad också. Sen åkte vi tillbaka till skolan, slängde i oss lite mat, jag mutade bort min häst till Elin för lite godis (snälla lilla Elin) och så bar det av mot Rejmyre och tältning. Vi paddlade kanot till en söt liten öde ö, lagade mat, jag och Ida badade, pratade och hade det mysigt. Klockan sju imorse åt vi frukost, tog ner tältet (vilket va betydligt lättare än att sätta upp det) och paddlade tillbaka mot land. Nu har jag däremot lite för ont i nacken och ryggen.
 
Snart ska jag bort och bygga för att sen träna lite, fixa stallet, gå på nån brandinformation, förhoppningsvis få gott fika, anmäla till tävling och sen sova gott i min alldeles egna säng. 
 
Förresten så bokade mamman flygbiljett till Milano igår. Så den 22 oktober åker vi till Italien för lite härlig semester i Torino och förhoppningsvis också Diano Marina. 
 
 

RSS 2.0