WE TURNED AROUND AND WE'RE BACK IN THE GAME EVEN BETTER THAN THE OLD US

2012-04-29 @ 21:11:15 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
Superdupernöjd med hästen idag, en tredjeplats i 1.10 och ett ner i 1.20. Han var så himla duktig! Är däremot lite irriterad på mig själv i 1.20, petet var helt mitt fel. Filmer kommer nog senare ikväll skulle jag kunna tänka mig.

Nu ska jag ut och fixa stallet och packa upp efter en god middag, vilket kändes jättejobbigt eftersom jag trodde att klockan var typ 18-19 men den är 21. Skit då. Det braiga är att jag inte alls behöver packa upp nå mycket (behöver inte dra upp skåpet!) för det ska ändå packas imorgon. Fast, jag hade hellre packat upp helt och hållet egentligen.


NEVER SAY NEVER BECAUSE LIMITS LIKE FEARS ARE OFTENT JUST AN ILLUSION

2012-04-29 @ 08:20:43 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
TAGGAD TILL TUSEN!!!
så här bra fast bättre ska det gå:

Sov faktiskt väldigt bra i husbilen inatt, kan faktiskt tänka mig att bo i den fyra-fem veckor. Nu ska jag ut i stallet och packa mat och packa in allt i transporten. Halv tio åker vi!!

NÄR ALLTING GÅR EMOT SKA JAG HÅLLA KVAR

2012-04-28 @ 13:42:07 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
Lovar pappa att fortsätta rida med väst även efter att jag har fyllt 18. Får en vecka senare hem den här snyggingen:
sämre bilder men jag är LYCKLIG!!!
Tänk sen också jämtlandsflaggan på, superbraigt juuu!!

Så nu är jag ännu mer taggad tills imorgon för då inviger vi den!

1.101.20


Japp, det ska gå bäst och vi ska testa det tvådelade och se om det flyter mer i svängarna på det kanske? Får väl se om vi kör med eller utan nosgrimma. Struntar vi i nosgrimman så kan vi till och med ha fintränset!

Har varit vaken sen sju imorse efter en rolig kväll och natt på torpet med fina pojkar. Det positiva med att jag inte kunde somna om va ju att jag i alla fall fick APL-rapporten gjord. Nu ska jag ut och fixa stallet, rida (tvinga upp mamma och Ingela på hästryggen igen), putsa och packa. Ikväll kommer Saris och Josef och så åker vi till Michan med presenter och lite sånt. Den här gången SKA fyrhjulingen funka!!

NÄR VÄRLDEN FALLER NER ÄR DET DU OCH JAG JAG LOVAR OCH JAG SVÄR

2012-04-26 @ 22:13:21 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
så stolt över dig älskling!


Både jag och Marléne försov oss lite idag, mjölkade klart och fixade allt sånt och åkte sen till Norderön för att lämna lite mjölk. Sen kom det en klass från Dille på studiebesök och efter det (vid två ungefär) ät vi lunch. Då var vi lagom hungriga. Sen red vi runt byn och efter det åkte jag hem.

Red runt byn med Trollis idag med, fast bara hälften av rundan. Träffade på en lite räv och skymtade tre-fyra älgar (enligt nån gubbe vi mötte var det mamma älg och hennes två eller tre så barn), träffade Stickan, bråkade lite med hästen om hur vi skulle fatta galopp (jag tyckte en fin galoppfattning med bakbenen under sig för att jobba lite och sen kunde vi busa. han tyckte en slarvig galoppfattning och bus hela tiden). Vinkade lite till Tom som körde förbi, galopperade ifrån dom, hoppade lite små träd och hoppade till slut det stora trädet igen. Han kom helt perfekt på det och kändes så jäkla bra! Ett jättefint språng och inte alls sådär som hans språng brukar bli när det är högt och lite jobbigt. Hoppade av för att ta bilden här ovanför och insåg att det var mycket högre då, red hem och hämtade ett måttband och mätte det. 1.60 låg det på. Och idag var han inte i någonting. Ja, han är universums bästaste!!!

LIFE IS TO SHORT NOT TO LIVE IT UP A LITTLE

2012-04-26 @ 18:49:20 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

IN THE END WE ONLY REGRET THE CHANCES WE DIDN'T TAKE

2012-04-25 @ 22:37:12 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

BUT I DON'T WANT ANYONE ELSE IN THE WORLD

2012-04-25 @ 22:30:32 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
att gallopera full fart över en stor lägda med utsträkta armar och slutna ögon är något av det bästa som finns. det är frihet. lycka. det är att flyga. på riktigt.
Uppbokat hela veckan i stort sett. Praktik imorgon och på fredag (får inte riktigt in i mitt huvud att det är onsdag idag, men det är det va?), film på fredag med fina vänner, åka till Michan med Josefin och presenter på lördag kväll samt fixa alla grejer och hästen till tävlingen under dagen, tävling på söndag, finbesök av Sära på måndag, hitta på nåt med Linnea (och nån mer) på måndag kväll (förhoppningsvis) och tidigt på tisdag morgon bär det av ner mot Linköping igen. Jag fattar verkligen inte hur tiden kan gå så otroligt fort?! Men då är det ju bara ungefär fyra och en halv vecka kvar till sommarlov och cirka fem veckor till ITALIEN!!? Jag längtar ihjäl mig även fast jag inte alls förstår hur jag ska klara mig utan världens bästa häst i fem veckor?

DAYS LIKE THIS I WANT TO DRIVE AWAY

2012-04-25 @ 19:00:31 Filed in: Personligt
Kommentarer: 3

och så kommer alla tankar som far runt i huvudet och inte går att få bort. jag klarar inte av det och jag vill inte tänka tanken men den kommer ändå. jag klarar mig inte utan dig men jag vet att den dagen kommer snart och det faktum att den närmar sig mer och mer skrämmer livet ur mig.

tar mig en liten ridtur och glömmer allt det här för en stund.

lyckligast:


JAG KAN ALDRIG VARA DEN DU VILL ATT JAG SKA VARA BABY

2012-04-24 @ 23:28:56 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

I natt hade det kommit en söt liten killing och under dagen kom det två sötisar till. Dom finns tyvärr inte längre men dom var gulliga så länge dom gjorde det. Åkte som sagt till Svenstavik och röntgade foten, fick inte mycket besked än så länge men man kan ju hoppas på nåt spännande. Åkte in till stan, köpte presenter till Michan och Sära, träffade den andra Sara på stan, åkte inte hem med 17.20 bussen, myste med Sara i hennes lägenhet, gick till pappas jobb och nu åker vi snart hem. Hoppas hästen är kvar i hagen!


MAKE THEM WONDER WHY YOU'RE STILL SMILING

2012-04-23 @ 23:36:29 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Mindre lust att rida i regnet. Fick lite dåligt samvete när vi stack ut i halring och tog en bustur runt byn för egentligen hade vi ju behövt jobba på muskelna men tänkte att va fan, det är väl därför vi är hemma? För att busa, inte behöva vara så ordentliga och hitta tillbaka till oss själva och dom vi va när allting gick som bäst igen. Vi behöver lära oss att kombinera bus och jobb på ett bra sätt. Det har inte riktigt funkat på Vreta men jag tycker att det funkar helt okej här hemma. Sommarn kan nog bli riktigt bra!! Vi såg ett antal rådjur och blev till och med omringade av tre stycken. Det tyckte hästen var riktigt läskigt. Dessutom var han rädd för allting, så otroligt irriterande och roligt på samma gång. Mitt i galoppen (i stort sätt sken-fart) med en hand lite lös på halsringen så slänger han sig flera meter åt sidan. För ingenting. Och jag kan inte göra annat än skratta åt fjanten. Tur att Pyret har lärt mig hur man stannar kvar på hästryggen!

Sket sig med att rita på det där stallet idag igen. Jäkla skit! Imorgon ska jag till Svenstavik vid två för att röntga foten. Till vilken nytta har jag ingen aning om men jag gör väl som herr doktor säger. Sen åker jag med pappa direkt in till stan, på häst e bäst och köper presenter åt Michella och Säära och på flaggbutiken och köper en liten jämtlandsflagga till min framtida lilla älskling. Världens bästa pappa


TAGGAR till Östjämten på söndag! Och ännu mera lyx, vi behöver inte åka förns 10!!! Första gången vi va dit för ungefär sex år sen åkte vi vid tre. Dessutom är det lite fler starter där än i Alsen, 26 i 1.10 och 23 i 1.20. Både bra och dåligt, fler placerade vilket betyder att man kan få komma hem med en rosett och lite pengar, fast att man kanske gjorde något litet misstag eller missa lite i en sväng, vilket kan vara bra både för hästens och mitt självförtroende efter den här långa svackan vi har haft. Men det betyder också betydligt mer konkurrans och inte alls lika lätt med en första plats (och det är ju trots allt den man vill ha!). Går det som i Alsen ska vi nog kunna lyckas bra ändå och den här gången ska hästen lyfta på fossingarna hela tiden och inte riva ett av dom hindrena som vi kommer helt prefekt på.jobbarkompis 1


jobbarkompis 2

nu ska jag ta och sova och hoppas på att flugorna slutar surra runt mitt huvud innan jag får panik. klockan står på halv sex och det kändes alldeles för jobbigt.

NÄR ALLA SÄGER NEJ SKA JAG SÄGA JA

2012-04-23 @ 17:05:00 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
skänkeln

IF I FALL I WILL GET BACK UP IF I'M BEATEN I WILL RETURN

2012-04-23 @ 14:34:27 Filed in: Häst
Kommentarer: 0

HERE LET ME TAKE SOM OF THAT PAIN YOU SHOULDN'T BEAR IT ON YOUR OWN

2012-04-22 @ 23:12:23 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Tog med mamman och småbröderna för att hälsa på killingarna idag, det tyckte dom va mycket roligt! Resten av dagen har vi halmat åt alla getter och killingar och fixat alla andra grejer. Efter lunch var det hästarnas tur, Ann-Sofie, Sofie och Viktor körde Stintan, William red lilla Mysak, Marléne red Albin och jag red Pilgrim. Precis då fick vi dessutom jättehärligt väder så det var en väldigt härlig och mysig ridtur på pigga hästar! :)

Gick till Michan en liten stund, kollade på världscupfinalen, åkte hem, fortsatte kolla på världscupfinalen, åt mat och tog med Aston ut på en ridtur. Han satt framför mig när vi skrittade runt lite i skogen och vi travade till och med lite grann. Duktiga hästen!! :D Sen sköt vi lite luftgevär och sen dess har jag inte gjort så mycket annat än bakat en kladdkaka. Skulle rita lite på mitt stall men det sket sig ju.

Eeh och ja, bilder från idag har jag på mobilen som ligger långt bort vid fotänden av sängen så jag orkar inte..


IF IT'S GOOD IT'S WONDERFUL IF IT'S BAD IT'S AN EXPERIENCE

2012-04-21 @ 22:16:49 Filed in: Personligt
Kommentarer: 1

I CAN'T EVEN BEGIN TO COUNT THE WAYS I MISS YOU (THEY ARE MORE THAN THE STARS MY DEAR)

2012-04-21 @ 21:29:37 Filed in: Personligt
Kommentarer: 1
saknar dig så det gör ont. det är så otroligt tomt utan dig här gladis.

FROM WAY UP HERE IT'S CRYSTAL CLEAR THAT NOW I'M IN A WHOLE NEW WORLD WITH YOU

2012-04-21 @ 20:21:33 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA HÄST! (fast det visste jag redan) VI ÄR TILLBAKA PÅ RIKTIGT!
1.10 gick super, han var så himla superfint hela rundan! Fick lite tjorvavstånd på några men det klarade han jättebra ändå och på dom flesta hittade vi bra avstånd. Omhoppningen var rolig den med och passade oss super. Så det blev en vinst fast att vi startade som trea! Ungefär en och en halv sekund före tvåan va vi. 500 kr och 150 kr på häst é bäst fick vi, inte alls illa!

1.20 gick super den med! (pappa lyckades inte filma den här gången heller :p) Vi hade snabbast tid men han petade tyvärr räcket in i kombinationen vilken mest bara var lite slarv (med bakbenen ovanligt nog) för vi kom rätt in och svängde faktiskt inte så snävt. Det va ju väldans surt för det hade inte alls varit fel att vinna och att ha kvalningen till 1.30 klar. Jaja, vi kämpar på, satsar på Östjämten och förhoppningsvis kommer den där nollan när som helst (det är ju så nära nuuu!!) Men jag är jättejättenöjd över dagen i alla fall! Han är bäst min älskling!!

NEVER LET THE ODDS KEEP YOU FROM DOING WHAT YOU KNOW IN YOUR HEART YOU WERE MEANT TO DO

2012-04-20 @ 22:57:34 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
taggar med världscupfinal, fina rundor och underbara filmer.EVERYBODY'S WAITING FOR YOU TO BREAK DOWN EVERYBODY'S WATCHING TO SEE THE FALLOUT

2012-04-20 @ 22:37:06 Filed in: Häst
Kommentarer: 3

Red iväg och mötte Michan och sov hos henne igår. Det var en bra kväll! Vi delade hage, gjorde en box av stallgången, bakade kladdkaka, kollade på fim och somnade i soffan och på golvet. Igår vaknade jag vid halv sju och sen ungefär varannan minut enda till halv åtta när jag väckte Michan och vi gick upp och läppte ut hästarna och åt frukost. Sen gick jag iväg till Marléne och matade lite killingar och sånt där. Sen kom Michan över och vi red ut, hon på lilla Mysak och jag på Pilgrim, fin häst. Sen gick vi hem, åt lite kladdkaka, somnade nästan i soffan och red hemåt igen.

Hoppade ett träd på vägen hem, mätte lite slarvigt så där på hästen och kom fram till att den borde va 1.50-1.55. Va lite osäker på om vi skulle hoppa eftersom det är tävling imorgon men galopperade mot, tänkte att vi hoppar om vi hittar ett bra avstånd, samlade ihop lite, såg världens avstånd lite framåt, kände hur hästen verkligen tog tag i hindret och hoppade över det som ingenting! Däremot var han i kvistarna lite så jag skulle kunna tro att han hoppade kanske 1.40-1.45. Inte illa!!

Jag har dessutom varit ute och övningskört idag, första gången sen i början av sommarn. Gick faktiskt helt okej tycker jag!

Fick en fin keps av Michans pappa också!


Hästen har fläta i svansen och står ute i stallet och taggar, jag packar dom sista grejerna imorgon och gör hästen fin (hoppas på en inte allt för lerig hage). Vi åker kvart över elva, lyx!

Nu sitter jag och kollar på världscupfinalen, är lite sur på Roffe och undrar lite över hur man kan vara läkare och elitryttare på samma gång?

ACCTUALLY THE BEST GIFT YOU COULD HAVE GIVEN HER WAS A LIFETIME OF ADVENTURES

2012-04-20 @ 19:20:04 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


ALL THAT IS GOLD DO NOT GLITTER NOT ALL THOSE WHO WANDER ARE LOST

2012-04-19 @ 17:26:42 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
Herr Doktor sa att foten inte mådde så bra, så den ska röntgas nån dag framöver. Förhoppningsvis en bra dag. Fast jag vet faktiskt inte riktigt varför för dom kunde ändå inte göra något åt det. Konstigt värre! Den var tydligen bruten ändå, strålbenet eller vad det hette. Jaja, nån gång i livet lär det väl bli bra.
Nu är stallet helt klart. Köpte lite havre till hästen som Aston hjälpte mig kör upp med fyrhjulingen, han är en duktig liten pojke han! Sen hjälpte han mig packa mat till hästen och ge kaninen mat medan jag mockade. Sen körde vi upp till skogen och hämtade lite hinder. 15 kronor fick han som mat till grisen. Det blev han väldigt glad över!

Nu har jag precis ätit god ostkaka och nu ska jag ut och fixa hästen och rida iväg till Michan. Jag och Trollis sover där inatt, mysigt värre!!

THIS IS WHAT WE DO THIS IS WHAT PEOPLE DO THEY STAY ALIVE FOR EACHOTHER

2012-04-18 @ 23:34:36 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
upp vid halv sju, ut med häst, mocka skithästs box, packa mat, bråka med fyrhjuling, mata killingar, mjölka getter, smörja sadlar, mocka lite fler boxar, rida kallblod med westernsadel i full trav, sladda med fyrhjuling hem, inte hinna rida, slänga sig i duschen, åka till bästa häst é bäst, hitta braiga grejer, åka till jula, köpa pizza, slänga i sig pizza, förbi på skidstadion, till brunflo, tävlingsmöte, hem, in med hästen, döda flugor (utan att lyckas), sova (förhoppningsvis)

Imorgon börjar jag sju - halv åtta. Finns inte så mycket att skriva om dom här dagarna, händer inte så mycket speciellt. Lugn och skönt är det däremot, om man jämför med arnold. Taggar Alsen så in i bomben!!!

ps. hade visst skrivit att vi kom på femte plats i 1.20 i söndags. en fjärdeplats var det ju faktiskt!

WE LET THE WORLD KNOW WE WERE HERE WITH EVERYTHING WE DID

2012-04-17 @ 22:04:16 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Med lite olja under hovarna (och i halva stallgången) kan inte ens snöstyltor stoppa oss! Och om hästen ändå skulle få klackskor kan han stegra så fint, tufft och kontrollerat så dom flyger iväg. En liten bock skuttade in i skogen när vi red iväg också och det resulterade i att hästen var spänd hela vägen genom skogen. Sen är dom där bisonoxarna otroligt läskiga också, speciellt när dom kommer springandes och vill kolla vad trollis är för konstig grej.

Imorgon börjar jag inte förns åtta - halv nio, fixar stallet innan, hoppar upp på hästen när jag kommer hem och åker sen till Brunflo PÅ möte. Våran tävling ska minsan bli den bästa någonsin! På torsdag rider jag och Trollis till Michan och sover hos henne, superbra! Och så ska jag till doktorn på torsdag och kolla till foten lite grann, hoppas den mår bra snart.

VI HAR NÅGOT STORT PÅ GÅNG SÅ LÄNGE INGEN BRYR SIG OM VILKA HÖJDER VI KAN NÅ

2012-04-17 @ 21:52:40 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
TAGGAD TAGGAD TAGGAD TILL TUSEN!!!!
ingen vänlig själ som har lust att följa med och filma så pappan slipper det? kan locka med sovmorgon, vi behöver inte åka förns runt tolv!

DET VA JUST HÄR JAG STOD FÖR NÅGRA ÅR SEN TREVANDES VID KANTEN SLOGS JAG AV TANKEN

2012-04-17 @ 18:01:36 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
värma upp fyrhjuling klockan kvart i sju, mata killingar, mjölka getter, mocka boxar, sopa, rida kallblod med westernsadel i snön, halma till killingarna, gosa med killingarna, en tur till granngården, fyrhjuling hem, laga mat, baka kladdkakemuffins.
nu: upp på hästen, hoppas slippa undan det värsta snöfallet, mocka, packa mat, pussa på hästen, rita stall!

I'M LIKE A BIRD I'LL ONLY FLY AWAY I DON'T KNOW WHERE MY SOUL IS I DON'T KNOW WHERE MY HOME IS

2012-04-16 @ 22:12:09 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

DU ÄR SOM ETT ÄGG DU SARA OCH EBBA ÄR SOM EN INSIDA UTAN SKAL. OCH DU JOSEFIN DU ÄR SOM ETT SKAL UTAN INSIDA

2012-04-15 @ 22:40:31 Filed in: Personligt
Kommentarer: 3
baka kladdkaka, bråka med fyrhjuling, våldgästa michan, hälsa på häst och ponny, pussa på getter, busa med hund.

I DON'T THINK YOU'RE BEAUTIFUL I THINK YOU'RE BEYOND IT

2012-04-15 @ 21:47:59 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
tuffaste tuffingen!

I TELL YOU TO JUMP YOU ASK ME HOW HIGH

2012-04-15 @ 21:36:43 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
utan stigbygel, whoop whoophttp://webshop.equipe.com/?utf8=%E2%9C%93&q=Ebba+Seger&x=54&y=18

YOU SHINE SO BRIGHT IT'S INSANE YOU PUT THE SUN TO SHAME

2012-04-15 @ 21:19:57 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
busungen!

Så här ser det ut i farten:
okej, vad då ihoptryckt och sämst kvalité? jag orkar inte.Superfint i 1.10 på lördagen. Vi fick lite dåliga avstånd så vi fick backa av istället för att rida fram så det blev inget riktigt jättebra flyt och vi tappade väl lite tid på det också. Men han var riktigt fin och duktig och jag kunde rida som jag brukade rida 1 meter förut. Omhoppningen passade oss, mycket svängar hit och dit men vi missförstod varandra lite efter 11 tror jag så där tappade vi också lite tid. Jag är däremot väldigt nöjd med honom och han fick en fin lite gul rosett, det både behövde och förtjänade han!
1.20 på lördagen gick inte jättebra. Vi fick inget riktigt flyt och hittade verkligen inga avstånd. Han var däremot jättejättebäst som hoppade i alla konstiga lägen som jag la honom i och inte en endaste gång ens tänkte tanken att stanna. Vi rev konstigt nog bara ett hinder, jag minns inte riktigt hur det gick till men pappa säger att vi brakade igenom det helt och hållet. Haha, han var superduktig ändå i alla fall, jag red lite för mycket och lämnade inget ansvar till honom och då blir det lätt så här. Jag tappade dessutom stigbygeln till dom två sista hindrena, en trippel och ett plank, men det gick det med!
Så här ser filmen från 1.20 ut:
1.20 idag gick bra mycket bättre! Han var så himla fin, vi sammarbetade bra och vi hade helt okej flyt. Tyvärr ramlade bakbommen på oxern in i kombinationen i omhoppningen, jag var inte riktigt med i svängen, vi kom fel så jag fick backa av och då nådde han inte riktigt över. Men hade vi gasat istället så hade han antagligen inte vågat hoppa. Så det va mest lite otur. Hade jag ridit bättre i svängen hade den kanske legat kvar men jag är jättenöjd ändå! Det räckte till en fjärdeplats och en röd rosett och det var ju ännu roligare! Bästaste ♥ Tyvärr har jag ingen film för pappa ville hellre se det live i den klassen.


en riktigt bra helg!

Nu är vi så in i bomben taggade till Alsen på lördag! Om någon vänlig själ har lust att följa med och filma så får den väldigt gärna göra det. Då skulle jag vara mycket tacksam!

WE LAID A LOTTA MEMORIES DOWN LIKE TATTOOS ON THIS TOWN

2012-04-13 @ 21:13:41 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
Spenderade en stor del av dagen på den här stegen och tvättade taket på transporten. Det är som pappa säger; att det måste vara ganska pinsamt att komma med världens lyxigaste hästbuss eller en jättefin transport och sen går det inte äns bra, då är det bättre att komma med en liten bil, en liten skruttig transport och en shagya-arab och sopa banan med dom. Så mycket sopande av banor har det inte blivit på senaste tiden, men för hoppningsvis kommer det snart. Och mossa på taket på transporten kanske man inte behöver ha ändå?
Hästen var fin i dag också, fast vi måste jobba med vänstergaloppen, det tog emot lite där. Han blev lite låg och fin i formen när vi travade av och han slappnade av fint. Nu är allt packat (Ingela kom och var jättebra sällskap!), putsat, svansen flätad och hästen friserad och fin. Imorgon åker vi runt kvart över åtta och vi är superdupertaggade! Imorgon ska vi minsan sopa banan med dom!!!

WHATEVER IT TAKES I KNOW THAT WE CAN MAKE IT THROUGH

2012-04-13 @ 10:37:39 Filed in: Tävling
Kommentarer: 0
1.10 lördag 27/39
1.20 lördag 20/27
1.20 söndag 21/26
TAGGAD!!!

HOLD YOUR OWN KNOW YOUR NAME AND GO YOUR OWN WAY AND EVERYTHING WILL BE FINE

2012-04-12 @ 22:42:31 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Fick finbesök av Josefin och Sara, vi bakade kladdkaka, fick inte igång fyrhjulingen och fick skjuts av snälla mamma till Michan som blev lite förvånad faktiskt. Vi åt mumsig kladdkaka, busade med Gila, pratade och hälsade på hästarna och getterna. Mysigt!

KEEP DREAMING EVEN IF IT BREAKS YOUR HEART

2012-04-12 @ 10:09:55 Filed in: Utrustning
Kommentarer: 0
tuff!

HOW LUCKY I AM TO HAVE SOMETHING THAT MAKES SAYING GOODBYE SO HARD

2012-04-12 @ 09:21:16 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Det är nästan så man får en liten tår i ögat när man går ut genom dörren på morgonen, solen skiner, fåglarna kvittrar i skogen, man har 20 steg till stallet, hästen är världens finaste och det på riktigt luktar vår. På våren finns det inget bättre än hästar och stall i Månsåsen!

AND MAY THE ODDS BE EVER IN YOUR FAVOR

2012-04-11 @ 20:45:19 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

Igår blev jag bjuden på mumsig middag av Josefin och Linnea, vi satt och pratade ett tag och sen traskade vi iväg till bion för att kolla på the hunger games. Jag blev bjuden på den med snälla som dom är! Den var bra tycker jag, spännande men jag fattar inte riktigt hur människan som skrev den där boken kom på det där himla spelet? Sen traskade vi hem till Josef igen, åt vitlöksbröd, frukt och kex och kollade på big brother. Sen gick vi och la oss, kollade på det brinner, blev ganska så livrädda när Emilia kom och somnade sen ganska fort.
Idag gick vi upp runt tio halv elva, åt lite frukost och sen kom mamma och grabbarna och hämtade mig och vi åkte till storsjöbadet. Busade en massa med grabbsen, tappade låsarmbandsgrejen, fick tillbaka den, busade lite mer, Albin tappade sitt låsarmandsgrej, hittade den, busade ännu lite mer och sen åkte vi till Max, gick på dollar och åkte till sist hem. Fast på vägen hem kollade vi på ett hus i Oviken och det visade sig att det var visning där så vi traskade in.  Jag och mamma myste ner oss framför Amelie när vi kom hem, grabbarna är hos momma, jag ska ut och ta in hästen och sen blir det Greys. Superdagar!

FÖR VI LEVER ALLA MED KÄNSLAN AV ATT FALLA

2012-04-10 @ 16:22:40 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Vaknade sju imorse, släppte ut hästen, åt frukost, mockade, packade mat mm. och hoppade sen upp på hästen. Var klar i stallet innan nio vilket jag tycker var väldigt bra gjort av mig. Vid tio åker jag, mamma och grabbarna in till stan. Jag har fått lite födelsedagsgrejjer och nu sitter jag i mommas lägenhet och väntar på att klockan ska bli ungefär tjugo i sex eller nåt såt så att jag kan gå till Josefins lägenhet och träffa henne och Linnea. Som jag har saknat dom tokrarna! Vi ska äta middag och gå på bio, mysigt värre!

Jaja, nu vet ni det. Anteckna om ni vill, det skulle inte jag göra om jag var ni.

YOU DON'T NEED PLANNING PERMISSION TO BUILD CASTLES IN THE SKY

2012-04-08 @ 19:49:58 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Så igår fyllde jag 17 år, ingen större skillnad än i förrgår kan jag säga. Jag gick i alla fall upp klockan åtta för att släppa ut hästen, samtidigt som familjen kom med frukost på sängen och jag fick den här fina tavlan här ovanför. När jag kom in igen var jag dum nog att gå och lägga mig och sova till ungefär halv 11. Var därför ganska sur på mig själv resten av dan.
Till lunch åt vi grillad korv utan bröd och sen gick vi ner till momma och moffa. Fast jag hoppade upp på hästen och tog med honom ner, sa hej och fortsatte sen runt byn och busade en massa. Mysigt värre! Fixade stallet, bytte om och sen åt vi jättegod middag! Jag fick dessutom det här fina ägget och 1000 kr av momma och moffa. Och så får vi inte glömma att jag fick Albins gamla nintendo av honom vilket var väldigt snällt av honom (frågan är bara vad jag ska göra med det för jag har varken spel eller laddare mehehe).
På kvällen kom Ingela på besök vilket var väldigt fint! Vi tog in hästen och sen fick jag massage av henne. Bättre födelsedagspresent! Sen pratade vi och hade det bra tills ungefär 12 när Ingela gick hem och jag gick och la mig.
Idag var pappa snäll och släppte ut hästen och jag sov till ungefär halv tio tror jag. Sen gick vi ner till momma och åt god lunch och lekte husknut med grabbarna. Sen gick jag hem och red och Jone kom på besök och kollade på lite. Förhoppningsvis tyckte han att jag inte hade blivit allt för dålig på att rida :)

THIS COULD BE PARA-PARA-PARADISE

2012-04-06 @ 23:10:19 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0

I måndags busade Aston i soffan vilkeT gav den här fina frisyren.
Och på tisdagen fick Biffen agera modell när jag inte hade något att göra.
Det tyckte inte han var så jätteroligt skulle jag tro.
Och igår var Albin en Coca-Cola (han vann dessutom förstapris tillsammans med Dag)
Axel var en cowboy
och Aston var en katt.
Jag åkte in till stan och träffade dom här filurerna.
Och den här. Vi såg American Pie på bio och hade det bra.
Och så åt vi pizza på via grande.
Och idag tog jag med mig brädan och åkte till Bydalen med mina otroligt braiga vänner.
Och så fick jag besök av min stallkompis igen (den där lilla pricken där mitt i nånstans. Han heter stallmusen (istället för husmusen ni vet) men han kallas också Evert. Han gjorde mig sällskap när jag stod och mockade idag och det var väldigt trevligt. Jag och Cålle bjöd på lite havre också.
Och jag som trodde att jag skulle bli hästskötare..., känns som om jag har lite att göra på det här stallet faktiskt.
Och så fick jag det här från Italien.
Så väldans fint tycker jag!


Hästen och jag tog en liten ridtur runt byn idag också (vi måste börja rida alla andra vägar också) och Trollis upptäckte idag att snö som smälter blir till vatten och det vattnet samlas i diken och när det rinner blir det ett väldigt konstigt ljud och då kan man ju faktiskt tro att det där vattnet kan tänkas attackera. Därför gick det inte att på något sätt jobba honom så tillslut släppte vi bara allt som har med aktivera bakbenen, flytta för skänkeln, ställa och böja, samla mm. och busade på riktigt fast att vi hade både sadel, träns, stövlar, sporrar och spö. Så vi galopperade full fart tills ögonen tårades och det var så otroligt längesen vi kunde göra det! Vi såg dessutom 15-20 rådjur som vi galopperade ikapp med lite grann och en räv stötte vi också på.

JUST PROMISE ME THAT YOU'LL THINK OF ME EVERY TIME YOU LOOK UP IN THE SKY AND SEE A STAR

2012-04-05 @ 12:39:54 Filed in: Häst
Kommentarer: 0

Snön singlade ner så sakta och fint här på morgonen så jag tänkte att ni går jag ut och rider. Precis när jag hade sadlat klart och hoppade upp sprack himlen upp och solen krypte fram. Skrittade iväg och vi hann inte rida längre än i fem minuter innan det började snöa och blåsa. Jag såg ingenting och hästen fick snö i hela öronen. När man sitter i galoppen med enhandsfattning för att värma handen och blundar för att inte få snö i ögonen, är det då man litar på sin häst eller?

Snön lugnade ner sig efter ett tag i alla fall och då bestämde trollis sig för att at inte galoppera i höger galopp. Ungefär så här var det då:

Jag - Cålle, höger galopp.
Cålle - Nej, vänster är mycket roligare.
Jag - Nej cålle, jag sa höger galopp.
Cålle - Men jag vill galoppera i vänster galopp!
Jag - Nej, nu måste vi galoppera i höger galopp och få loss högersidan också!
Cålle - NEJ. DÅ TÄNKER JAG STÅ HÄR OCH STUDSA UPP OCH NER TILL DU GER DIG!
En kvart senare:
Jag - Cålle ge dig nu, höger galopp!
Cålle - Okej då. *fattar jättebra högergalopp och galopperar jättefint*

Sen hade vi den här diskutionen också:

Jag - Kom Cålle, vi går och hälsar på korna.
Cålle - NEJ DOM KOMMER ATT ÄTA UPP MIG JAG ÄR INTE REDO ATT DÖ
Jag - Men Cålle dom är gräsätare, dom äter inte hästar.
Cålle - DOM KOMMER ÄTA UPP MIG! AHHHHH!
Ebba - Men Cålle ge dig, dom är nästan som hästar ju.
Cålle - SÄG INTE ATT DOM DÄR DJUREN ÄR SOM JAG. TVINGAR MIG INTE ATT GÅ NÄRA JAG TÄNKER INTE
Jag - Jo, Cålle du får i alla fall gå förbi.
Cålle - Okej då, jag smyger sakta sakta förbi så dom inte ser mig och sen SPRINGER JAAAG!

Jag älskar den där lilla knäppisen jag!

WINTER MUST BE COLD FOR THOSE WITH NO WARM MEMORIES

2012-04-04 @ 15:18:23 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Efter att ha gjort ingenting även idag så drar jag ut i stallet nu. Ridningen får vänta tills efter hovslagarn har vart här så kanske hästen kan sköta sig idag :) Åh jag älskar lov!

Hoppas på att det inte är mycket kallare ute än vad det är inne, vi har slut på ved och cirka 13 grader här inne. Uppfriskande!

I'LL BE IN THE SKY I'LL BE IN THE SEA

2012-04-04 @ 14:02:56 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Är med och tävlar i en fototävling här där man ska lägga ut en bild som beskriver lycka. Det var väldigt svårt att välja en bild men jag bestämde mig till slut för den här:
Det finns ingenting som ger mig mer lycka än min häst, världens bästaste. Utan honom skulle jag faktiskt inte vara hel. Allt med honom är helt underbart, att flyga över hinder, att rida ut i skogen, att tävla, att träna, till och med dressyren. Därför är det väldigt svårt att välja den bild som visar mest lycka. Men det finns nog faktiskt ingenting som är bättre än att galoppera full fart i bara halsring. Känslan av att sammarbeta med ett djur på 500-600 kg som inte talar samma språk som dig är en lycka som inte går att beskriva, den måste upplevas.

MAY ALL YOUR DREAMING FILL THE EMTY SKY

2012-04-03 @ 13:55:24 Filed in: Häst
Kommentarer: 1

haha åh vad dessa djur gör för oss :')

SOMETIMES YOU JUST HAVE TO JUMP OF THAT BRIDGE AND HOPE YOU'LL GROW WINGS ON YOUR WAY DOWN

2012-04-03 @ 12:03:04 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
kollar igenom lite gamla bilder och tänkte bjuda på dom här:

I'LL UNDO ALL THE DAMAGE YOU'VE DONE TO ME ONE WAY OR ANOTHER

2012-04-03 @ 09:24:48 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Ibland tränar hästen mitt tålamod otroligt mycket. Igår var en sån dag. Jag undrade ett tag om någon hade bytt ut min häst eller vad det kunde tänkas vara för fel. Fast till slut kom jag fram till att han nog tyckte att underlaget var lite halt och läskigt eftersom han inte har några broddar och är barfota på baktassarna. I ungefär tjugo minuter stod han i alla fall och hoppade upp och ner, ibland lite framåt och ibland lite bakåt, innan jag fick honom att ens trava i höger varv och flytta sig lite för högerskänkeln. Och problemet är att jag kan ju inte bli sur på honom och säga ifrån på riktigt för han är ju så söt och otroligt dålig på att dumma sig. Han kan verkligen inte så allt jag kunde göra var att skratta. Till slut kunde jag i alla fall jobba honom lite så vi nöjde oss där. Nu får vi nog dra ner på havren till han får nya skor på tassarna.

HÖR DU LJUDET AV JULI DÄR UTANFÖR SIST VI SÅGS VAR DET VINTER OCH EN METER SNÖ

2012-04-01 @ 19:41:27 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Ny header, samma bild men jaja. Jag har tråkigt och önskar att jag hade photoshop.

Jag har ont i hela kroppen, det märks att det var ett tag sen jag åkte snowboard. Hästen och jag tog bara en liten tur i halsringen idag, mycket härligt! Hoppade över träden igen, tror faktiskt att det är det högsta vi har hoppat i halsring (inte för att dom är så speciellt höga, men ändå). Nu står en kladdkaka i ugnen (ja jag har tråkigt) och så fort den är klar ska jag ut och mocka och fixa allt i stallet medan det fortfarande är ljust.

universums vackraste 

I'LL DEFY GRAVITY AND NO ONE'S GONNA TAKE ME DOWN

2012-04-01 @ 09:24:34 Filed in: Häst
Kommentarer: 0

RSS 2.0