det kommer inte alltid vara såhär

2012-01-31 @ 20:28:50 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
Jaha, så när foten äntligen går att rida med igen, då går hästen och blir halt. Jippi. Hoppas på att han blir bättre mycket snart, fast om man ska se på det lite positivt så är det i alla fall bra att han får lite vila. Har aldrig någonsin haft en halt häst, och vi har haft häst i 14 år ungefär. Så det var väl kanske dags nu.., skit.

Idag red jag i alla fall Gullan på hoppträningen. Hon är gullig. Det gick faktiskt riktigt bra, jag trodde inte att hon skulle vara rolig att hoppa men hon var pigg och glad, tog tag i hindrena, var lätt att följa, det var lätt att stå i lätt sits och jag var dessutom tvungen att stå i lätt sits för annars blev hon lite upprörd.


why can't i ever properly put my feelings and thoughts into words

2012-01-30 @ 23:53:34 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
SKIT.

ville bara säga det.


också så känner jag lite så här också:

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.

inte okej cålle, inte okej.

it's what gets me back up, knowing that we're one day closer to reconecting

2012-01-29 @ 23:50:21 Filed in: Personligt
Kommentarer: 2
jag saknar min bästa lilla charmiga linnea


jag saknar min bästa tokiga lilla josefin


jag saknar bästa lilla tokalex


jag saknar bästa knäppa gabbe också


och så saknar jag bästa robin som är så tok-tokig


jag saknar bästa lilla eric också


jag saknar bästa mimmi pigg


jag saknar bästa rarasara


jag saknar bästa söta majsos


och jag saknar bästa tok-sara


jag saknar bästa plingela


jag saknar bästa michella


och jag saknar bästa busiga lill daniel


jag saknar bästa (inte helt normala) klassen. (även er som inte är med på bilden såklart!)


jag saknar bästa 9b också (fast att ni inte alls på nåt sätt var som man borde vara enligt världen). jag stal bilden av nån också, madde kanske? tacktack! :)


jag saknar min lilla äppelskrutt


jag saknar atti miniman


jag saknar palbin


jag saknar världens bästa pappa


och jag saknar världens bästa mamma

och jag saknar världens bästa momma också


ja så saknar jag ju bästa jämtland också helt enkelt


också saknar jag den där härliga friheten också

jag saknar allt helt enkelt och jag är inte riktigt hel utan er. egentligen så ville jag bara säga tack för att ni alltid får mig att le. tack för att ni är så underbara. tack för att ni alltid ställer upp och finns där. vad skulle jag göra utan er?

i keep myself busy with the things i do but every time i stop i still think of you

2012-01-29 @ 23:05:31 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
- Svenska redovisning på måndag, tisdag eller torsdag
- Biologiprov på tisdag
- Redovisning om hovsjukdomar och skador på torsdag
- Inlämning om naturresurser på fredag
- Biologiprov nästa tisdag
- Stalljour i skolstallet måndag och onsdag samt onsdag nästa vecka (fast då har vi clinic så det måste vi ju byta på nåt sätt)

Det kommer i vågor, dom kan likom inte planera in så att vi har lite då och då istället för jättelugnt ett tag och sen jättemycket ett tag? Nu är det i alla fall bara 19 dagar kvar tills lov och tills jag är hemma i jämtland igen. Förhoppningsvis går det fort fort fort!
lurvhästen 

jag tänker aldrig i hela mitt liv inte låta det gå

2012-01-29 @ 22:26:32 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
hur blev det så att jag hittade världens bästaste häst?
Minneskortet är hos Michaela så jag fixar filmer imorgon. Han var i alla fall otroligt fin redan från framridningen, pigg och glad och lätt att jobba. Vi petade dock sexan i grunden, lite surt men han var så otroligt fin annars så jag är nöjd ändå! :) Och det va ju tur att han gick så bra, för gud vad jag inte gillar lokala tävlingar!

I natt sov jag två och en halv timme. Jag gick och la mig 10 och kunde inte somna förns 4, i 6 timmar låg jag och vred mig! Och hostmedicinen som fick mig att somna på lektionerna förut, nä den blev jag inte alls trött av! Vid halv fyra ungefär fick jag panik och hoppade in i duschen, sen kunde jag somna efter ett litet tag och helt plötsligt var det dags att gå upp.  Nämen åh så roligt.every direction leads me away

2012-01-28 @ 13:36:05 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Nu ska jag gå till stallet. Mocka och sen ta in hästarna. Idag ska det här göras:
- Prova vanliga ridstövlarna och hoppas på att det går att rida i dom
- Rida igenom hästen
- Fixa stallet
- Smörja alla grejer
- Packa tills imorgon
- Frisera hästen

Det är säkert nåt mer som måste göra också. Bäst att sätta fart.please take me anywhere but here

2012-01-28 @ 13:32:20 Filed in: Utrustning
Kommentarer: 0
vad jag och Cålle behöver och vill ha:
blandade grejer från hööks, sharpman och cheval. Och det här är bara en lite del som jag slängde ihop nu på en liten stund.

vad jag har råd med:


Tror nog att jag ska ta och köpa dom där catago-skydden nästa gång vi åker till sharpman. Dom är faktiskt inte allt för dyra och vi behöver ett par tävlingsskydd. Bläää, varför ska allt kosta så mycket pengar för????ja alltså folk har sagt att jag fånar mig men jag tror faktiskt att det ordnar sig bara du är med

2012-01-28 @ 00:10:31 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0den enda gång jag backar är när jag tar sats

2012-01-27 @ 20:10:33 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
vi bjuder på den här faktiskt.
this time tomorrow where will we be

2012-01-27 @ 18:56:50 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Upp vid halv sju för att gå till skolan och äta frukost vid sju. Bussen in till Linköping halv åtta och bio vid åtta. Somnade dock i början av filmen, det kanske blir så när man kollar på bio tidigt på morgonen. Vi kollade i alla fall på Schindlers List och den var väl ganska bra.
Sen tog vi bussen tillbaka till skolan, åt lunch och gick till stallet för att träna lite dressyr. Cålle var jättefin, gjorde jättefina skänkelvikningar och övergångar och var stadig i formen. Han har blivit så otroligt fin i dressyren!

Och i veckan sa fritid att dom skulle fixa våra egna taggar så vi slapp hämta helgtagg varje helg. Ja men i eftermiddags hade dom tagit ner lappen om det för vaktmästarn skulle inte hinna fixa det. Ja men bra att dom inte informerade något om det och att inte en enda människa på övervåningen har helgtagg och alltså kommer ingen av oss in i vårat hus. JIPPI!!!en timme tar en vecka här

2012-01-26 @ 22:02:33 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
känner mest ungefär så här. 22 dagar.my heart was freaking out when i held you

2012-01-26 @ 21:50:36 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Matteprovet gjort och en bra idrottslektion med bra träning. Sen hoppträning och det gick ganska så bra. Cålle hoppade jättefint men jag slutade rida ett tag i mitten ungefär, hittade inga avstånd alls och blev otroligt irriterad på mig själv. Det löste sig till slut i alla fall och då hopppade han fint igen.
Jag fotade lite när Elin red (lekte rodeo med) Murphy också.it's time to take a risk sweetheart

2012-01-25 @ 22:27:04 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Stalldag med ridning i förmiddags. Jag red mixen och det gick helt okej bra faktiskt. Sen naturbruk i tre timmar ungefär. Efter det satt jag, Tove och Frida och drack varm choklad och försökte plugga. Det gick mindre bra. Sen gick vi till stallet och jag klippte klart Cålle, nästan i alla fall. Han har nu ingen päls kvar förutom mellan frambenen, lite under magen och bakom ena örat, men han ser däremot ut som en prickig korv eller nåt för han är helt fläckig. Vi kör på den taktiken att vi galopperar riktigt fort istället så ser ingen hur fult klippt hästen är :D Nu har jag precis duschat i kallvatten för varmvattnet är slut, riktigt mysigt!

Lite misfits och sova kanske låter bra?fortsätt bara andas

2012-01-25 @ 00:56:06 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
En till underbar engelskalektion med glee idag. älska. Träningen gick mindre bra, jag red som en kratta med hästen var ju ganska snäll. Foten kliar och jag får panik. Jag klarar verkligen inte av det. Middagen var ju rolig i alla fall, det var längesen jag skrattade så otroligt mycket. Nästan en timme på gymmet blev det också. Imorgon har vi stalldag och det är väl bara att hoppas på att foten går ner i skorna. Och sen håller jag tummen för att den går ner i dom vanliga ridstövlarna tills på söndag, då ska vi tävla! Det blev bara 1.10 men det blir nog super det med. Bara lyckan att äntligen få tävla igen duger för mig! Nu ska jag sova, godnatt.

saknar allt det där bara.chin up and we'll drown a little slower

2012-01-24 @ 12:40:23 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Bästa biologiprovet någonsin är väl ändå när läraren är virrig och glömmer att ta bort svaren i nästan varje fråga och ändå så får man göra klart provet och lämna in det. Det är faktiskt helt okej för mig.

Nu har vi bara två biologiprov kvar dom närmaste två veckorna, jag har matteprov på torsdag och på måndag ska vi redovisa om sjukdomar/skador i hoven. Har lite att göra.

I eftermiddag är det träning och jag ska rida med stigbyglar, äntligen! Och på söndag ska jag nog tävla, äntligen! :D Blir 1.05 och 1.10 och det känns som en bra start på denna säsongen. Hoppas pengarna kommer in på kontot någon gång också så jag kan anmäla.
wait for me somewhere between reality and all we ever dreamed

2012-01-23 @ 20:32:42 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
En mysig ridtur i barbacka i skogen med Maja idag. Tänkte gå till gymmet men åkte till ica och handlade istället. Dessutom var det massa människor där.. ;) Annars har det inte hänt så mycket speciellt idag förutom att vi hade världens bästa engelskalektion där vi fick kolla på glee hela lektionen!

Nu: BIOLOGI!
i don't know where i'm going but i'm on my way

2012-01-22 @ 00:08:25 Filed in: Ridpass
Kommentarer: 1
Testade att rida med stigbyglar idag och det gick ganska bra. Spännet på sporrarna låg däremot mot så det gjorde ont så Maja fick dom istället. Att stå i lätt sitts gjorde också ont men det gick ganska bra. Tyvärr är det ju det jag måste träna på så det va ju lite dåligt...

Vi hoppade lite små skutt också och han hoppade som en ål på dom flesta hinder men sista språnget var han hur fin som helst! Så nu är jag glad! :Dyou mustn't be afraid to dream a little bigger darling

2012-01-20 @ 23:47:55 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Jag tycker att det är så väldans roligt att jag först inte kunde somna i går kväll och jag somnade runt ett. Ännu roligare att jag vaknade ungefär en timme senare av att jag hade ont i foten och sen kunde jag inte somna om på en och en halv timme. JÄTTEROLIGT!
Dagen bleev däremot bättre. Började med prov och fortsatte med att vi fick två uppgifter. Den ena är klar och den andra ska jag göra nån gång i helgen. Sen slutade jag. Gick till stallet och fixade där. När Elin och Maja kom tillbaka kollade vi på film och dom snarkade så sött efter ett litet tag. Jag satt på Spirit och sen somnade jag också. Vi vaknade vi halv nio ungfär, så nu blir det ju spännande att se när vi somnar :) Just nu sitter jag och pratar med Maja, Elin och Frida, detär alltid lika underhållande :D
FRIDIS!
TOVIS!
¨
MAJSOS!

vreta när allt är som vanligt from Ebba Seger on Vimeo.
i don't need easy i just need possible

2012-01-19 @ 22:04:57 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
åh.take a breath and let the rest come easy

2012-01-19 @ 22:01:36 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
Jodå, träningen gick väl ändå. Han var pigg och glad, tyckte att bakbenen skulle vara uppe i luften även mellan hindrena större delen av passet och sköt mi gur sadeln. Men det var ändå bättre än i tisdags. Så det är ju bra. Han var faktiskt fin fast det känns ju inte riktigt så eftersom han sköt mig så mycket ur sadeln och på nåt vis liksom drar han mig framåt i landningen så jag tappar balansen lite. Men det är väl bra träning helt enkelt. Vi bjuder på den här fimen också. Jag älskar mina charmiga stora stövlar (dom enda som passar på foten), min fina sits över hindrena, och mina fina ljud jag gör när han hoppar mig ur sadeln och hur jag skrattar efter varje hinder för att kändes bara så dåligt så jag kunde inte göra annat än skratta.
i helgen ska jag klippa klart stackars lilla hästen och frisera honom. Jag ska också testa att rida med stigbyglar och se hur det går. Förhoppningsvis känner jag inte så mycket när jag väl kommer in i ridningen. Hoppas! Nu ska jag fortsätta plugga fodersmältning och allt sånt.när du drömmer kom ihåg mig då

2012-01-19 @ 14:13:00 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
åh dumma dumma fot! Jag vill ju rida på riktigt och tävla och träna och det ska ju gå så bra! Men nej då, nu kan jag knappt gå. Proppar i mig några till alvedon innan träningen och gör det bästa av saken men åh, jag vill ha tävlingsäsongen 2010 igen. Vi kan ju faktiskt egentligen. Men åh. Kom igen nu då. Tävling, tävling, tävling. Kan jag inte bara få ta körkortet nu så jag kan ta mig nånstans också? ÅHHHHHHH! Jag vill tävla och rida på riktigt! SKIT.
foto: ida mattsson (tryck på namnet för att komma till hemsidan)
foto: Linda Jacobsson
foto: Duttan Mattsson
Gamla, gamla, gamla bilder mest från 2010. Det gick ju så väldans bra då. Varför kan inte allt bara vara så lätt nu också?so don't worry your pretty little mind because people throw rocks at things that shine

2012-01-18 @ 22:25:27 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Helt okej dag. Fick sova en timme längre än vanligt. Satt i ridhuset i en timme och kollade på duktiga tjejer. Gick till stallet och mockade och fixade mat. Åt lunch. Skruvade sladdar och andra elektronikgrejer med Rune. Vilade ett tag. Åkte till hööks. Köpte ett nytt vintertäcke och en röd huva till hästen och ett underställ till mamma. Åkte en runda runt Ljungsbro och handlade. Kollade på Glee. DET SNÖADE!!

Mindre bra med dagen:
Hade så ont i fot imorse att jag knappt tog mig upp ur sängen. Skruvarna sammarbetade inte och en sak är säkert, elektriker ska jag inte bli! Jag har alldeles för lite pengar och vill ha alldeles för mycket grejjer. Min fot gör ont. Åh jag som skulle spara pengar!

Imorgon kör vi lite hoppning igen!

den här huvan för 32 kronor blir han nog väldigt fin i. (även fast vi egentligen vill ha en whitaker huva så va nog det här lite bättre för plånboken..)

och det här täcket håller vi tummen för.

Nu sparar vi pengar till schabrak i alla möjliga fina färgglada färger (som grönt, turkost, gult och orange) samt dom matchande benlindorna. Och när han ska börja använda regntäcke igen behövs det ett nytt, då ska jag minsan köpa det fina gröna!there was i time when i thought i knew what i was doing

2012-01-17 @ 23:07:44 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Idag tryckte jag på ridstövel på foten igen och så tränade vi lite hoppning. Det gick faktiskt riktigt bra, med tanke på att jag inte hade några stigbyglar, vi har inte hoppat riktigt på fyra, fem veckor och min högerfot fungerar inte riktigt riktigt som den ska när det gäller att aktivera galoppen och svänga. Vi hoppade lite stuts och sen några små banor. Och jäklar vad han hoppade kändes det som. Känns väl lite mer när man kommer närmare hästen också och han sköt mg ur sadeln i nästan varje språng. Han var dessutom pigg och glad utan att bli helt tittig. Fortsätter han som idag när min fot mår bra och jag kan använda stigbyglar igen så kommer det gå riktigt bra! :D

Imorgon har jag sovmorgon! :D Eftersom jag inte får på mig stallskorna får jag inte va i skolstallet och därför behöver jag inte komma till ridhuset förns vid nio för att kolla på när dom rider. Helt okej för mig! Och imorgon ska vi nog till hööks, hästen ruinerar mig. Tur att han är universums bästa och att jag älskar honom så otroligt mycket!distance means so little when someone means so much

2012-01-15 @ 23:08:53 Filed in: Häst
Kommentarer: 0

Tog av lindan för att duscha och tvätta foten idag. Den är helt lila och ser lite rolig ut. Eller ganska mycket rolig faktiskt. Sen hittade jag även ett stort blåmärke på sidan av foten. Nämen vad hände där då?

Idag har jag ridit lite barbacka bara för att hästen skulle få röra på sig. Jag borde klippa klart honom också men det känns ganska riskabelt när jag inte får på mig annat än en foppatoffel. Och på tisdag ska vi hoppa! :D

Bu ligger jag och kollar på nalle puh, han är så väldans bra.
man måste vilja något så mycket att det gör ont nästan alltid

2012-01-14 @ 21:36:39 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
skypar med småbröderna. dom är så intresserade av den nya surfplattan dom har fått att dom knappt har tid att prata med mig. jag saknar er skitungar.maybe it's not my weekend but it's gonna be my year

2012-01-14 @ 20:13:50 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
åh jag dogiIf you ask me how i'm doing i would say i'm just fine

2012-01-13 @ 22:01:06 Filed in: Häst
Kommentarer: 1

April i januari? Nej tack! Får mig bara att längta hem ännu mer. Jag vill ju köra skoter över sjöar som inte riktigt har frusit och åka snowboard (fast inte med alex och robin för dom är dumma mot mig då :() och åka skidor i bydalen och vara med alla mina fina vänner och leka i snön.

Och jag får panik på min fot för lindan gör att det blir så varmt och jag står inte ut!!

Nu ska jag kolla på film (jag ska försöka hålla mig bort från bilar två för den har jag sett nästan varje dag i två veckor men jag vet inte om det går) och sen ska jag sova för jag är trött och foten gör inte lika ont då och imorgon får jag sova hur länge jag vill!!
om ett år eller två kommer det här va över

2012-01-13 @ 16:21:45 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
tänkte bara säga till er alla att om man vill, då går det!
oavsett om det gäller nåt så enkelt en krossad fot i ett par ridstövlar eller att bli bäst i världen, att få mvg på det där jäkla provet eller nåt annat för nu kommer jag inte på fler förslag. men jag tror ni fattar. har man bara den där jäkla viljan så går allt!and baby your heart was colder than the polar bears

2012-01-13 @ 10:37:43 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Igår tvingade Elin och Maja mig till vårdcentralen. Vi satt och väntade ett bra tag till en sköterska kom och kollade på foten i ungefär 5 sekunder och sa att vi skulle behöva rönka. Så jag fick komma tillbaka vid två och träffade då en doktor. Han rönkade aldrig utan kände bara igenom foten och tydligen så har jag en krosskada och kanske nån spricka men allt låg där det skulle så dom linade foten och jag kan i stort sett gör allt som jag brukar göra om jag står ut med smärtan. Så nu ska jag snart proppa i mig två alvedon och försöka trycka ner foten i vinterridstöveln (dom är nog störst) och träna lite dressyr. Igår innan jag åkte till vårdcentralen andra gången var foten så här fin:
och nu har jag ingen aning om hur den ser ut och vet inte om jag vill veta det heller. I helgen måste jag tyvärr till hööks och köpa ett vintertäcke till hästen för precis som han har förstört min fot har han förstört det också. Tur att han är så bäst och att jag älskar honom så otroligt mycket.det går åt helvete med allt

2012-01-12 @ 10:45:24 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Igår hade vi stalldag och jag red Cålle för Malin. Det gick riktigt bra och han är väldigt fin för att bara ha gått rakt ut i skogen i tre veckor! Sen hade vi ellära hela eftermiddagen och Rune är rolig.
Sen gick vi till stallet och jag klippte hästen. Det hade kunna gått bättre. Det var lite läskigt tyckte han och hoppade rakt upp i luften. Han landade tydligen på min fot men det märkte jag inte så mycket då. Sen slutade jag och klippmaskinen att sammarbeta så nu är hästen bara klippt till hälften på ena sidan. Tur att han har täcke på sig hela tiden! När jag kom tillbaka till boendet igen såg min fot så här fin ut:
Nu är den ännu tjockare och blåare och jag får knappt på mig en foppatoffel.the next time i hold you i'm not letting go

2012-01-10 @ 18:17:41 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
lördag. 31 december (och lite söndag, 1 januari)
jag mamma och pappa kollade på skidåkning
och åt mumsiga nötter
sen åkte jag och sara
till linnea för att fira nyår med henne, josefin, alice, eric, alex och robin
dom hade dukat jättefint
med socker på glasen
vi grillade (alex och robin grillade)
alf som bor under bordet och har tappat både huvudet och armen gjorde oss sällskap
vi kollade på nå konstiga men roliga filmer
alex har fina tofflor
josefin och linnea hade roligt i skrubben med alf
strax innan tolv klädde vi på oss och gick ut
och så fyra av linneas bilder:
jag tycker om er allihop så jättejättemycket!
sen gick vi in igen. vi fyra ungefär kollade vi på robin hood och askungen 2 och sen somnade vi i soffan. vi vaknade vid 11-12 kanske?, åt frukost och kollade på shrek.thank you for making me laugh when i'd almost forgotten how too

2012-01-10 @ 12:22:20 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
torsdag. 29 december
jag, linnea och josefin va i stan på dagen, hittade fina kläder och grejer och hade det bra. sen åkte vi hem och linnea följde med mig hem. vi fixade stallet, packade grejer på skotern och åkte ner till torpet och började elda. sen kom gabbe, alex, pontus och eric. vid nio ungefär gick jag upp för att ta in hästen och alex följde med mig. på vägen tillbaka tog vi med oss ingela ner också. vi kollade på filmer hela natten och hade det trevligt. jag gillar er!you are the only thing that makes sense

2012-01-10 @ 12:15:24 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
tisdag. 27 december
aston och imre spelade spel
jag och mamma bakade maränger. inte jättelyckade, men väldans goda.
jag mobbade tjockiskatten massor! :)i'm running and not quite sure where to go

2012-01-10 @ 12:11:29 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
söndag. 25 december
vi åt snögubbar
vi åt mer god mat
jag och mamma spelade spel, jag vann såklart
vi spelade mer spel
och ingela kom och hälsade på!i love you so much it makes my heart ache

2012-01-10 @ 12:04:12 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
lördag. 24 december
äntligen äntligen var det julafton, jag hade ingen julkänsla alls men det hade minnsan småbröderna. och julkalendern slutade ju bra också.
jag och trollis tog en härlig lite ridtur och pappa fotade väldigt fina bilder.
som den här, ävldigt charmigt!
favoritbild!
sen var det någonting som blev lite läskigt
så otroligt mycket lycka
sen åt vi mat
söta
släkten kom
och lite snälla hade vi varit för tomten kom också
så här fina julklappar fick jag; ett fint grönt armband från sara, fina örhängen av jossan, fina örhängen och en fiiin tavla av linnea, en datorväska, nån musse pigg grej till datorn som jag inte vet vad det heter men fin är den, två böcker, en bläckpenna från albin, en legogrej från aston, 500 kr av momma som jag ska betala nui jackan med och en reflexväst. tacktacktacktack!tell me how to feel like we did when we were young

2012-01-10 @ 09:29:41 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
fredag. 23 december
efter att ha städat hela huset tog vi skotern upp i skogen och högg ner en fin liten gran.
den blev väldigt fin
härlig skärpa
lite paket fick plats där under ocksåi'm not wierd you're just too normal

2012-01-10 @ 09:21:45 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
torsdag. 22 december
vi åt frukost. kalaspuffar är obligatoriskt.
och det här va så sorgligt så.
jag och jossan gick till pc för att kolla på julkonsert och träffa maja och jag glömde kameran. sen åkte vi hem med sara och hon fick sin julklapp (lakritsmustacher) och jag fick ett jättefint grönt armband av henne!här sitter jag och baddar såren med salt

2012-01-10 @ 00:39:23 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
1. Fullständigt namn? - ebba ingrid brita seger
2. Ålder? - 16
3. Var bor du?- vreta (fast egentligen bor jag ju hemma, i månsåsen)
4. Bor tillsammans med? - alldeles själv. eller med tio andra tjejer. beror på hur man ser det. och hemma bor jag ju med mamma, pappa och dom tre småbröderna.
5. Färg på ditt hus? - det här nere är gult tror jag, och det är det hemma också. fast finare. och med gröna knutar
6. Hus eller lägenhet? - hus hemma. elevhem här
7. När är du född? - 95
8. Klass? - ettan
9. Vilket år tar du studenten? - 2014
10. Något jobb? - nej, tyvärr
11. När gick du upp i morse?- halv sju
12. När ska du sova? - nu. om det bara gick att somna
13. Duschat idag? - nej
14. Kramat någon idag? - ja
15. Pussat någon idag? - cålletrollis
16. Vad har du ätit idag? - youghurt, musli, makaroner och falafel
17. Dagens klädsel? - gröna jeans, svart t-shirt. sen ridkläder (mina älskade whitakerbyxor!)
18. Dagens smink? - inget.
19. Dagens sötnos? - trollis
20. Dagens roligaste? - att jag efter att ha suttit upp på hästen märkte att jag glömt hjälmen. okej. det va inte roligt. men det va det roligaste idag.

SOCIALT:
21. Har du många vänner? - mina vänner är dom finaste!
22. Hur många har du kysst? - två
23. Vem kramade du senast? - cålle
24. Hur många har varit otrogen mot dig? - antagligen ingen
25. Har du pojk/flickvän? - nej
26. Vem pratade du med i telefon senast? - maja
27. Vem fick du senast sms ifrån? - alex

FAVORIT:
28. Film? - bilar 2, upp, bilar och amelie från montmarte
29. Låt?- finns så många fina låtar. men åh, stand upp for the champions! pepp på högsta nivå!
30. Mat?- sushi är alltid gott.
31. Dryck?- trocadero
32. Färg? - GRÖÖÖÖNT
33. Stad? - inte här i alla fall
34. Land? - ENGLAND
35. godis? - choklad. surisar är också ganska goda
36. dag eller natt? - dag. eller natt. eller jag vet inte.

SENASTE:
37. Personen du tänkte på? - pappa
38. Personen du kysste? - cålle :)
39. Gången du spydde? - det va länge sen
40. Gången du grät? - idag
41. Pizzan du åt? - margarita med pappa igår
42. Gången du var i Göteborg? - med michan för några år sen. om det räknas?
43. Gången du va i Stockholm? - förra sommarn borde det ha varit
44. Gången du var full? - Dricker inte
45. Gången du var hög? - aldrig

ANTINGEN ELLER:
46. Svart eller vitt? - grönt
47. Hund eller katt? - häst
48. hemmakväll med familj eller myskväll med pojk/flickvän? - filmkväll med vännerna. eller en ridtur under stjärnorna.
49. Tvspel eller datorspel? - tv-spel, i alla fall upp och bilar
50. Singel eller upptagen? - singel
51. Hångla eller ha sex? - vet inte
52. Lunarstorm eller helgon eller playahead? - neje
53. Ragga eller bli uppraggad? - bli uppraggad
54. Big Brother eller Prardise hotel? - usch nej
55. Blont eller svart hår? - åh vad jag vill ha brunt hår
56. Blåa ögon eller bruna? - bruna
57. Choklad eller lakris? - choklad
58. Göteborg eller stockholm? - månsåsen
59. Högerhänt eller vänsterhänt? - höger
60. Coca cola eller fanta? - trocadero
61. Pizza eller kebab? - sushi
62. Randigt eller prickigt? - på vad? en randig häst vore lite fint faktiskt
63. Älska eller älskas? - båda två
64. Leva eller dö? - leva

ANTAL:
65. Personer du älskar? - mina underbara vänner, familjen, hästen och dom andra djuren
66. Personer du hatar? -  ingen hoppas jag. inte gilla så mycket, ja. men hata, nej.
67. Gånger du varit full? - aldrig.
68. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? - 1
69. Glassar du ätit på en dag? - många glassar :D
70. Festivaler som varit bra detta året? - yran
72. Gånger du varit hög? - aldig vart.
73. Personer som du saknar nu? - åh gud vad jag saknar alla!
74. Gånger ditt hjärta brustit? - det vet jag inte

VEM:
75. Vill du kyssa nu? - cålle ska få en puss!
76. Ska du träffa imorgon? - klassen
77. Sjöng du senast för? - jag, tovis, malin och frida sjöng på väg till stallet. väldigt fint sjöng vi. sudda sudda sudda sudda bort din sura min.
78. Hade du senast en msn-konversation med? - det var minsan ett tag sen
79. Spelade du tvspel med senast? - aston
80. Vill ta med på resa nu? hmm. cålle. familjen. fina vänner.
81. Vill du kasta en sten i huvudet på? - ingen.
82. Förkänar att dö? - ingen alls
83. Är söt? - cålle är världens sötaste
84. Vill du sova jämsides med i natt? - ludde. eller kanske jansson. ja om det ändå gick.

VAD:
85. Gör dig glad? - cålletrollet i massor. mina underbara tokiga vänner misslyckas aldrig. småbröderna också, när dom är på det humöret. hemma. kameran. att veta att någon bryr sig.
86. Gör dig ledsen? - allt det här.
87. Vill du helst göra nu? - åka hem
88. Önskar du att du slapp göra? - vara här
89. Vill du ha nu? - trocadero och nutella åh så gott. alla whitaker grejer som finns! mest av allt vill jag bara att den här terminen ska ta slut så jag får komma hem. sex veckor till lov. det går snabbt va?
90. Önskar du dig precis nu?-  att vara hemma
91. Längtar du till? - att komma hem
92. Tycker du om dina betyg? - helt okej. fast föresten, vi har kanske inte fått några betyg än?
93. Ångrar du i ditt liv? - inte så mycket faktiskt
94. Är det bästa som hänt dig? -  allt allt allt. pyret, bella, cålle, yra, ludde, jansson, myrak, tora, vilja, charmtroll, biffen, rembrant, tila, familjen, hemma, så otroligt otroligt fina vänner, föräldrar som alltid ställer upp, fina ord som får dig att inse att du inte är ensam, tystnad, en dörr som går att låsa och som stänger ut dom flesta ljud, och för att vara riktigt sådär nogrann; ett hem, mat, vatten och allt sånt där. choklad är också bra. och vackra bilder. och fina vänner, bra djur och en bråkig familj.
95. Hur mycket är klockan? - alldeles för mycketthe risk i took was calculated but man am i bad at math

2012-01-09 @ 12:25:57 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
första dagen i skolan och det är faktiskt lite konstigt hur allt kan ändras så himla snabbt. nu sitter vi och pluggar foder och det är faktiskt intressant. det handlar om digestionskanalen, näringsbehov, hur mycket mat hästen behöver och hur mycket den högst kan äta, hur man ska utfodra och hur man läser foderanalyser. mokrobiell jäsning, lilla- och stora kolon, sjukdomar, glada gubbar, nedbrytning, galla och bukspott. snart vet jag allt om det här. hoppas jag. tur att det finns musik. oj vad dålig handstil man får efter ett lov och om sex veckor är jag hemma igen.here's to the blinding optimism that the one in a million could be you

2012-01-07 @ 10:14:14 Filed in: Häst
Kommentarer: 0

Säger hejdå till allt det vackra och håller tummen för att vi överlever en termin till. Vi har lite att tänka på nu.
and i'm still standing strong

2012-01-04 @ 23:29:41 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
en liten sammanfattning av 2011.
januari.


jag och cålle sov hos michan.
vi var i persåsen ganska ofta och åkte bob.


sara hälsade på
arnold hälsade på och hästen va fin
vi åkte till vålådalen och hade det så bra så bra
sen hände det inte så mycket mer speciellt antar jag. livet var bra och vi lekte i snön.
februari.

vi åkte skoter, skidor, pulka, galopperade och lekte i snön. hade det bra helt enkelt.
en del var duktiga och tränade och tävlade för fullt medan jag mest bara väntade på att tävlingarna skulle komma igång nån gång.
mars.
vi hade forfarande fullt upp med att leka i snön.
och så passade vi på att träffa den här snyggingen också
vi åkte till bydalen så ofta vi kunde och åkte skidor.
skoter åkte vi också.
månen var fin
och det vackra norrskenet dök upp då och då
april

vi åkte till bydalen med skolan, åkte genom lite för djupa vattenpölar, blåste bort lite grann och ramlade ganska mycket för mycket. (hehehe jag älskar när datumet på bilden inte stämmer)
michan blev pippi långstrump
jag fyllde sexton och vad vi hittade på då minns jag faktiskt inte riktigt.
den 14 var daniel såhär tuff
mina fina vänner var så här vackra
karl var också väldigt tuff och det fanns inte längre någon snö att åka skoter/skidor/bräda mm på
en helg i början av april åkte jag, pappa och cålle och hälsade på vreta för första gången. intagningsprov och promenad i linköping i t-shirt. första intrycket: dom gillar mat, dom tränar ganska mycket och klipper sig då och då.
sen kom vi hem igen. hästen är bäst
och så hade vi påskmaskerad
alla var väldigt fina, på ett eller annat sätt. själv var jag en cowboy, nämen vem kunde vänta sig det?
såhär såg det ut och jag promenerade hem barfota från korsningen i böle nästan varje dag den våren.
vi bestämde oss för att fira våran fina dag och att vi hade påsklov med en grillkväll i regnet. det stoppade inte oss och det var en väldigt fin kväll med sång och korv.
vi sjöng så här fint
och såhär
vi kollade på film
vi grillade lite mer
lekte cirkus kanske?
sen åkte vi iväg till rättvik på konfaläger.
sen blev det majbrasa och korv, fortfarande i rättvik
och jag fick reda på att lilla pyret var tvungen att avlivas. världens bästa jag älskar dig mer än mitt hjärta klarar av.
maj.

vi åkte på klubbtävling och det regnade nåt otroligt mycket och hästen var jättefin och om jag inte minns helt fel så vann vi 1.10 och kom två i 1.20


klassen åkte till london. det var så väldans fint.
mamma var med
jag tog ungefär miljoner bilder på big ben
vi åkte london eye
och va på madame tussauds och gjorde självklart mycket annat fint.
vi spelade brännboll mot 9b och jag har ingen aning om vem som faktiskt vann men det spelar kanske inte så stor roll.
vi blev bjudna på fika
juni.
jag fick en fin liten epa som jag körde upp till hästarna varje dag för dom gick på bete.
vädret var bra och livet lekte
sen helt plötsligt var nian slut och vi dansade hela natten kramades och sa hejdå, kanske för sista gången. och jag saknar min underbara klass och parallelklass och dom små åttorna och dom ännu mindre lite läskiga sjuorna och dom bråkiga små barnen och myrviken.
jag michan och sara tog epan ner till vällviken för att bada
och bada gjorde vi, i alla fall jag och michan
sen åkte vi hem igen
sen ville inte epan sammarbeta med det fixade vi såklart!
vi följde med pappa på hans jobb när dom hade öppet hus. dom är duktiga på att måla
och duktiga på att sjunga. på bilden sjunger pappa perfect day av lou reed.
jag och cålle åkte till arnold och blev där i nästan fem veckor. vi lärde oss mycket och åt mycket avramlingstårta.
vi blev trötta av jobb och värme
vi träffade massor med olika hästar, som linus här ovanför
vi badade för det var så väldans varmt
sen fick jag också bjudå på tårta. ouups. det blev en kladdkaka och den var god.
sen åkte vi hem och strax efter hade klubben tävling. vi jobbade natt och dag i fem dagar kändes det som men det var värt det! hästen gick super och tävlingen blev trots regn och åska lite då och då väldigt bra.
jag började sommarjobba och samtidigt gick jag på yran med bästa linnea och bästa josefin. det var så bra.
och mina vänner är fina
sen var yran slut
min familj hämtade mg med båten
och på måndagen fortsatte jag jobba.
samtidigt som jag packade, försökte jag vara så mycket med mina vänner som möjligt och njöt av sommaren och jämtland.
bland annat grillade vi och sov i båten
vi kollade på livet enligt rosa
kvällen innan jag skulle flytta grillade vi igen och mina vänner hade gjort en bajstårta åt mig
några hade roligt med min kamera
jag och maja badade för att alla andra var så tråkiga och inte ville det
vi hade det mysigt
endel ser inte riktigt kloka ut
solnedgången var fin
den 13 spenderade vi i bilen, tur att jag har världens bästa häst.
den 14 flyttade jag in i sörgården och familjen åkte hem igen, två färre och utan en hel massa packning. dan efter började skolan och jag var och red cålle på morgonen.
en augustikväll hade jag så här tråkigt
medan mina vänner där hemma fortfarande hade sommarlov körde jag traktor för fullt (vilket jag dessutom fick A i bara för att skryta lite)
september.

mamma kom på besök och vi cyklade både till linköping och till tornby


jag hade stalltjänst och vi spelade gitarr till tre ungefär.
tårtorna rullade in
och vi tränade på. pappa kom ner och vi passade på att åka på en tävling också. hästen var riktigt duktig.
jag och cålle red till heda för att tävla och elin följde med i sin lilla bil för att hjälpa till. det hade kunna gått bättre.
oktober.
under oktober fortsatte vi träna och vi hoppade också lite terränghinder. det tyckte hästen var superkul.
vi startade 1.20 på en pay and jump på vreta. gick helt okej bra.
november.
på lovet satt jag mig på tåget och åkte hem. väl hemma mötte jag dess två fina flickor, åt pizza och pratade.
jag träffade vänner och kollade på massvis av filmer
jag följde med mina småbröder som skulle åka skidor
jag bakade kladdkaka och fotade med sara
jag träffade fler vänner och såg på mer film
jag spenderade tid med familjen
jag busade med min pussgurka
jag åkte till stan med mamma en dag och med pappa en annan dag
jag bakade kladdkaka och spelade wii med ingela
det var fina solnedgångar
och jag gjorde självklart mycket mer. men mest av allt njöt av att bara vara hemma.
sen var jag tvungen att åka ner igen. pappa följde med och hämtade den här som ska ta oss till italien förhoppningsvis många gånger.
vi tränade för johan spetz
världens finaste bella fick vandra vidare till trapalanda. åh så jag älskar dig.
december.

vi tävlade för sista gången det här året och avslutade med hästen på topp men ryttaren något klantig.
och jag fick reda på att yra inte längre fanns på våran jord. världens bästa tjej jag älskar dig.
det var lucia och pappa ringde och ludde var död. världens bästa puddenudd jag älskar dig så otroligt otroligt mycket. det är inte samma sak utan dig.
jag och hästen åkte hem lite tidigare än planerat.
vi kollade på teater
åt pepparkakor
(undra vem jag tänker mörda)
träffade fina fina tokiga vänner och har en kamera som inte alltid vill sammarbeta
öppnade julklappar på via grande
sorgligt, mycket sorgligt
dan innan julafton städade vi hela huset, hämtade gran och klädde självklart granen och jag fotade för det mesta med charmigt högt iso för jag hatar blixten och barn gillar inte att vara stilla.
sen var det helt plötsligt julafton
vi åt god mat
och tänka sig, tomten kom också!
vi spelade roliga spel
aston och imre seplade också spel
vi bakade maränger. inte så lyckade. men goda.
jag mobbade tjockiskatten.
vi lånade torpet och kollade på film
på nyårsafton kollade jag, mamma och pappa på skidåkning.
vi åt goda nötter.
jag åkte till linnea för att fira tolvslaget med mina underbar vänner.
vi åt grillat och hade det jättebra.
fina
linnea och josefin hade världigt roligt och tog ungefär en miljon bilder på alf som bor under bordet och har tappat både armen och huvudet.
vi kollade bland annat på film, dansade och kastade en gammal mandarin på varandra.
starx innan tolv sprang vi ut och kramades också var det helt plötsligt 2012.RSS 2.0