TISDAG

Började dagen med stalltjänst i skolstallet och hoppade sen söta lilla Madame, 6 år e Rambo - Irco Mena. Jättesöt är hon och riktigt rolig att hoppa. Som en liten ponny typ. Skulle kunna tänka mig att ha henne och hoppa runt på små typ 90 - 1 m banor bara för att det är så roligt. Hoppade i alla fall en evighetsbana med fyra hinder och ganska korta anridningar.
 
På eftermiddagen var det hoppträning på älgen som gällde. Hon skötte sig och stod knappt alls nåt på bakenen, bara hoppade lite kaninskutt upp och ner typ. Hade påskhoppning eftersom det va sista träningen på fyra veckor och vi kom bara näst sist faktiskt, över förväntan! Hoppade en bana med först tre hinder med snäva svängar, lång anridning till en trippel, direkt efter den vända över ridhuset och hoppa ett smalt hinder, sakta av till trav, göra skänkelvikning (för oss: inte stanna och resa sig), he ner ett spö i en hink, skritta en bit och avsluta med att hoppa dom tre hinderna med snäva svängar igen. Vi förlorade nog en hel del på svängarna, helt klart något vi ska träna stenhårt på nu på lovet och praktiken. Fick fram henne bra mot trippeln men fick inte tillbaka henne sen vilket gjorde att vi missade det smala hindret efteråt och fick lägga en lite volt där. Annars kunde hon både typ skänkelvikning och skritta. Hon gjorde så gott hon kunde i alla fall. 

Fixade allt i stallet och red sen den gula på ridbanan, så otrolitg skönt att komma ut från ridhuset, äntligen!! Det blev en hel del miljöträning för henne och så var det det här med koncentrationen också ;) Det blev helt enkelt mer träning för huvudet än för kroppen men det är minst lika bra det. Skrittade dessutom en sväng runt skogen som avslutning. Hon var duktig i alla fall och fick nog tänka en hel del. 

Avslutade dagen med lite pommes på grillen och lite skitsnack på Hildas rum. Helt okej kväll liksom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback