AUGUSTI 2012

2012-12-30 @ 23:03:00 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Vi fick alldeles egna jordgubbar.
 
Min moster var på besök från Italien.
 
Mamman bjöd på holmen.
 
Jag åt mat på eastern med braiga vänner.
 
Vi pussade på älgar.
 
 
 
Vi bakade lussekatter, fikade gott på himmelriket och kvällsbadade i Storsjön.
 
 
Jag och Nena plockade smultron och såg björnskit.
 
Sen började skolan och träningarna igen. 
 
I slutet av augusti åkte vi hem till Elin för att under helgen åka till Gamleby och tävla. Hästen nollade 1 m clear round och hade två ner i 1.10 på lördagen och så stannade vi ut oss i 1.20 på söndagen och det var väl typ början på en svacka igen.

JULI 2012

2012-12-30 @ 20:37:00 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Efter nästan bra precis en månad kom vi hem igen, sex länder på fyra veckor. Sverige, Tyskland, Schweiz, Österrike, Italien och Danmark.
 
 
Hämtade upp hästen i Uppsala. Han hade massor med mat att äta och det hade vuxit gräs i stallet.
 
Den 6 åkte vi till Alsen på tävling bara för att någon gång ha möjlighet att hoppa innan Brunflos tävlingar, startade 1.10 och hästen hoppade bra men tänkte stanna på lite vattenpuffar, tryckte över honom, insåg att det var tur att det var långt till femman för att jag skulle tappa tyglar och stigbyglar och allt i det konstiga språnget och plötsligt stod jag på backen utan att knappt ha nuddat backen innan. Förvånad? Ja. Men det blir väl så när man inte har suttit på en häst på över en månad kanske.
 
Det där var dessutom första gångne jag åkte av Cålle på tävling, och pappan missar hela avramlingen?
 
Hade popcornkrig med Linnea, Josefin och Marcus.
 
 
Tältade, grillade och fiskade (utan större framgång) med fina vänner.
 
Dödade brännässlor.
 
Hittade nostalgi.
 
Målade hinder och loppisskyltar.
 
Och så pusslade vi in allt i transporten och åkte till Östersundstravet för att jobba och tävla i fyra dagar.
 
Åt salt och vinägerchips och drack päronsoda i väntan på John Hickey som hade räknat fel och trodde att han var framme när han var i sundsvall.
 
Och så drog tävlingarna igång och vi jobbade stenhårt i fyra dagar. För mig och Cålle gick det väl inte jättebra även om vi fick några hyffsat bra rundor. Vi gjorde lite klassbyten och hoppade 1 m - 1.15 istället för 1.10, 1.20. Nollade en 1 m och kom femma, precis utanför placering. hade fem fel i 1.10, 0+4 fel i 1 m och kom trea, 0+4 i 1.10 omg 1 i junior DM, vilket gjorde att jag hade en bra chans till sista omgången men klantade mig otroligt mycket i 1.15 som var omg 2 i junior DM  och drog på oss 8 fel, vilket var helt mitt fel. 
 
Och så köpte jag biljett till yran efter att länge ha haft beslutsångest mellan yran eller tävling på näset.
 
Och hade typ världen bästa yran någonsin fast att jag missade presidenttalet.
 
Fast sen var det ganska härligt att komma hem och pussa på bästa trollungen också.
 
 

JUNI 2012

2012-12-30 @ 19:57:00 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
I juni kom jag hem, hästen hamnade i Uppsala och den 6 drog vi iväg mot Italien. Alla dom bilderna orkar jag inte lägga upp men om någon mot förmodan skulle vilja se dom finns dom på facebook eller vittoria.blogg.se
 
Den 11 var vi framme i Diano Marina och jag träffade för första gången i mitt liv min söta lilla morfar. Vi spenderade ungefär två veckor i Diano Marina och runt däromkring och sen åkte vi vidare mot ferrari museet, venedig, gardasjön osv. 

MAJ 2012

2012-12-30 @ 19:01:00 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Den 15 hoppade jag och trollisen 1.30
 
Och den 20 åkte vi till boxholm och hoppade 1 m med en dubbelnolla och en andraplats och 1.10 med nåt missförstånd på tvåan men annars en fin runda.
 
 
 
Och den 27 åkte vi till Gamleby och hoppade 1.20 med två ner.
 
Klassen var på laserdome
 
Och vi tränade för Johan Spetz

APRIL 2012

2012-12-30 @ 17:23:00 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
 
Första april byggde småbröderna kojor och hästen trivdes bra med att va hemma igen.
 
 
Biffen var söt och det kom snö igen!
 
 
Sen var det dags för påskmaskeraden på grabbarnas skola och en klädde ut sig till katten medan en var en colaburk.
 
 
Hästen var rädd för bisonoxarna (som har funnits där heeela tiden han har varit hos oss) och dessutom red vi runt i snöstorm.
 
Jag och bästa pojkarna åkte upp till bydalen igen och då stod alla på brädorna, i alla fall en del av dan innan vissa gav upp.
 
 
Och den 7 fyllde jag 17 och fick ett fint vykort från Italien.
 
Några dagar efter bjöd Josefin och Linnea på finmiddag och bio. Vänligt av dom!!
 
 
 
 
 
 
Sen baka jag, Josefin och Sara kladdkaka och skulle ta fyrhjulingen till Michaela för att överraska henne. Fyrhjulingen sammarbetade som vanligt inte så mamman fick vara snäll och ställa upp och skjutsa.
 
 
Sen va det fint väder igen och snön va nästan helt och hållet borta och jag skurade bort mossa från taket på transporten på en vinglig stege.
 
 
 
 
 
För den 14-15 åkte vi iväg till Tirmå och hoppade 1.10 med en dubbelnolla och tredjeplats och 1.20 med ett ner på lördagen och 1.20 med ett ner och ett tidsfel (otroligt tajt tid, en eller två som klarade sig utan tidsfel) och en fjärdeplats på söndagen. Hästen var otroligt fin och duktigt och vi kände att v ihade hittat tillbaka till vårat gamla jag igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det dags för praktik och jag mjölkade getter, matade supersöta killingar, busade med söta hundar och red underbara kallblod i westernsadel. Fyrhjulingen var min vän och med den sladdade jag fram och tillbaka till jobbet i snön, även fast den väldigt sällan sammarbetade med mig och väldigt ofta vägrade starta.
 
Också fick jag en underbart fin säkerhetsväst av pappan om jag lovade att forsätta rida med väst även efter att jag fyllde 18.
 
Och där nån gång (innan västen tydligen) åkte vi till Alsen och vann 1.10 och gjorde våran finaste 1.20 runda någonsin medan pappan filmade läktaren, tyvärr med ett otroligt jätteonödigt nedslag som jag faktiskt lägger på hästen för han var väldigt slarvig. Hade det inte varit för det hade vi vinnut även den klassen, med två tiondelar.Hästen var verkligen sig själv igen och han tog tag i vart enda hinder han såg, underbart!
 
Jag och Ingela bakade kladdkaka.
 
 
Och så åkte vi iväg till Östjämten där vi fick en tredjeplats i 1.10 med en helt otrolig häst till första i omhoppningen som sen ledde till lite oflyt som gjorde att tiden ändå inte blev den bästa och i 1.20 fick vi ännu ett onödigt ner som denna gången var mitt fel. Det betydde att vi efter tre tävlingar och sju klasser hade fått med oss fem placeringar, och efter den otroligta svackan vi hade haft ett bra tag kändes det otroligt bra!
 
 
 
 
 
 
Ingela kom och fotade lite och både hon och mamman vågade sig upp på hästen!
 
Sen fotade pappan lite och dom bilderna har ni ju sett typ miljoner gånger så här är en inte lite vacker bild.
 
Sen bar det av ner mot Linköping igen.
 

MARS 2012

2012-12-30 @ 16:19:00 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
 
I början av mars hade Cålle en ny kompis med likadant täcke.
 
 
Och träningarna fortsatte.
 
Cålle fick ett nytt jättefint täcke.
 
Fast sen var det så varmt så han behövde inte ha något täcke alls. I mars liksom?
 
 
 
Den 17 var vi till Linköpin goch tävlade och hästen var otroligt fin och duktig. Vi hoppade 1.10 med ett ner i andra fasen men snabbast tid av 100 starter och 1.20 med två ner på lördagen och 1.20 med ett ner i grunden på söndagen. Hästen förtjänade i alla fall en vinst i 1.10 men turen var inte med oss..
 
 
 
 
 
Där nån gång var jag sjuk också eller nåt sånt. Maja tränade i alla fall hästen och han var tokig som vanligt med fin ändå.
 
Sen var det dags för skolmästerskap med stilbedömning och allt sånt och hästen fick bli riktigt fin. Vi hoppade 1 m som var det högsta man fick hoppa och hästen var jättefin och jag stod till och med upp i lätt sits mellan hindrerna och hästen var slarvig och rev sista hindret och inte fick vi några bra stilpoäng ändå heller..
 
Och så en bild bara för att hästen är så fin och det var så härligt väder.
 
 Den 30 åkte jag och hästen hem för långlov (igentagningsdagar som vi inte behövde va på, påsklov, nå extraledigt och tre veckors praktik på välje getgård bara för att få vara hemma lite) och hemma var det också vår.
 
 
Den sista mars spenderade jag dagen i skidbacken med min otroligt fina snowboard (ironi) och mina braiga pojkar.

FEBRUARI 2012

2012-12-30 @ 14:00:00 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Den 17 var jag hemma igen på sportlov och om jag inte minns fel satt jag på tåget i 12 timmar innan jag fick träffa mina braiga kompisar.
 
Den 18 var det dags för sundinsrännet.
 
 
 
Och så avslutade vi kvällen med lite film.
 
 
 
Den 19 tog jag mig en tur med skotern och vi åkte till Persåsen och åkte bob och skidor.
 
 
 
Den 20 åt vi god mat och tårta för att fira att Sara blev 17.
 
 
Den 23 hälsade jag på på min gamla skola, där kastade semlor på varandra och på golvet.
 
 
 
 
 
Den 22 tog jag och pappan en tur upp på fjället. Där blåste det en del men det var bra ändå och vägen tillbaka var helt underbar!
 
 
 
Den 24 kom lillkusinen och då tog vi en tur halvvägs upp på fjället och grillade korv och så.
 
 
Och den 24 åt vi middag hos linnea.
 
 
 
 
 
När jag kom tillbaka till linköping var det snöfritt och kändes som april, hästen var fin, Idor fick mindre fina knoppar och vi plockade träd med loppan för att grilla lite.

JANUARI 2012

2012-12-30 @ 12:59:45 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Började 2012 på bästa sätt med några av världens finaste vänner. 
 
 
Och den 10 var allt som vanligt igen med skola och tok.
 
 
Den 11 fick jag hästen på foten och enligt läkaren var det ju inget större fel, typ en krosskada. Det visade sig ju sen att det kanske var lite värre än så, typ en lilltå som var helt av och lite sånt + att jag kommer ha problem med foten i 6-7 år.
Två dagar efter satt jag på hästen igen, dock utan stigbyglar, och sen forsatte träningarna hela månaden.
 
Hästen hoppade tokigt och jag fick massor med balansträning.
 
I slutet av januari började jag rida med stigbyglar igen och det gick väl hyffsat bra. 
 
Och den 29 åkte vi till Nyköping och hoppade 1.10 med ett världigt onödigt litet nedslag. Vinsten på den tävlingen var nog att jag lyckades pressa ner foten i mina vanliga ridstövlar.

JAG BEHÖVER BARA NÅN SOM HÅLLER IHOP MIG NÄR DET KÄNNS SOM OM BRÖSTKORGEN SLITS SÖNDER AV ÅNGEST

2012-12-28 @ 21:47:48 Filed in: Coleburn, Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Underbar dag förutom all blåst som gör att snön bara driver iväg. På en del ställen är det nästan en meter snö och på andra är gräset framme. Spenderade i alla fall nästan en och en halv timme på skotern i förmiddags och körde upp spår för skidåkning, körde småbröderna som ville tolka och sen fick jag köra ännu mer skidspår för dom dög inte åt mamman ;)
 
 
Slängde i mig lite lunch och sen hoppade jag upp på hästen, idag red jag till och med nästan ordentligt, med sadel och allt??! :o Helt otroligt så här på vintern. Jag överträffar nästan mig själv. Hästen var duktigt, nya ridbyxorna var löjligt sköna, nya hjälmen var riktigt bra den med och hela ridturen var riktigt härlig helt enkelt.
 
 
Dessutom fick jag gräva ut hästen ur stallet imorse och medan andra brukar sopa stallgången för att få bort spånet så verkar det som om att i dom stallen jag står i sopar vi bort snön istället.
 
 
Igår tog jag och pappan på oss skoteroverallerna och drog ut på lite äventyr. Vi tog oss över rörösjön (det va faktiskt nån som hade kört där innan) för att inse att vi var dom första som körde genom skogen där. Åkte upp till Storåsen och vände där. På vägen tillbaka lyckades vi glida ner i ett dike och körde fast ganska ordentligt. Satt där ett tag innan vi till slut kom loss. Strax efter det mötte vi några som var ute och skulle göra spår men hade fått lämna sladden på andra sidan sjön och dessutom gått igenom sjön. Och det var nog ganska så nära att vi gick igenom vi med, jävlar vilken adrenalinkick! Men även fast det var nära att vi körde fast ett tag där så tog vi oss till slut över. Vi gjorde en favorit i repris helt enkelt men nu väntar vi med att köra skoter ett tag tills det har frusit på lite till!
 
 
 
 
 
 
 
Förutom det slog jag dessutom mamman med hästlängder i bowling på wiiet igår kväll!
 

DU ÄR KNARK

2012-12-27 @ 12:57:00 Filed in: Coleburn, Häst
Kommentarer: 1

ITALIEN OKTOBER 2012

2012-12-26 @ 22:39:58 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ITALIEN UNDER VATTEN SOMMAREN 2012

2012-12-26 @ 22:35:54 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
 
 
 
 
 
 
 
 

MELLANDAGSREA

2012-12-26 @ 22:32:20 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
 
svart hjälm från horselife
 
marinblå ridbyxor från bocaj (dissade whitaker OCH köpte inga röda ridbyxor?!!?)
grön jacka från everest
 
Där rök både studiebidraget och julklappspengarna + presentkortet. ojojoj

VARFÖR VARA LEDSEN NÄR LIVET ÄR UNDERBART

2012-12-25 @ 23:16:01 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Jag har som ingen riktigt julkänsla, precis som förra året, men jag hade en otroligt fin julafton ändå. Den började med skoteråkning och tolkning, pudersnö som bara sprutade så man inte såg någonting alls, avramlingar så man blev helt begraven i snön, en ridtur på bästaste hästen, galopp i full fart helt löst, en häst som stannar utan att man har någonting att hålla honom med, bocksprång, bakutsparkar och kinder som frös fast i ett stort himla leende. 
 
När jag kom in igen hade momman och moffan redan kommit och alla andra hade börjat äta så jag skyndade mig att byta om och gjorde dom sällskap. Efter massor med god mat och kalle anke kom tomten till slut och bjöd på många fina grejjer! Jag fick ett grönt nagellack, två hemmasydda "påsar" till mobilen av småbröderna, en fin grön stickad tröja, ett grönt cykellås, ett presentkort på 500 kr på häst e bäst och 500 kr :D Tack till både mamman, pappan, småbröderna, momman och moffan!! Cålle fick dessutom massa hästgodis av momman och moffan, det blev han mycket glad över!
 
 
 
 
 
 
 
 

LITTLE THINGS

2012-12-24 @ 17:57:00 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
- att tolka efter skotern när pappan kör full fart och snön bara sprutar och man inte ser någonting.
- att ramla av och bli helt begraven i djupsnön.
- att bli helt vit av snö
- att galoppera full fart med hästen helt lös (ingen halsring ens), öka lite till och helt plötsligt slänger hästen in ett bocksprång och en bakutspark.
- att le och skratta tills kinderna fryser fast.
- att galoppera full fart på hästen, blunda och bara njuta av ögonblicket.
- att hästen stannar även fast man inte har någonting att hålla i den med alls (även fast det tar ett tag)
- att köra full fart med skotern i pudersnön och sladda lite grann.
- att mysa med hästen och veta att man är världens lyckligaste som har världens bästaste häst.
- att ha en underbar familj som alltid ställer upp
- när hästen tycker att han är världens tuffaste.
 
 

SÅ LÄNGE RYMDEN ÄR OÄNDLIG SÅ ÄR JAG ALLTID DIN

2012-12-23 @ 18:19:06 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KLÄR GRANEN

2012-12-23 @ 16:15:34 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

MEN DRA ÅT HELVETE

2012-12-22 @ 09:42:46 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
För det första satt jag heeela kvällen igår och försökte få ihop en animerad header till företagets hemsida. Skulle bara göra dom sista små ändringarna och minska ner den lite eftersom den var för stor för att spara. Nä, då hänger sig hela photoshop så ja, det var ju bara att starta om nu på morgonen. Inget sparat eller någonting. Amen jippi!
 
För det andra har jag nu snoozat i en och en halv timme och verkligen inte tagit mig upp, fått en kattastrof i ansiktet ungefär 10 gånger, hoppat tio meter upp i luften av kattslagsmål och dessutom kommer pappan upp och frågar vad hästen ska ha på sig ute (yes, tänkte jag då tar han ut honom) men lämnar sen lampan på. Går upp och går ut för att ta ut hästen och då har pappan varit snäll och tagit ut honom. Nyvaken, sur och trött var jag inte jättetacksam just då... Inte blev det bättre för att det slutade med att jag knappt kunde andas.
 
Är det såhär den nya eran ska vara så hade jorden gärna fått gå under istället.
 
230335_463570530366639_387920674_n_large

I'M UNIMPRESSED BY THIS APOCALYPSE 0 STARS WOULD NOT RECOMMEND

2012-12-21 @ 21:00:00 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
 
 
jaha. vi överlevde igen. jag som hade hoppats på lite spänning i livet. 

ÄNTLIGEN PHOTOSHOP!

2012-12-21 @ 11:58:52 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
har tjorvat med det här hela eftermiddagen / kvällen igår och hela förmiddagen idag.
äntligen funkar det!!

LYCKA TILL

2012-12-20 @ 23:03:22 Filed in: Personligt
Kommentarer: 1

MITT NYA MÅL MED LIVET

2012-12-20 @ 22:03:55 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


LYCKA

2012-12-20 @ 12:05:59 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
X35504 union jack hi dam
åhh, har ju bara letat efter dom här skorna i ungefär två år. hoppas på mellandagsrean!

WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS, MAKE ORANGE JUICE AND LEAVE THE WORLD WONDERING HOW YOU DID IT

2012-12-20 @ 11:54:23 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Pluggade hela dagen igår i stort sett. Fick klart samhällskunskapen och har inte alls så mycket kvar på avelsuppgiften. Sen var det bara djuren i naturbruket, allemansrätten och några sidor matte som ska vara klar den här veckan också...
 
Annars var jag ute och myste med min trollunge i skogen igår och på kvällen åkte jag in till stan och myste med Josefin och Linnea. Ni är så bra! Kom hem idag strax innan tio, slängde ut hästen, hämta ved, tände en brasa och nu ska jag ta tag i pluggandet igen med två katter som sitter och pratar och grymtar bakom soffan, en otroligt jobbig kanin och phineas och ferb på tvn.
 
äöåµws  12  /tUSSAN
 
(det är väldigt inte roligt när hon gör så på mina läxor..)
 

BUT EVEN THE SUN SETS IN PARADISE

2012-12-19 @ 14:30:00 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


AXEL 9 ÅR

2012-12-19 @ 14:18:17 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


DOM TAR VÅRAN SKOG :(

2012-12-18 @ 21:36:51 Filed in: Häst
Kommentarer: 0


SÅ SNURRAR MIN JORD IGEN

2012-12-18 @ 21:26:49 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
I söndags efter jobbet hade vi alla ganska jätteont i fötterna och en otrolig träningsvärk i vaderna kan jag säga! Powernappade 5 min i soffan innan vi gick till stallet och fixade och precis när jag skulle sadla hästen kom pappan. Red igenom hästen en kortis och sen åkte jag och pappan och åt pizza innan vi åkte tillbaka till stallet för att packa in allt i transporten. Det var precis att det fick plats men strax efter nio var vi klara och åkte hem för att packa det sista, göra lite armband och sova. 
 
 
Halv sju igår gick jag och pappan upp och packa in allt i bilen och åkte vidare till stallet för att mocka och fixa det sista. Ungefär klockan åtta kom vi iväg och efter tio timmar i bilen var vi äntligen hemma! Helt otroligt vilken duktig häst jag har! Vi skrittade ett varv runt lägdan och sen gick vi och la oss.
 
 
Idag har vi firat Axel som fyller nio år. Hästen fick gå ut halv åtta och sen somnade jag i soffan. Vaknade ungefär elva och gick ut och fixade stallet och packade upp. Skotern va min vän och hjälpte till. När stallet var klart tog jag och hästen en mystur i halsringen bara för att upptäcka att dom har tagit nästan all våran skog och förstört våra ridvägar :( Men det var mysigt ändå!
 
 
Vid tre åkte vi in till momma för att fira Axel ännu mer, åt massor med god mat och ännu mer gott krus. Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på en film tror jag.

GLÖM HONOM IKVÄLL SOM HAR SÅRAT DIG OCH VAR DIG SJÄLV

2012-12-16 @ 03:21:39 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Jobb från 8 till halv två, en halvtimmes lunch och sen blev det på något sätt till och med så att vi jobbade över en timme. Har alltså jobbar åtta och en halv timme idag med en halvtimmes lunch. Sjuka hästar, hästar som inte vill komma in osv drar ut på tiden tydligen... Malin och Jennifer var superdupersnälla och fixade min häst och han verkar fortfarande vara frisk. Nu har vi precis kommit hem från en otroligt rolig kväll med ont i fötterna och en enorm träningsvärk i vaderna att vänta imorgon på grund av allt dansande. Men det va det värt. Nu måste jag bara kolla på julkalendern sen jäklar ska jag sova!!
 
 
 

FÖRLÅT MIG FÖR ALLT DUMT JAG GÖR MEN DET ÄR BARA SÅDAN JAG ÄR

2012-12-14 @ 23:45:00 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Efter att ha suttit med samhällskunskapen i ungefär tre timmar en fredagkväll och ändå inte hittat svaren på alla frågor tror jag faktiskt att jag tar och ger upp nu. Jobb imorgon i sex timmar, upp klockan halv åtta och jag har knappt sovit nåt dom senaste dagarna på grund av plugg. Ja, jag är trött. Så, nu: julkalendern och sängen - hej!
 

JAG VILL BARA EXPLODERA LITE TILL OCH LITE MERA

2012-12-14 @ 20:37:46 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Hästen är än så länge feberfri, pigg och glad och har ätit upp all mat. Vi hoppas på att det håller i sig och att om det där viruset verkligen vill bryta ut på min häst får det väldigt gärna vänta tills vi är hemma i alla fall. Idag fick han i alla fall springa runt lite på ridbanan och vi tränade lite på ledarskap och sånt. Det va ett tag sen man han kommer fortfarande ihåg ganska så mycket :) 
 
Nu har vi precis haft pizzafredag och nu väntar väl mest bara lite samhällsarbete och sen sängen eftersom jag jobbar hela helgen. 
 
idag har vi dessutom varit riktigt duktiga och fotat våra fina armband, uppdaterat hemsidan så det går att beställa och vi har dessutom fått höra att vi kommer få ungefär 5 beställningar inom den närmaste tiden! (klicka på bilden för att komma till hemsidan)

SÅHÄR FIRAR JAG ÅRETS SISTA SKOLDAG

2012-12-14 @ 09:13:40 Filed in: Häst
Kommentarer: 0

Igår packade jag 76 kg hö inför hemresan på måndag. Idag får vi beskedet att skolans stall och antagligen nåt av våra stall har abortvirus typ 4. Bara att hålla tumme för att hästen inte blir sjuk. Så länge han är frisk är det ju ingen fars eftersom han går själv hemma, men är han sjuk tänker vi inte ha honom i transporten i 11-12 timmar...


IN RIDING A HORSE WE BORROW FREEDOM

2012-12-13 @ 23:30:08 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
 
 

TUNGA HJÄRTAN OCH SVÅRA DRÖMMAR LÅT OSS DANSA TILLS TÅRAR STRÖMMAR

2012-12-12 @ 23:51:29 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Hemma från stalldagen igår, tyckte att det kändes onödigt att tvinga mig till att rida två hästar och fixa allt annat i stallet när jag knappt orkade gå uppför trappan. Jag och Malin, som också var sjuk, kollade istället på spirit och lejonkungen. Vi försökte få på julkalendern också men det funkade inte. Tvingade i mig lite mat och då mådde jag i alla fall lite bättre. Gick iväg till stallet och red ut på bästaste hästen i snön. Helt jävla underbart! Han är bäst min lilla mysis fast att han är livrädd för kor. 
 
 
Sen drog jag, Frittis och Tovis in till linköping för att vara vuxna och gå på möte med banken. Så nu ni är vi snart igång på riktigt med företaget!! Det firade vi med företagsmiddag på donken. Jag och Frittis gjorde dessutom två beställningar igår, riktigt lyckat blev det. 
 
 
Idag tvingade jag iväg mig själv till skolan eftersom vi hade ridläraprov och lite grejer på svenskan. Dressyrträning sen på eftermiddagen också, det gick väl ganska bra. Hästen var fin i alla fall. Nu har jag och Frittis suttit och pluggat i flera timmar (känns det som i alla fall, vet inte hur länge) och jag, Malin och Jennifer har varit på jakt efter soppåsar. Nu väntar bara två avsnitt av julkalendern (MIN DATOR FUNKAR ÄNTLIGEN (den förstörde för mig när jag inte har kunna sett på julkalendern)) och sen ska jag sova massor för imorgon har vi sovmorgon och börjar 9.40 och Malinjo är snäll och sätter på hästen halsen :D
 
och det här gjorde jag 121212 12.12 mmmmmm muuums

LUDDE PUDDING PUSSGURKA GLADIS

2012-12-10 @ 22:24:03 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Det känns verkligen helt sjuk att det har gått ett helt år utan dig. Det är så otroligt tomt utan dig gladis. Jag saknar dig nåt enormt älskling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VARFÖR SKA DET VARA SÅ FÖRBANNAT SVÅRT

2012-12-10 @ 22:03:20 Filed in: Häst
Kommentarer: 0

HÄSTENS NYA FINA SAKER + EN TRÖTT MALIN

2012-12-10 @ 11:35:30 Filed in: Häst
Kommentarer: 0


KOM TILLBAKS JAG LOVAR OCH JAG SVÄR JAG KAN VARA ALLT DET DÄR DU VILLE HA DET FIXAR VÄL JAG

2012-12-08 @ 23:30:01 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Idag har jag storhandlat. Det ni! Gick till stallet strax innan nio och mockade, sen tillbaka, missade första bussen och sprang till nästa buss. Cålle har idag fått en höpåse till sin halm (som han annars är så vänlig och lägger över hela boxen), en saltsten som han förhoppningsvis äter och ett finfint bogskydd. Jag har fått ett par svarta jeans från cubus och tre stycken tröjor från carlings som det till och med var halva priset på. Dessutom har jag handlat julklappar åt min kära familj. 
 
Trollisen fick gå ett litet pass utan speciella krav barbacka i ridhuset. Han är så söt och så fin men ibland är han ganska dryg också. Imorgon kommer förhoppningsvis hovslagaren och skor min häst också (sådär en vecka senare) och är det inte lika bra väder imorgon som det varit dom senaste dagarna blir jag ledsen för imorgon ska vi rida ut! 
 
 
fick fina lussekatter av mamman på posten, mums mums!

UPPFINN NÅT NYTT SOM GÖR DET LÄTT ATT HÅLLA UT NÅT FÖR DOM SOM VÄNTAR

2012-12-06 @ 23:09:04 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Matte, svenska, tränings- och tävlingslära, lunch, samhälle och sen iväg till skolstallet för att få mig en liten häst att hoppa på träningen. Tillbaka till boendet, till stallet för att hämta grejer, till skolstallet, fixa hästarna och så iväg på träning. Jag red Chronos, en alldeles jättestor, spinkig, omusklad häst som gått 1.45 hoppning. Han är faktiskt ganska lättriden och lätt att få ihop trots att han är (tycker jag) en kilometer lång. Dagens svängövning för Lina var kanske inte dom perfekta övningarna för honom nu när han inte är så vältränad. I ena varvet blev han i alla fall riktigt fin och jobbade med bakbenen. Jag får däremot en ganska kontig känsla då allt gå så himla långsamt och blir så himla stort, jag är ju inte riktigt van vid det. Jag kände mig dessutom som en lite fluglort och som en nybörjare där ett tag och satt lite smått löst några gånger. Nu väntar jag mest bara på träningsvärken imorgon. Men gud vad roligt det va att äntligen få hoppa igen!!
 

källa
 
Efter att ha ställt in dom snälla "små" hästarna stack vi iväg till våra egna hästar, tänkte släppa hästen i skritten för att hinna hem lite tidigare för att hinna plugga och handla. Då visar det sig att vi möjligtvis har hästinfluensa i ett av stallen och därför kände jag inte riktigt för att släppa min häst där. Han fick istället stå inne medan jag mockade och fixade och sen red vi lite barbacka i alla gångarter i snön bara för att han skulle få röra sig. Det var roligt tyckte min trollunge! 
 

DU ÄR INTE TRASIG DU BEHÖVER INTE FIXAS DU KAN SLUTA LETA FÖR DET FINNS INGA FEL

2012-12-05 @ 22:44:00 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
möblerade om lite här på bloggen. blir liksom aldrig riktigt nöjd. nu lär det väl få va såhär ett tag i alla fall. tills jag orkar ta tag i det på riktigt typ ( = aldrig). här har ni i alla fall lite fina bilder från idag och lite från helgen också:
 
 
 
 
 
 
 

DET VAR EN ICKE-RELATION VI HADE MEN JAG VAR VÄLDIGT KÄR

2012-12-04 @ 22:26:50 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Igår fick hästen gå ett tag i skritten och sen ägnade vi kvällen åt pulkaåkning, snöbollskrig, snöänglar och nån konstig himla film med nån konstig himla clown så höll på i en evighet utan att det hände något speciellt. Tillslut somnade vi i Jennifers säng och vaknade klockan halv åtta imorse. 
 
Idag har det snöat hela dagen (underbart) och vi har spenderat hela dagen i stallet. Utsläpp av hästar och stalltjänst som vanligt och sen visitering och frisering av hästar. Sen var det bara att gå ut i snön och ta in en massa hästar igen för att sen gå och bygga. Efter lunch stod jag och kollade på när dom andra hade kunskapskontroll och blev ännu mer hoppsugen. Sen busade jag och hästen på slingan i snön och han hade massor av energi att göra av med. Det var roligt :D 
 
Imorgon väntar nationella prov i engelska en massa hästlektioner och sen förhoppningsvis dressyrträning om inte hovslagaren kommer då. 
 
har så himlans ont om nya bilder och det är så
tråkigt men här är en från torino i alla fall

RSS 2.0