so fill your life with what's important and be done with all the rest

2011-09-30 @ 22:07:34 Filed in: Foto
Kommentarer: 0

july slipped away from me

2011-09-30 @ 21:50:02 Filed in: Ridpass
Kommentarer: 0
Fredagens ridpass
Cålle följde med Elin och Maja hem till Elin idag eftersom jag ska på praktik och Cålle inte får följa med på grund av ringormen. Så jag skulle ha For You på dressyrträningen. Hon hade en sko lös så då fick jag rida Gullan istället. Hon var gullig. Dock var hon väldigt svår att få fart på i början och jag glömde ta med mig ett spö. Duktigt. Fick låna ett spö sen i alla fall och då blev hon riktigt fin. Kände mig nästan som en dressyrryttare, ILLA! Vi red i alla fall mycket på volter och skänkelvikningar. Tycker det är allt i gör på Pernillas lektioner. Det som är bra med henne är i alla fall att man får rida lite självständigt och sköta sig lite själv efter vad man själv behöver och hon hjälper en ändå, för det mesta.

På söndag åker jag till Västerås till Arnold på praktik i två veckor. Vet inte hur jag ska klara mig för jag längtar redan ihjäl mig efter Cålletrollet. Men två veckor kommer nog gå fort hos Arnold. Dessutom kanske jag åker tillbaka tidigare också, för jag kommer att jobba 80 timmar ganska snabbt. Så vi får se om jag stannar ändå och jobbar två veckor eller om jag åker tillbaka lite tidigare och åker till Elin. Vi får se, det beror på vad som passar skjutsen också :p

Nu ska jag städa min säng, kolla på film och sova. Hade tänkt stjäla Maja och Elins rum och kolla på film på Majas tv men min dator som har hdmi är fortfarande på lagning :( jäkla dator! imorgon ska jag ha lite sovmorgon och sen ska jag packa och fixa lite i mitt rum. Dumma Elin och Maja lämnade mig här utan kluddekludd eller vad dom nu säger så jag kan inte sätta upp bilder :( Men jag gillar er ändå! :)

all i know is i don't know how to be something you'll miss

2011-09-30 @ 21:39:00 Filed in: Ridpass
Kommentarer: 0
Torsdagens träning
Cålles hov hade flisat sig lite så jag kände att jag inte vill rida honom då och riskera att den skulle spricka. Emma var jättesnäll och lånade ut sin lilla häst, Mandy. Söt är den. Vi tränade på typ avstånd och så, att komma rätt på hinder. Något som jag och Cålle hade behövt men det va bra träning för mig ändå. Mandy var duktigt, jag hade kunna varit duktigare och det var en helt annan häst än Cålle. Ganska vinglig och det är inte jag van vid så jag visste inte riktigt hur jag skulle göra :p Bilderna ligger på Elins kamera och hon har åkt hem, så dom får jag inte förns om typ två veckor...

i can't picture my life without you, it's that simple

2011-09-30 @ 21:32:27 Filed in: Ridpass
Kommentarer: 0
Tisdagens träning
Cålle var riktigt fin, han hoppade och han hoppade bra. han var väldigt jobbig i höger i början, antagligen på grund av förhårdnaden han har i mungipan, men han blev bättre mot slutet. Omhoppningshäst är han också, fast det visste jag ju redan. Mitt älsklingtroll.
mina händer, gaahh!
vacker häst
fina människor

from young, we were taught how to love but not how to stop

2011-09-27 @ 09:08:17 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
Imorse gick jag och Maja upp kvart i sju och gick till skolan och åt frukost. Maja skulle sätta sig och läsa på biblioteket för vi hade samtal om en bok som vi hade läst men biblioteket var stängt. Sen kom Elin tillbaka. På svenskan pratade vi lite om böckerna i olika grupper och nu sitter jag, Elin och Maja i ett grupprum. Jag är klar med allt men dom har lite läsloggar kvar, haha! Om 40 minuter har vi matte med kurtis, jippie! nä. Sen har vi tydligen livskunskap, det va nåt nytt. Efter lunch har vi engelska och sen rider vi inte förns halv fem. Trollet ska gå lite lungt för han har tappat en sko. Hoppas hovslagaren kan komma så snabbt som möjligt.

jag saknar min pudd, min skog, mitt jämtland, min familj, mina vänner, jag saknar till och med tjockiskatten.

lets run away

2011-09-26 @ 22:52:43 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Så i söndags morgon gick jag till stallet (någon dum människa har gjort punka på nästan allas cyklar) och gjorde iordning min häst. Sen red vi iväg mot Heda ch tävling. Det tog lite mindre än en timme och Cålle gick över bron över Göta Kanal utan problem! Hur tävlingen gick däremot är en annan femma.

I 1.10 var han okoncentrerad och lite flamsig men skötte sig ändå ganska bra. Vi rev trean som stog ganska nära hörnet på långsidan och det var i stort sätt lera där så svängen blev väldigt konstig och vi tappade takten och flytet. Han var inte så fin som han kan vara och jag red inte så bra som jag kan.
Till 1.20 stannade han två gånger på framhoppningen och jag höll på att åka av. Ena gången var helt mitt fel för jag bara släppte honom och gasade mot oxern som låg på ca. 1.20. Andra gången däremot vet jag inte vad han fick för sig. I 1.20 så hade han bra galopp och var taggad men några galoppsprång framför ettan fes han ihop, hoppade rakt upp, rak ner och rev. På tvåan tvekade han och lyssnade inte riktigt fram och på trean, en kombination, stannade han två gånger. Första gången vet jag inte riktigt vad han höll på med och andra gången red inte jag tillräckligt bra. Speakern började prata om nå fel och då blev jag helt okoncetrerad. Tydligen pratade hon om förgående ryttare. Dumt att skylla på det, men. haha. Och tror ni inte att han är jättefin på etta sen när vi hoppar den igen. Såååååååhääääääääär sur blev jag då!

Jag hade i alla fall en jättesnäll hästskötare, Elin och det är också hon som har fotat och filmat :) Tack så mycket för hjälpen! Bilderna är från 1.10 och filmen från 1.20.
Nu har i stort sätt hela stallet ringorm också. Cålle har klarat sig hittills och det vore väldigt skönt om han fortsatte med det. Jag är däremot väldigt beredd på att han när som helst kommer få det. På söndag åker jag till Arnold på praktik och på lördag åker Cålle med Elin och Maja och deras häster till Elin så att dom kan ta hand om honom. Dom kanske tävlar honom på vretas tävlingar också.
och jag kan inte vara förnuftig när det gäller cålle.

they say every atom of our body was once part of a star

2011-09-22 @ 23:02:50 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
I fredags kom pappa. Jag lagade lunch åt honom och sen gick jag till skolan medan han gick på föräldramöte. Efter ett tag kom dom upp till oss och jag visade runt honom lite och sen hade vi boendemöte. Sen åkte vi och fixade lite småsaker och kollade på hoppning på pizzerian. På kvällen åkte vi till stallet, jag red och hästen vågade knappt gå över bommar och sen packade jag medan min snälla pappa mockade åt mig.

På lördag åkte vi iväg till Söderköping. Först körde vi fel men det gick bra ändå. Hästen skötte sig faktiskt riktigt bra. Vi stannade på ett i omhoppningen i 1.10 för svängen blev konstig. 1.20 nollade vi grunden och jag blev så glad så jag nästan glömde bort omhoppningen. Jag trodde ju att vi var kvalade till 1.30 då. Vi petade ett i omhoppningen och stannade på sista som vi kom fel på. Det visade sig senare att i tr står det att man ska ha två felfria grundhoppningar och det är inte samma sak som en grundomgång. En grundhoppning är en A:1a, A:1b, A:0 eller båda faserna i två faser. Jippi vad glad jag blev då. Nää. Hästen var fin och jag är nöjd ändå.

På söndagen åkte vi och lämnade in mina stövar på lagning, härligt! Sen tillbringade vi störta delan av dagen på ikea och liknande butiker. det blev ganska mycket åkande fram och tillbaka för att mäta och kolla vad som skulle passa var. Men nu är mitt rum fint, och grönt! Ska försöka fxa bilder när jag har ställt iordning allt (med risk för att jag kommer glömma).

På måndag morgon hade vi utvecklingssamtal. Sen fortsatte dagen som vanligt. Pappa lagade jättegod lunch åt mig och efter skolan åkte vi iväg och fixade lite mer smågrejer.

Tisdagen fortsatte som en vanlig dag. Vi hade träning och det gick ganska bra. Hästen är fjantig och jag fattar inte varför. Sen åkte vi och hämtade mina stövlar som var klara då. Sen mockade vi och fixade mat och åt själva. Pappa sov några timmar och sen åkte han hem.

I onsdags red jag For You. Hon var fin och vi skuttade lite. Hade däremot en tränare som blev jättenervös när vi red mot hindrena och typ stod och skrek. Men det är ändå en av dom gångerna jag är mest nöjd med ridningen på skolhästarna.

Idag har vi inte gjort så mycket, lite biologi, lite svenska, lite matte, lite boxning, lite tränings- och tävlingslära och sen hoppning. Hästen var inte rolig från början, han bara satt upp huvudet och sket i mig. Men sen blev han väldigt fin. Min lilla trollunge.
filmer och den här datorn funkar inte riktigt och min andra dator funkar inte riktigt så...

en minut med cykel till ditt hus

2011-09-15 @ 22:46:58 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
en månad på vreta idag. jag har fått så många nya fina vänner och jag saknar mina gamla fina vänner något otroligt.

hold on to whatever keeps you warm inside

2011-09-15 @ 22:14:35 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
första gången jag sover i min säng på nästan två veckor. det känns helt konstigt.

imorgon ska vi köra traktor, och så kommer pappa, vi ska på föräldramöte och boendemöte och sen ska hästen ridas och allt ska smörjas och packas. dessutom ska vi handla, tävlingsmackor<3 på lördag åker vi iväg på första tävlingen på väldigt väldigt länge. taggad? JA!!

oj så gammal bild!

may all your dreaming fill the empty sky

2011-09-14 @ 21:43:34 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
kollade på barnprogram med Maja, Elin och Emma på lunchen idag. Det här är vi:
Elin är den blåa, Maja den lilla, Emma den rosagula och jag den grönröda :)

come down now but we'll stay

2011-09-13 @ 15:08:58 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
söta elin och söta nelly
I söndags red jag, Elin och Malin på ridplanen och Maja skulle fota. Det hela slutade med att vi bytte hästar lite runt runt. Jag och Elin bytte först, hon hoppade upp på Cålle och jag på Nelly.
jag och nelly


malin och bosse


elin och cålle


cålle va busig och ville inte jobba


maja hoppade upp på bosse


nelly ser skeptisk ut


hästen hoppar som en liten fegskit


snyggmaja


elin ser glad ut


och det gör jag med


sen var det malins tur att rida fegisen


elin hoppade upp på nelly och kände sig hemma igen


och hoppade över bommar


snyggingar


maja hoppar bosse


sen var det majas tur att rida cålle


malin skrittade på nelly


och elin provade bosse


bushästen


maja hoppar trollet


elin hoppar nelly
vad fina vänner jag har!


sen skulle elin rida sin andra galning
frida och wendy hittar på nya dressyrrörelser


det regnade, mycket

och när Elin hade ridit klart hade snälla Malin, även kallad Lotta, mockat åt mig. Hon är så snäll så.

Igår red jag och Malin på ridplanen. Tanken var att jag skulle få rida Bosse eftersom han vart så trött i söndags så jag inte gjorde det då. Jag började i alla fall med min häst och tänkte hoppa några språng eftersom vi inte har någon träning idag. Det hela slutade med att jag hoppade ganska mycket, bland annat över bomhögen och över en sockerbit. Han var så rolig så jag kunde inte sluta. Hoppas att det håller i sig för sen vi kom hit har han inte varit så fin som han har varit innan.

Idag hade vi svenska och sen hade vi elevrådets dag med en massa lekar. Vi har bland annat hoppat säck, rullat en halmbal över ridplanen och dragit en traktor. Nu ska jag snart iväg till stallet tror jag. Hästen får vila idag.

På fredag kommer pappa och mamma har bokat biljetter hem under höstlovet. Snällasnälla Elin tar hand om Cålle den veckan :) På Lördag ska jag tävla, håller tummen för tårta! :D

jag är kvar hos er

2011-09-10 @ 12:18:47 Filed in: Personligt
Kommentarer: 1
sitter i min ensamhet i vårat äckliga kök med min fina nya skoldator och väntar på att nån ska vakna. jag och elin gick och la oss kvart över tre och tove gick och la sig typ halv tolv. imorse klev jag och tove upp halv sju och cyklade iväg till stallet för att fodra. sen cyklade vi tillbaka, åt frukost och sov en stund för att sedan cykla till stallet igen och släppa ut hästarna. sen ridade vi lite tavlan i väntan på toves mamma. jag cyklade tillbaka till huset och sen dess har jag suttit här och haft tråkigt. maja kom för ett tag sen, pratade lite, bytte om och sprang iväg till stallet. om en vecka får vi äntligen tävla och på fredag kommer pappa! jag har planerat att cykla till stallet vid två för att mocka, fixa mat och sen ta in hästarna. sen ska jag rida. tror att jag rider på banan och mjukgör honom, men vi får se.

detta var vad vi roade oss med inatt:
sjöng hallelujah, min lilla ponny, vitsippan mm
och var så otroligt heta.

come visit me in hell

2011-09-01 @ 23:19:19 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0
lever på linneas spellistor. linnea & vad jag bryr mig om nu. musik är bra för då hör man inte allt skrik och smällande i dörrar. har nästan skrivit klart uppsatsen om hästens beteende och nu ska jag läsa lite i väntan på mamma. hon kommer klockan två och jag vet att jag kommer att ha somnat tills dess. imorgon ska jag köra traktor och rida dressyr. hoppas cålle och jag sköter oss nu när mamma ska kolla på. nä. nu orkar jag inte mer. godnatt. meningslöst inlägg #1

RSS 2.0