LITTLE THINGS

2012-11-29 @ 22:42:19 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
känslan av att höra snön under hästens hovar
 
 

MAN FÅR INTE LEVA OM SITT LIV DET ÄR DET SOM ÄR SJÄLVA GREJEN

2012-11-28 @ 23:36:47 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Hade som sagt sovmorgon idag och började inte förns halv tio. Klockan stog på nio och klockan åtta blev jag väckt av någon som ringde tre gånger och sökte mamma och sen tydligen inte äns ringde mamma. Hade tjugo minuter senare precis somnat om när någon knackade på dörren (det visade sig vara Malin som skulle berätta för mig att det snöade men det visste ju inte jag då), orkade inte gå upp och somnade efter cirka en kvart om ingen för att bli bombaderad av sms. Kände att den här dagen sög ju innan den knappt hade hunnit börja, ända tills jag drog upp rullgardinen och det snöade ute!!!! ÖVERLYCKLIG!!!!!!!!! 
 
Sen har dagen forsatt med lektioner till två och sen träning halv tre som jag och hästen tillbringade genom att stegra, hoppa på bakbenen, gå på bakbenen, galoppera bakåt, hoppa åt sidan över hela ridhuset osv. Väldigt trevligt. Undrade lite vd som hänt med min häst, om någon bytt ut honom eller om han helt plötsligt blev många år yngre. Efter ca. 45 minuter av stegringar och allt sånt kunde han tillslut i alla fall gå förbi den där kortsidan, även om det skedde med huvudet uppe i vädret och en superspänd häst. Vi slutade där i alla fall för när han höll på så gick det inte riktigt att få tag på honom och jobba honom ordentligt men han gick i alla fall förbi det där läskiga stället. Känns väldigt roligt att få lägga en hel dressyrträning på att få min nio-åriga lydiga lilla häst att gå framåt men antagligen beror det på att dom har fått gå in så tidigt senaste dagarna för att hästar kan tydligen inte vara utomhus när det regnar eller snöar. Han är verkligen jätteledsen och arg stackarn. Till och med så att han stampar fötterna i backen efter varje stegring. Tur att han får komma hem snart!
 
Och tur att det har snöat hela dagen och att snön fortfarande ligger kvar!!! Annars vore även det här en skitdag men det är det ju inte nu. Tänk vad lite snö kan göra!
 

OM JAG TAPPAR FOTFÄSTET OCH TRILLAR NER SKA JAG KLÄTTRA UPP IGEN

2012-11-27 @ 23:12:21 Filed in: Häst
Kommentarer: 0


 
 
 

DU HAR SÖNDER MIG FAST DU GÖR MIG HEL

2012-11-27 @ 23:06:58 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
11 timmars skola två dagar i rad, slutkörd och less på det mesta. Idag har jag ridit Name, stor, långsam, seg och tjurig häst men det gick väl ganska bra ändå, packat massor med höpåsar, blivit dyngsur i regnet som bara regnar hela jävla tiden (åh så otroligt glad man blir av det), ridit trollis som var spänd, fjantig och allmänt jobbig, fick väl tag på honom hyffsat på slutet i alla fall, mockat och packat mat åt två hästar, stressat hem, bytt skor och till en hyffsat torr jacka, stressat till skolstallet, packat massor med mer höpåsar, mockat en del boxar, tvättat mugg mm, fikat, packat lite fler påsar, fodrat, gått hem, gått till stallet för att väl där inse att det redan var fodrat, duschat och nu ska jag sova massor. Skitdag. 
 
Nu har jag i alla fall ingen mer stalljour det här året och det är ju ganska så jättebra. Imorgon har vi dessutom sovmorgon igen!!!!!!! Vad är det här för lyx??!? Det är bara tre dagar kvar till pizzafredag och tre veckor tills jag åker hem!!!
 
älskade lilla trollunge vad skulle jag va utan dig
 

SAMMA NÄTTER VÄNTAR ALLA, UTAN DIG ÄR ALLA KALLA, LÅNGA MÖRKA UTAN SÖMN

2012-11-23 @ 23:18:31 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
Matte mellan 14 och 15.20 som sista lektion på fredagar är ingen bra idé. Då blir 10 upphöjt i 5 50 och 5 upphöjt i 2 10, läraren glömmer bort hur man pratar, man är inte så smart, skrattar tills man gråter, en halvtimme kan man se som bara några minuter och så kan det ju vara bra att vi ska ha den lektionen på fredagsmornar sen istället. Att sen dessutom ha stalljour från 16 till 19 på bara fyra pers är ju helt underbart. Kom alltså inte hem förns ungefär halv åtta, drygt 10 timmar efter att vi började. Då förtjänade vi våran fredagspizza!!
 
Nu röjer jag och Frida jävel här på boendet, ensamma en fredagskväll. Nä, faktiskt så har vi sedan åtta spenderat kvällen i soffan framför en film med våra pizzor och nu har vi båda gått och lagt oss. Har inget att göra i helgen och förhoppningsvis (men antagligen inte) är jag lite utvilad till nästa vecka. 
 
Tiden bara går och snart är det förhoppningsvis v. 51 så jag och trollis kan åka hem till snön och vintern. 
 
idag fyller dessutom världens bästaste mamman och världens bästaste äppelskrutt år och jag är inte hemma och kan krama på dom. vilken dålig dotter och storasyter jag är. jag älskar er i alla fall och saknar er massor!! vi ses snart ♥

VAD JAG BRYR MIG OM NU ÄR DINA ARMAR OM MIG ÄVEN FAST JAG VET ATT JAG MÅSTE GLÖMMA DIG

2012-11-22 @ 23:50:37 Filed in: Häst, Personligt
Kommentarer: 0
skola hela dagen från 8.10 till 13.30, direkt till stallet för att mocka, packa mat, kolla på träningen och sen rida själv, skynda iväg till boendet, byta om och gå till skolan för förläsning om banbyggnad typ, hann tillbaka till boendet och vända för att sen gå och fodra. På vägen tillbaka från stallet svängde jag förbi på skolan igen och felanmälde där där jäkla micron och dörren och allt annat här som inte funkar. Nu har jag suttit och kollat på roliga filmer med Jennifer ett tag för att dra ut på det här med duchningen ett tag. När jag nästan somnade sittandes på hennes golv tog jag däremot tag i det och nu jävlar ska jag sova. 
 
Imorgon har vi sovmorgon FÖR ANDRA VECKAN I RAD!!! (once in a lifetime experience) och vi börjar inte förns halv tio. UNDERBART! 
 

KAN MAN INTE VARA BÄST SÅ SKA MAN FAN VARA VÄRST

2012-11-20 @ 22:20:36 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Fotboll + va målvakt + ett stort blåmärke på insidan av benet om man alltid försöker stoppa bollen med = ingen bra sak. Nu är det alltså ännu lite blåare :) För att göra det lite bättre red jag och Malin ut en sväng längs motorvägen. Cålle var pigg och glad, galopperade på stället och flög rakt upp i luften varje gång det kom en lastbil :) Han är söt. 
 
Idag har vi kört trav och sen har vi haft clinic för Johan Spets. Jag hoppade Cleo och hon var pigg och stark och gillade att backa, stå på stället och hoppa, slänga sig fram i galopp, resa sig lite, spurta efter hindrena osv. Det va väl kanske både lite roligt och väldigt irriterande. Roligt med lite omväxling i alla fall. När det väl gick framåt (och inte för mycket framåt) gick det ändå hyffsat bra och även om det säkert såg förjävligt ut så kändes det bra och Johan sa inte så mycket och det verkar ju betyda att det är ganska så bra. Och det är väl kanske det som är huvudsaken. Mina händer är helt sönderdragna men det är riktigt bra för mig att få rida lite olika hästar. Cålle och Cleo är ju inte precis lika varandra om man säger så.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja det mesta kaoset hamnade ju som det kanske syns på bild. Tur att hästen är söt.

HOPP ÄR EN ILLUSION ATT FALLA ÄR EN TRADITION

2012-11-18 @ 23:58:00 Filed in: Häst
Kommentarer: 1
Veckans fredag var nog den bästa dan på riktigt riktigt länge. Började med sovmorgon för vi började inte förns halv tio om vi inte absolut ville gå på svenskan (och det ville inte jag), några timmars entreprenörskap, djurens biologi efter lunch och inställd matte (som annars är ca en och en halv timme), uteritt med Hildur en sväng, pyssla med hästen så han blev riktigt fin inför tävlingen, pussa på honom och sen gå hem till fredagspizzan och trocaderon. MYS!
 
Hur tävlingen gick vill nog ingen veta, inte jag i alla fall. Vi stannade i alla fall ut oss i 1 m och strök oss i 1.10 efter att han stannat några gånger på räcket på ca. 1 m. Ska försöka kolla upp honom så att vi i alla fall vet om han har ont nånstanseller om det bara är att han inte trivs och att det blir för mycket press och hoppning. För något är väldigt fel. Åt pizza igen för lite tröst sådär och på kvällen åkte jag, Malin, Frida och Serina in till Linköping för att kolla på Twilight och jag blev fett besviken på slutet. Tråkiga filmer. 

 
Kom hem strax efter tre, somnade väl strax innan fyra, gick upp halv åtta, stressade in mig några godisar i hop om lite energi, jobbade i skolstallet till 12, åt resterna av min tröstpizza och lite godis, fixade stallet, jobbade i skolstallet till strax efter 16, red ut på hästen (han är bäst och väldigt gosig) och kom tillbaka till boendet 18-18.30, lagom trött, med hicka och otroligt ajaj i fötterna. Åt ännu mer godis och avslutade med en ikea-pizza. Det är ju jävligt tur att jag har gått fram och tillbaka fram och tillbaka med alla hästar typ hundra gånger, mockat en jäkla massa boxar, sopat en massa och allt annat så jag kanske förbrännde lite av alla onyttigheter jag har ätit i alla fall.
 
På tisdag är det clinic för Johan Spets och jag rider Cleo så att trollis slipper hoppa nu ett tag och förresten så kan ni ju klicka på den här bilden också och kolla in vårat fina företag och så kan ni ju följa oss på facebook också!
 

BEL CARMEN ♥

2012-11-18 @ 23:14:14 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Idag är det ett helt år sedan världens bästa Bella lämnade jorden för ett bättre liv på de evigt gröna ängarna. Då hade jag redan tvingats skiljas från dig, men det gör precis lika ont ändå. Jag saknar dig varje dag. Du förtjänade ett mycket bättre slut än vad du fick och jag önskar att jag hade kunnat gett dig det. Underbara ponny.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BLÅMÄRKENA, SVULLNADEN OCH SMÄRTAN SOM UPPSTÅR NÄR MAN RIDER HELT FÖRJÄVLIGT OCH INTE ENS KAN HÅLLA SIG KVAR PÅ HÄSTEN

2012-11-16 @ 22:28:35 Filed in: Häst
Kommentarer: 0

Bra gjort Ebba, jävligt bra gjort. Rätt åt dig.

Taggar tävling imorgon, bio på kvällen och jobb på söndag! Bästa hästen är ren och fin och bäst och förhoppningsvis behöver vi inte tävla på hacket.


TROR ATT MAN HAR HAFT EN DÅLIG DAG NÄR MAN NÄSTAN BÖRJAR GRÅTA NÄR CHOKLADEN TAR SLUT

2012-11-08 @ 18:56:42 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


KOLLA PAPPAN VAD JAG SLÖSADE PENGAR PÅ!

2012-11-07 @ 14:28:33 Filed in: Personligt
Kommentarer: 1


I CAN'T REALLY EXPLAIN WHAT IT IS HE DOES BUT WHAT EVER IT IS IT'S SIMPLY AMAZING

2012-11-06 @ 23:01:30 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Lugn dag med stalltjänst och körclinic på förmiddagen och träning på eftermiddagen. Körde den där taktiken att köra slut lite på hästen så att han inte skulle orka se spöken överallt. Fick inte riktigt tid till det ordentligt men det funkade ju ganska bra i alla fall för på slutet var han finare än han har varit på någon träning den här terminen tror jag. Då blev jag glad på honom. Nu har han dessutom fått ett nytt täcke som inte ger honom skav på manken och det är också väldigt bra även fast det är väldigt sorligt att han inte kan ha sitt fina gröna täcke...
 
Nu är töltuppgiften i alla fall klar och jag tänker hoppa i duschen och sen sova för jag orkar inte med det här näsblodet nå mer. På tal om näsblod tänker jag dessutom slå den som kom på det där med näsblod riktigt riktigt hårt rakt på näsan!!
 
 
 

DET ÄR ALLA GÅNGER JAG TÄNKTE PÅ DIG OCH ALLA GÅNGER JAG TÄNKTE ATT DU INTE TÄNKER PÅ MIG

2012-11-05 @ 19:57:36 Filed in: Häst
Kommentarer: 0
Gårdagen spenderade jag på stan (efter lite tjorv med bussar som aldrig går) med bästa Linnea och Maja, vi åt lite för mycket mat på eastern och gick sen runt på hemköp tills vi skildes åt. Jag gick till momma ett tag innan jag sen drog iväg till Frösön där jag spenderade dom sista timmarna innan mitt tåg skulle gå med Gabbe och Kevin. Fick skjuts tillbaka till momma och tog sen med min väska och momma till stationen och det var inget litet tåg jag åkte heller. 10-11 vagnar och min var längst bak, det var typ den dagens motion. Lyckades till slut somna men har inte sovit speciellt bra och blev väckt halv sex av att någon ryckte i mitt täcke, tände lampan och ropade att vi var framme i stockholm om en halvtimme.
 
Ungeär klockan nio var jag framme i Linköping och min mobil hade hunnit dött. Hann nästan lagom till engelskan och sen har dagen fortsatt med Djurens biologi, samhälle och idrott (som bestod av krälande på golvet, krockande med bänkar och insikten att jag har alldeles för dålig kondition). 
 
Nu har jag nästan nyss kommit tillbaka från stallet där jag har pussat massor massor på världens bästaste lilla trollunge! Vi tog en kort liten barbackatur i skogen bara för att det är mysigt. Och efter att ha börjat blöda näsblod i stallet och gäspat konstant hela dagen tänker jag faktiskt sätta på en bra film och sova, även fast klockan är åtta!! :D
 

MEN VI KLARAR OSS TILL VÅREN

2012-11-03 @ 21:33:31 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


KÄNNER DU LYCKAN GENOM SORGEN?

2012-11-03 @ 21:16:29 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


THIS IS FUCKING AWESOME

2012-11-03 @ 21:05:59 Filed in: Personligt
Kommentarer: 0


RSS 2.0